Last news in Fakti

10 Февруари, 2015 17:17 2 859 5

Украинските сили започнаха настъпление към Мариупол

  • украйна-
  • мариупол-
  • дебалцево-
  • украинските сили-
  • батальон-
  • азов-
  • днр-
  • сепаратистите

Сепаратистите от Донецката народна република определиха дейтвията на Киев и съобщенията за тях като провокация

Украинските сили започнаха настъпление към Мариупол - 1
Снимка: АП/БТА

Военнослужещи от украинския батальон "Азов" започнаха настъпателна операция към Новоазовск в Донецка област на Източна Украйна, съобщи Нюзру. Руската авиация три пъти преминала границата, не не е нанасяла удар по украинските сили, казва се в съобщение на страницата на батальона в социалните мрежи. Според украинските медии в района на Мариупол също се водят боеве. Не е изключено украинските сили да се опитват да отрежат пътя за отстъпление на сепаратистите от Донецката народна република, намиращи се в Мариупол.

По-късно от „Азов“ обявиха, че са свалили руски военен самолет Су-25. От военното ръководство на самообявилата се ДНР обаче отричат руски самолети някога да са се намирали във въздушното пространство на Донбас, или да са пресичали границата, като твърдят, че всички съобщения на тази тема са провокации и опит да се провали мирният процес, предаде "Интерфакс". От ДНР наричат провокация и настъплението на украинските сили към Новоазовск и Мариупол и че то не може да бъде определено като водене на сериозни боеве.

От украинското министерство на отбраната, цитирани от агенция Униан, съобщиха и за прегрупиране на техните сили и изпращане на помощ – военни резерви и техника, към Дебалцево. Според украинската страна, ситуацията там е трудна, но е под контрол.

Днес украинският президент Петро Порошенко каза във Върховната рада (парламента), че представители на донецките сепаратисти са нанесли удар по централния щаб на силовата операция на украинската армия в Краматорск, както и по близки жилищни квартали, имало убити и ранени. От ДНР отрекоха тази информация. „Ние не стреляме по мирното население, за разлика от представителите на Украйна, това е провокация“, цитира „Интерфакс“ представител на отбраната на Донецката народна република – зам.-министърът Едуард Басурин.

Междувременно украински депутати от Радикалната партия на Олег Ляшко предложиха в парламента да бъдат прекратени дипломатическите отношения с Русия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай тошо

    1 0 Отговор
    фашагите мй ще ядат хурката
  • 2 аз

    0 0 Отговор
    те вече я ядоха,1000 воиници са обкръжени в дебалцово, изход няма и помощ няма

    Коментиран от #3

  • 3 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "аз":

    Добави още една 0...
  • 4 Бай хой

    1 0 Отговор
    Какво да си изсмучем от пръстите за да похвалим славната украинска армия.

    Най умното е да атакуват и превземат град който винаги е бил под техен контрол като на пример Мариупол.

    Следващото победоносно настъпление на украинските сили най вероятно ще е към киев.
  • 5 909

    0 0 Отговор
    Украински фашисти с американска военна униформа ! Ще ядат х.!
Новини по държави: