Last news in Fakti

13 Февруари, 2015 16:32 3 546 37

Руски студенти: Срамуваме се от необявената престъпна война в Украйна! (видео)

  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • видео-
  • обръщение-
  • студенти-
  • москва-
  • санкт петербург

Младежи от Москва и Санкт Петербург записаха видео обръщение към украинците

В глобалната мрежа се появи видео обръщение към украинските студенти, записано от техни колеги от Москва и Санкт Петербург в деня на приключването на мирните преговори в Минск. Руските младежи искат прошка от украинците за това, че на тяхна територия се бият руски войници, съобщи Segodnya.ua.

"Ние не можем да говорим от името на всички студенти в Русия. Ние говорим от името на нашите съмишленици. Студенти от Украйна!... Срамуваме се от тази необявена престъпна война, в която участват много наши съотечественици. Срамуваме се от това, че нашата страна наруши териториалната цялост на Украйна, която бе поела отговорност да спазва, и анексира Кримския полуостров. Срамуваме се от това, че украински граждани са държани незаконно в руски затвори. Простете ни“, пишат руските студенти на украинските.

"Бездната между нашите народи расте – нека ние, студентите, младото поколение, станем мост през нея. Ние с вас сме на една страна, защото в информационната война е престъпление да не бъдеш на страната на истината. Потоците лъжи от телевизора не пресъхват. Градусът на ненавистта и агресията в обществото се вдига с всеки изминал ден. Не всички са готови да мислят, да проверяват и да се съмняват“, обясняват академичните възпитаници от Москва и Санкт Петербург в обръщението си.

Представителите на прогресивното руско студентство заявяват своето несъгласие с новата реалност, в която всекидневните сводки от военните действия, хилядите бежанци, милионите заблудени и омразата като единствено обединяващо хората чувство са станали нещо обичайно.

Не отговаряйте на ненавистта с ненавист. Ние уважаваме вашия избор, осъждаме войната и искаме нашите деца и внуци да живеят в дружба, а Украйна и Русия – в мир. На когото и да е изгодна тази война, тя никога няма да е изгодна за народите на Русия и Украйна и ние заедно сме длъжни да направим всичко, за да я прекратим“, казват руските студенти за финал на своето послание.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 xxl

    1 2 Отговор
    Поредната пропаганда на ЦРУ

    Коментиран от #4

  • 2 99999999999

    2 1 Отговор
    А ти си поредния КГБ пропагандатор.
  • 3 tost

    1 0 Отговор
    Много малко са протестиращите,не повече от 15 души.Защо ли?
  • 4 Слонобикотръбозъб

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "xxl":

    Щом искаш мир си агент,но ако искаш война,си хуманен.Такава е твоята логика.Дано Бог ти прости,защото аз не мога.......

    Коментиран от #5

  • 5 Бай хой

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Слонобикотръбозъб":

    Като искаш мир призови хунтата да си прибере войските в киев а не да тероризира и избива населението на източна украйна.

    А че в Русия са се намерили парчета да се натягат за долари така е навсякъде.

    Преди няколко месеца у нас имаше протестна мрежа която протестираше срещу заем от милиард и половина. Сега продажниците теглят вече 24 милиарда без нищо да се построи за тях на протестната мрежа я няма.

    Коментиран от #27

  • 6 Бай хой

    2 1 Отговор
    Подготвен и наизустен рецитал уж демократичен. Така се почна и на мегдана и след това се почна с кървавите изстъпления на футболните агитки.
  • 7 КОТАРАК

    2 1 Отговор
    Американците успяха да предизвикат войната, но изобщо не очакваха, че Путин ще получи това което иска а не това което му дават.Сорос пак се е бръкнал някой и друг долар.

    Коментиран от #9

  • 8 999

    2 1 Отговор
    А Русия се срамува от вас.В всяка нация има продажна измет.
  • 9 onq s konq

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "КОТАРАК":

    Наистина ли си мислиш че Путин е искал отчайващо обеэценяване на рублата и тотално обедняване на руския иэбирател,комбинирано с ударен скок на цените?Или можеби си мислиш че му харесва как тронът му се клати и вижда лошите погледи на руските олигарси,губещи милиарди от ембаргото на эапада?!

    Коментиран от #10

  • 10 Оня без коня

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "onq s konq":

    Колега, слез на земята.Какъв трон се клати, като днес обявиха 74% подкрепа от руснаците и 84% от тях са на мнение, че ръководи добре страната.'айде остави руснаците по-добре да знаят какво искат.Аман от дървени професори и платени мишки.

    Коментиран от #11, #12, #13

  • 11 onq s konq

    0 2 Отговор

    До коментар #10 от "Оня без коня":

    Айде да не говорим эа платени проучвания и да си припомним житейската поговорка че "никой не е по-голям от хляба".Нима мислиш че руските туристи ни желаят пак да идват да почиват в БГ?Искат естествено,но нямат нужните средства след обеэценката на рублата!Или пък умират от желание да купуват продукти эа семействата си на двойна цена поради ембаргото?И сега е момента да ти припомня че всяко нещо си има край-ВКЛЮЧИТЕЛНО И ТЪРПЕНИЕТО НА ОБИКНОВЕНИЯ РУСНАК,эащото само вселената е беэкрайна.А колкото до "слиэането ми на эемята"-аэ съм си стъпал твърдо на МОАТА и никога няма да стъпя на ТВОЯТА!
  • 12 999

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "Оня без коня":

    74% от Руснаците подкрепят Путин и такава подкрепа няма нито един Европейски лидер,но това не ви го казват на инструктажа в Американското посолство.
  • 13 999

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Оня без коня":

    Коментара ми се отнася за пост №11 съжалявам.
  • 14 Киро

    1 0 Отговор
    999 кво става бе,трол?

    Рубличките, дето ти подхвърлят да се пенявиш тук, стигат ли за пакет цигари вече или само за разпалки стават?

    Коментиран от #17

  • 15 Киро

    1 0 Отговор
    На Путю допитванията са ясни - пак че не си е поръчал 99% подкрепа да му изкарат!

    Само, че вече и на малките деца им е ясно, че скоро ще има фалит.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 999

    0 1 Отговор

    До коментар #14 от "Киро":

    Ти сигурно правиш всичко за пари но не всички хора са като теб сигурно ти викат Киро Наколенката и ако има някои да се пени това си ти БЕ.Ако нещо ще фалира това е Българският туризъм без Руските туристи ще си гледаме надрусаните и пияни Англичани които са толкова добре, че идват в България за по евтино напиване.Колкото и да е неприятно на Американски те мекерета като теб по голямата част Българи ще защитават Русия по няколко причини.1.Корена Български идва от днешна Русия макар и преди 1600г. ти или не осъзнаваш това или си ром.2.Сродна писменост и език.3.Хиляди Руснаци дали живота си за освобождението.4.Икономика.и така на татък.Никои не ти пречи да харесваш и л....ш задници но не плюй брата ако си Българин за което се съмнявам.
  • 18 ЧАПАЙ

    1 0 Отговор
    тази статия трябва да се прочете от платените чугунени картуни с промити болшевишки мозъци
  • 19 raptor

    0 1 Отговор
    Това са обикновени хомосексуалисти... И сигурно представляват 0,0001 % от обществото! Убеден съм, че има украинци които ще кажат: престанете да убивате собствените си граждани! :)
  • 20 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор
    такива изявления имат стотици руски интелектуалци.само да кажа за руските тролове,че за разлика от тук там чуждото мнение се наказва,много често със смърт!така че нека отдадем заслуженото за смелостта на мнение на тези деца ,които със сигурност ще имат проблеми заради изявата си.който иска може да провери мнението на демура,кончаловски,както и разследванията и последствията за дожд.изказванията на руския националист див също са в мрежата ,както и стотици интервюта с руски анализатори и историци,имаше такова на един руски професор поместено и във факти.хората със сиво вещество в главата не харесват да бъдат правени на глупаци ,това е съществената разлика между путиновите фенове и антифеновете му!

    Коментиран от #21, #22, #25

  • 21 tost

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Десислава Димитрова":

    Деси аз предлагам веднага да пишеш на Путин ,че не признаваме освобождението от турците и да влезем в границите на независима Турция.Да се съборят всички болшевишки фабрики(АЕЦ,Нефтохим,Марица 1,2 и 3 на които Америка сложи само филтри ,всички торови заводи ...... с две думи всичко руско).Да се дават новините само в 5 часа (на български) а всички останали предавания родния ти турски.Е честита ти демокрация.

    Коментиран от #24, #26, #28

  • 22 раптор

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Десислава Димитрова":

    Я се вземи в ръце! Отвратително лъжливо инфо! В Русия си има хора които са против, но никой не ги убива! Тотална лъжа! За хората които не ми вярват - гледайте руска телевизия! Всякакви мнения се показват и никой не се притеснява за живота си! Много зла и явна манипулация...

    Коментиран от #29

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 ани

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "tost":

    Захари Стоянов : " Да бъде проклета онази минута , когато е стъпил руски крак в нашата земя , когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка "
    Георги Сава Раковски : " Всякога проклетата Русия , когато имала бой с Турция , лъгала простодушните българи , че уж тях ще освободи , а после боя , като овце ги е трампела "
    Христо Ботев : "Русия , тази развратница и мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства , за да затрие от лицето на земята българските колонии"
  • 25 ани

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Десислава Димитрова":

    Поздравления Десислава !!!!Наистина вярвам , че много българи ще си отворят очите и ще започнат да мислят !
  • 26 ани

    0 1 Отговор

    До коментар #21 от "tost":

    Аз ще ти препоръчам да прочетеш Указ № 1144 на княз Александър Йозеф фон Батенберг публикуван в брой № 2 на Държавен вестник от 10.01.1884 година според който България изплаща на Русия репарации в размер на 32,5 тона злато . Така заплаща "освобождението " си .
    Когато строих апартамент аз платих на майстори за труда , но никой от тях не е предявил претенция да живее в апартамента ми или да ми държи сметка какво обзавеждане ще му сложа !!

    Коментиран от #30

  • 27 ани

    1 2 Отговор

    До коментар #5 от "Бай хой":

    Изглежда сам не си четеш написаното /ИЗТОЧНА УКРАЙНА / не е РУСИЯ !!!!!!!!!!!!! Украйна е независима държава !!!!!Това ,че руските "зелени човечета " се набутаха там е престъпление на руската хунта начело с Путлер !!! Защо не писа за руската хунта когато избиваше деца и жени в Чечня , Абхазция , Южна осетия ???? Който не се чувства украински гражданин в Украйна , може да си стегне куфарите и да отиде да живее в държавата на която се чувства гражданин !!! Не може да се постъпва както в приказката за таралежа и лисицата ! Да ти я припомня : Пуснала лисицата в къщичката си таралежа да се стопли . Поседял , поседял , па наострил бодли и започнал да боде и избутва Лиса . Тя му казала : Ежко , така става тясно в къщичката пък и ме бодеж . Таралежа отговорил : На когото му е тясно да излезе от къщичката ......
  • 28 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #21 от "tost":

    и какво общо има твоето предложение с моя пост?русия е недемократична и прогресивно се развива в тази посока.тва няма нищо общо с освобождението ни и т.н.щуротии дето предлагаш!

    Коментиран от #32

  • 29 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #22 от "раптор":

    не съм на това мнение,загинаха стотици противници на руския режим в последните 15-20 години.предимно интелектуалци,журналисти,правозащитници,дисиденти.последния пример е показателен със съденето на руски дисиденти за кражба ,въпреки че тези дето са окрадени твърдят че няма кражба !ситуацията с побоя над журналистите от дожд също е пресен случаи.

    Коментиран от #31

  • 30 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "ани":

    Окупационния ни дълг към Русия е във френски франкове и български златни лева, накои хора го оценяват на дадения от теб тонаж . Цялата истина е, че този дълг е разделен и се дължи половината от кнж. България, а другата половина от Източна Румелия. След обединението дълга става общ, НО половината дължано от Източна Румелия никога не сме го платили: http://www.fakel.bg/index.php?t=2650 , това го давам за да не бъда голословен, като теб.Половината истина не е истина...
  • 31 раптор

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "Десислава Димитрова":

    Е разкажи ми кой е умрял? Така и не разбрахме! Вън лъжкиня!
  • 32 раптор

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Десислава Димитрова":

    Русия е умерено демократична и прогресивно я изкарват недемократична! Демокрациите по света реално са малко... така, че не минавай с тия номерца!

    Коментиран от #33

  • 33 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #32 от "раптор":

    рапторе,лъжеца си ти !!!русия по всички световни класации е в дъното по отношение на човешките права и не е нито средна нито умерено демократична.що се отнася до това за убитите хора с мнение нека почнем с журналистите ето ти статия от преди 5 години за убитите в русия журналисти ,към днешна дата броиката им е доста по сериозна: http://dnes.dir.bg/news/rusia-anna-politkovskaja-zhurnalisti-ana-politkovskaja-oleg-kashin-7419535
    ето ги твоите руски стандарти в нормалнодемократичната ти страна : http://www.legalworld.bg/14981.ruski-pravozashtitnici-nameriha-smyrtta-si-zaradi-profesionalni-angajimenti.html
  • 34 999

    1 0 Отговор
    Ако питате мен дали е журналист,дали е дисидент,дали е правозащитник, дали е учен ако е предател заслужава съдбата на предателите.Наскоро бе осъден учен в Америка на сума ти години затвор за предателство само, че там тези неща са демократични както и електрическият стол.

    Коментиран от #35

  • 35 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #34 от "999":

    теб обаче никои не те пита.ако мнението на такива като теб е определящо ще живеем в тоталитаризъм,щото ти завалията си неспособен да се развиваш свободен и искаш някой да ти светва и гаси тока .покажи ми линк с убити 300 американски журналисти в последните години или за малтретирани такива без последствия .
  • 36 ано

    0 0 Отговор
    Съд и разстрел за тези безродни сороситутки!Не показаха изображения на нито един руски войник и/или бойна машина?Украинсикят народ е ИЗКУСТВЕН КОНСТРУКТ,НЕЩО КАТО МАКЕДОНСКИЯТ!Има само няколко случая на убийства на грантаджии и соросоиди в Русия,а вие ги изкарвате" стотици",по -точно,тролът Десислава ,която изкарва за герои "правозащитниците" с чуждо финансиране,а знаете нашата поговорка-"Който плаща,той поръчва музиката"!Все едно българи да тръгнат да се извиняват на БЮРМ за евреите от новите земи!Колкокто за случващото се с либералите в Русия-съжалявам че тук не се случва същото с идеологическите им другари,понеже за ТЯХ ВСИЧКО ПРОТИВОБЪЛГАРСКО Е АБСОЛЮТНА ИСТИНА-защитават ИСЛЯМИСТИТЕ,МАКЕДОНИСТИТЕ,ЦИГАНИТЕ,НЕООСМАНИСТКА ТУРЦИЯ И ВЪОБЩЕ ВСЕКИ,КОЙТО МРАЗИ БЪЛГАРИЯ!След като още руските либерали нямат достойнството ДА ПРИЗНАЯТ ЧЕ ГРЕШАТ И ДА ОТИДАТ ДОБРОВОЛНО НА БУНИЩЕТО НА ИСТОРИЯТА,А ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ИМАТ НАГЛОСТТА И НАХАЛСТВОТО ДА НАЛАГАТ ДВОЙНИТЕ СИ ИДЕОЛОГИЧЕСКИ СТАНДАРТИ(пропагандират критично мислене,а атакуват една теза само е общоприета и налагат противополжната със всички средства,за да я направят ЗАВИНАГИ ОБЩЕСТВЕНА,
    искат дебат,а те самите не допускат-проучете по-подробно за конференцията на ХЕЛЗИНСКИЯТ КОМИТЕТ "Да опознаем миналото си",призовават към научен подход,а се считат за по-интелигентни от всеки учен-проучете защо отнеха Нобеловата Награда на Джейсмс Уотсън,"борят се" против тоталитаризма,а считат идеологията си за "единствената вярна и научна",а презумцията за непогрешимост е първата стъпка към установяването на тоталитарен режим,защитават "свободата на мисълта",а считат,че противниците им нямат право на мнение-прочете началото на коментарът на Деси под моят,за да се убедите в това!),то покушенията срещу либералите,предаващи ЕВРОПЕЙСКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ С ПОДКРЕПАТА СИ ЗА МУЛТИКУЛТУРИЗМЪТ,РАЗРУШАВАЩ ЕВРОПА,които завършват с фатален изход,трябва да са най-малко петстотин на година,а и ако тогава не се кротнат,Путин трябва да направи това,което можеше когато дойде на власт заради тогавашният колапс на руската държава -ДА ОБЯВИ ИНЗВЪРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ,ДА ЛИКВИДИРА ДО "ВТОРО НАРЕЖДАНЕ" ПОЛИТИЧЕСКИТЕ СВОБОДИ,ДА ЗАКРИЕ ОПОЗИЦИОННИТЕ ПАРТИИ,ДА ВЪЗСТАНОВИ ТРУДОВИТЕ ЛАГЕРИ,ДА СЛЕЕ "ЕДИННА РУСИЯ " С ДЪРЖАВАТА И ДРУГИ НЕЩА,които обаче НЕ ГИ НАПРАВИ,въпреки че на връх две хилядната година ,когато се качи на власт,ВОЙНАТА В ЧЕЧНЯ И ТЕРОРИСТИЧНИТЕ АКТОВЕ В РУСИЯ МУ ДАВАХА ИДЕАЛНАТА ВЪЗМОЖНОСТ ДА ПОСТЪПИ ПО ТОЗИ НАЧИН,но ТОЙ НЕ ГО НАПРАВИ И ЗАПАЗИ МНОГОПАРТИЙНАТА СИСТЕМА?Защо?Нали е "диктатор"?!Можеше и да НАЦИОНАЛИЗИРА БЕЗ КОМПЕСАЦИЯ ВСИЧКИ СТРАТЕГИЧЕСКИ ОТРАСЛИ,а той ДЕЙСТВА С ДЕМОКРАТИЧНИ МЕХАНИЗМИ - Фалит и търг!Попаднах на един либерален клип от преди по-малко от три месеца за демографската ситуация в Русия,където използваха ДАННИ НА ЦРУ ОТ ДВЕ ХИЛЯДИ И ДЕСЕТА ГОДИНА,ЗА ДА НИ УБЕДЯТ,ЧЕ СТРАНАТА УМИРА,ВЪПРЕКИ ЧЕ НОВИ ДАННИ,КОИТО ПОКАЗВАХА ПОДОБРЕНАТА ДЕМОГРАФСКА ОБСТАНОВКА ОТ СЪЩИЯТ ТОЗИ ИЗТОЧНИК СЪЩЕСТВУВАХА!Ако това не показва,че либералите в Русия са платени от Запада за сриване на Русия отвътре,какво го доказва?Съветвам троловете и соросоидите във сайта да прочетат книгата на Самюел Хънгингтън "Сблъсъкът на цивилизациите",в която се пише,по повод тогава наскоро приключилата Босненска война,че ЦИВИЛИЗАЦИОННИТЕ КОНФЛИКТИ НЕ МОГАТ ДА ПРИКЛЮЧАТ НИКОГА ,ЧЕ СТОПАНСКОТО СЪТРУДНИЧЕСТВО МЕЖДУ ДЪРЖАВИТЕ ОТ ЕДНА И СЪЩА ЦИВИЛИЗАЦИЯ Е НАЙ-ПЪЛНОЦЕННО,ЧЕ ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ИДЕОЛОГИИ СЕ ИЗПОЛЗВАТ ЗА ПЕЧЕЛЕНЕ НА МЕЖДУНАРОДНА ПОДДРЪЖКА ОТ ДЪРЖАВИТЕ,КОИТО СА ГИ СЪЗДАЛИ,И ЧЕ АКО РУСИЯ СТАНЕ ЧАСТ ОТ ЗАПАДНАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ ТОВА ЩЕ БЪДЕ КРАЙ НА ПРАВОСЛАВНАТА!Както и че цивилизациите са като семействата-подкрепят своите и отхвърлят чуждите!Сега ясно ли ви стана защо ВЪВ ВСЯКА ПРАВОСЛАВНА ДЪРЖАВА ОТ БИВШИЯТ ИЗТОЧЕН БЛОК ПОД АМЕРИКАНСКО ВЛИЯНИЕ "ПРЕХОДЪТ" СЕ ПРЕВЪРНА,МЕКО КАЗАНО,В НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА?!Само две пост комунистически православни страни след осемдесет и девета се развиват относително успешно,и това са Беларус и Русия,и двете СЛЕД КАТО СЕ ОПЪЛЧВАТ НА ЗАПАДА!Либералите,подкрепяйки ВОЙНСТВЕНИЯТ ПО СЪЩНОСТТА СИ ИСЛЯМ,ХЛАДНОКРЪВНО УНИЩОЖАВАТ ОТВЪТРE ЕВРОПЕЙСКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ!Те са настроени противо християнски,да не говорим за противо православно!Относно Чечня-нима чеченските терористи не избиват хиляди руски мъже,жени и деца и Западът не ги подкрепя?В Абхазия и Южна Осетия Грузия започна войната и уби стотици души гражданско население,но за това не се говори!Какво ви е свободното на вас,либерастите?Просто оригиналничите и се държите като СОПОЛИВИ ХЛАПЕТА-НЕЗРЯЛО И БЕЗОТГОВОРНО!
  • 37 МОСКОВИЯ

    0 0 Отговор
    полухрабро комунистическо изчадие не просветено сибирско говедо научи нещо повече за МОСКОВИЯ - ТЪЙ НАРЕЧЕНА ОТ ВАС -РУС .ТАКА Е БИЛА НАРИЧАНА ТАЗИ БАНДИТСКА СТРАНА ОТ ЦИВИЛИЗОВАНИЯТ СВЯТ
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания