Last news in Fakti

13 Февруари, 2015 18:13 5 588 18

Подслушан разговор между президенти: "Той започна мръсна игра" (видео)

  • преговори-
  • минск-
  • украйна-
  • донбас-
  • разговор-
  • порошенко-
  • лукашенко-
  • путин-
  • мръсна игра

Вицепрезидентът на ЕП обвини Меркел и Оланд, че са пожертвали Украйна заради икономическите интереси на своите страни

Подслушан разговор между президенти: "Той започна мръсна игра" (видео) - 1
Снимка: АП/БТА

В интернет се появи запис, в който е уловен разговор между президентите на Украйна и Беларус - Петро Порошенко и Александър Лукашенко, по време на маратонските преговори на „норамандската четворка“ в Минск, предаде Нюзру.

Първо на записа, направен в Двореца на независимостта, се чува как Порошенко произнася думата „тежко“, вероятно коментирайки хода на преговорите, проточили се цели 16 часа. После се чува как украинският лидер казва на беларуския си колега: „Той започна нечестна и мръсна игра“. "Знам, знам. Всички разбраха това“, отговаря Лукашенко, кимайки с глава. Агенция УНИАН изрази сигурност, че в този диалог става дума за руския президент Владимир Путин.

На видеозаписа е фиксиран и моментът, в който охранител на Порошенко бута един от операторите и го събаря заедно с камерата, а украинският президент му помага да се вдигне и му се извинява за инцидента.

Междувременно зам.-председателят на Европейския парламент Яцек Чарнецки заяви в интервю за УНИАН, че германският канцлер Ангела Меркел и президентът на Франция Франсоа Оланд по време на преговорите за Донбас в Минск са пожертвали Украйна заради икономическите интереси на своите страни. „Този мир е определено по-изгоден за Москва, отколкото за Киев“, коментира той.

Чарнецки е на мнение, че проруските опълченци няма да се спрат на вече достигнатите позиции, а рано или късно ще продължат настъплението. „Ако някой смята, че сепаратистите не искат нито хектар украинска земя, той греши“, заявява вицепрезидентът на ЕП.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БЪЛГАРИН

    6 0 Отговор
    Всички си гледат интересите с изключение на бай Ганьо.
  • 2 Иван

    0 5 Отговор
    Капутин постигна своето. Дано спре да се лее кръв. Този конфликт няма решение на бойното поле. Както беше започнат от някоя стаичка на КГБ, така и ще завърши, ако свърши де...
  • 3 ddd

    0 0 Отговор
    аве ко са прайте на луди .. едва ли на някой не му е ясно .. че всичко го почнаха АМЕРИКА и ес ..кой се снима на майдана с фашистите дето палеха полицаите...
    И на малоумник не може да внушите с платени публикации че Путин е почнал нещо.
    И да ви е ясно едно Пътин няма да даде Украйна корбан на запада . и в момента най богатата източна украйна е новоросия и крим също..

    на янките не им мина номера ..

    А кво става с тези който са тругвали срещу рисия .. всички занем
  • 4 Йордан Димитров

    0 2 Отговор
    русия само проваля всичко ,нищо не гради
    смърт на всички руски политици
    тая пропаднала държава трови целия свят с нейните фалшифи идеи комунисти алкохолици
    40 процента от руснаците са алкохолици
    факт
    никой неиска да го командват пияндурници
    да живе е евро съюза и америка
    ако нее евросъюза българия щеше да умре,умре
    всичко в българия става с евро пари всички антиевропейци(комунисти)в северна корея да видят как е живота в техния рай

    Коментиран от #9

  • 5 ЗАПАРТЪК

    0 0 Отговор
    Прав си Данчо Запартъков, защото си шикалка и кирпич-бетон в главата.
    Г-н Димитров, от 1993год. Русия се управлява чрез Департамента на САЩ.
    Ама ти за туй хабер НЯМАШ.
    Ти си скаран с политиката, туй веднага си личи.
    Затуй сега чети по-надолу, за да не останеш РЯПА за цял живот.

    Конституцията на Русия, която регламентира държавното управление и функциониране е написана от САЩ - от Пол Волфович- "НЕО-КОН" / който разработи плана за войната в Афганистан и Ирак и целия Близък Изток/ през 1993год. където Русия се задължава да бъде ръководена административно от САЩ.

    БИНГО ! ! !

    Тоест Русия в момента е колония на САЩ.
    Централната банка на Русия;
    СМИ;
    Икономиката, Финансиите;
    Държавното правителство;
    Министерският съвет, та дори и президента Путин се подчиняват на Департамента на САЩ;

    И ако ВИЕ Йордан Димитров, не харесвате положението в което се намира днес Русия, то ВИЕ, ни най-малко се отличавате от мнението на президента Путин и 74% от населението на Русия, които искат да живеят не като колония на САЩ а като свободна суверенна държава.

    Ако разбиртае това и сте съгласен с тази постановка на въпроса, то добре дошъл в нашия клуб на Българите които са за свободна Русия.
    А ако не?
    То четем по-нататък.
    Това което Вие критикувате, те руските хора отдавна са разбрали и водят борба за излизане от тази колониална зависимост.
    Това бе заявено през 1987год. в Мюхен от президента Путин в неговата "Мюнхенска реч". И от този момент той стана "ЧЕРЕН ПЕТЪ" и "ДЕМОН" за Американците.

    Но САЩ не им се иска да изпуснат ЖЕРТВАТА от 1993 год.
    Олигарсите от Русия се назначават и управляват от САЩ, както и са задължени да внасят патите си в САЩ.
    Та нали САЩ така цял живот съществува, на гърба на колониите, банките, заемите, МВФ, СБ, ООН, ЕС, ПАСЕ, ОБСЕ, НАТО, ОПЕК, Петро=долари, СТО , УОЛ СТРИИТ и др.
    Та нали и ние сме в ЕС за да сме "свободни" и живеем "не под чуждо управление" и не на ПОМОЩИ и да сме "собственици" на съдбата, земята и ресурсите си.
    Нещо много близко до Руското положение. Ако се вникнем и в нашата България, как и ние живеем, може би ще се установи че в Русия са по-добре от нас.
    Данчо сега остани сам със себе си и се позамисли по написаното от мен и сам реши на коя страна ще застанеш.
    На ПРАВДАТА или на ДЕМАГОГИЯТА.

    Човек трябва да се стреми, не само честно да живее но и честно да умре, защото там горе греховете не се прощават!

  • 6 ЗАПАРТЪК

    0 0 Отговор
    "Мюнхенската реч" е от 2007 год.
    Моля за извинение.
  • 7 5563258

    1 0 Отговор
    Браво! Това е верния път- жените пуснете си брада, като Кончита, бъдете модерни, гейпарада да е официален празник, чалга да смени химна, сексшоп във всяка църква, Азис министър на културата, Кондьо на Вътрешните работи, нека всеки хомосексуалист има право да осинови дете, както е в €вропа! Руснаците са зло- те пият, а англичаните са добро- и те пият, но са англичани! ГМО продуктите са супер- НЕ, на домашното производство! Защо ти е рускиня, щом си имаш дилдо и вазелин? Свободата е гадна, защото ни я дадоха руснаци- ако бяха англичани турците, щеше да ги е гнус от нас! Всички пари отидоха в Русия, всички бандити и корумпирани са в Русия и затова там процъфтява, но САЩ и ЕС ще оправят работата- Кажи им го Данчо, па си пръдни на дивана и си яж туршията...
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Монго

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Йордан Димитров":

    Я, "Деса поетеса" с нов профил ..., а и нови лекарства май ще ти трябват, като гледам какви ги дробиш. Мдааа, тежък случай. Но скачането от висока скала на гладен стомах ще облекчи страданията на близките ти

    Коментиран от #10

  • 10 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Монго":

    кое съм писал аз ?
  • 11 gost

    0 0 Отговор
    Стига сте залитали ту към Русия ту към САЩ . Мислете повече за България,тя си е наша.Нито руснаците ще ни помогнат нито американците ще ни помогнат безплатно.Всичко си има цена.
    Припомнете си какво беше до 1944 година.Златен лев- конвертируем в цяла Европа,свободно пътуване и работа в Европа,нещо към което се стремим чак сега след 70 години.
    След 1944 дойдоха руснаците да ни освободят и всички знаем какво стана,100 години назад и чакаш 25 години за кола,ако москвича може да се нарече кола. Заплата 150лв и се чудиш какво да си купиш от магазина ,защото нищо няма или се чака на километрични опашки.
    Дойде така наречената демокрация през 1989 и другарите станаха милионери и собственици на банки,заводи и всичко останало от което се прави капитал.Обикновените хора продължиха да живеят по старому с надеждата нещата да се променят.Някой доживяха до 2007 ,някой не.Та от 2007 се върнахме в Европейското семейство ,там където ни е мястото,не Русия и не САЩ,там където бяхме преди 70 години.Сега от нас зависи да продължим напред , а не да гледаме какво ще ни подхвърлят Русия или САЩ.

    Коментиран от #14

  • 12 жалък

    0 0 Отговор
    А сега ни напиши :
    ти какво си сътворил;
    ти какво си изобретил;
    ти какво си построил за 25 год.;
    ти какъв специали си;
    ти какво си завършил и
    ти с какво си изкарваш прехраната?
    Изглежда, че за всичко чакаш да ти се ПОМАГА.
    Сам, колкото сам си придобиеш и създадеш, това ще притежаваш.
  • 13 жалък

    0 0 Отговор
    Това бе адрес до "гост".
  • 14 999

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "gost":

    Знам,че е трудно да набиеш нещо в главата на прост човек но правя последен опит. 1.1944г.70%от населението е неграмотно а единствената конвертируема валута е образованието което 1986г е на второ място в света 12%неграмотни от собствен опит трябва да знаеш че глупав човек се манипулира лесно което се цели и днес.2.Може да сме имали конвертируем лев но е имало и голяма бедност на по големият процент население, доказателството е във всички романи и книги написани по това време от високо ценени писатели.Няма да се учудя ако кажеш и за Вазов,че е лъжец и комунист. 3. След като всички „ другари“ са хората които управляват държавата защо ни приеха в НАТО и Европейският съюз нали са против комунистите,приеха ни за да ни затворят реакторите и съсипят държавата с измислени правила, накараха ни да махнем уникално охранително съоръжение,че видите ли не било демократично а сега е демократично да си го правят те.4. Не знам къде си живял ти но 80г. имаше много неща от които един нормален човек се нуждае,по това време съм ходил в Гърция и трябва да кажа,че в много неща бяха зад нас.5.7 години сме в Европа и какво се случва- фалират банки,убийства през ден,бежанци,никакво производство,заеми,заиграване с Русия,циганизацияи и тотално унищожение на РОДИНАТА ни.Като си толкова умен ми кажи как виждаш Европейска България след 30г.

    Коментиран от #15

  • 15 Дед Мороз и Снегурочка

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "999":

    Глупости!
    Средната заплата в Русия доскоро се равняваше на 660 долара в държавния сектор, в частния по-малко. Много повече, отколкото тук!
    Често гледам и руски филми, новини, а доскоро и пътувах по тези места - все едно съм в Западна Европа - паркове, градини, кафенета, подреденичко, приятно! България е много зле в това отношение - мръсотия, цигания, несанирани сгради... Всички знаем как е!

    Гърция 80-те години бе по-зле от България, наистина, но нас бързо ни разкрадоха и разпродадоха. Ако днес имахме съответстваща индустрия и запазените производствени капацитети, със сигурност щяхме да сме с една от най-сериозните икономики в Европа. Разбиха ни! Причината е проста - пазари!

    Продаваме на едно и също място с големите сили. И всеки един процент пазарен дял, който България имаше, бе трън в задника на онези, които се стремяха да вземат този процент. Та това са милиони! Ако не продаваме ние, ще продава друг и той ще прибира печалбите...

    Иначе Русия, какво Русия?! Руската федерация си следва интересите, стреми се към влияние, печалби, лостове за въздействие и т.н. Други сили се мъчат да й попречат, за да намалят тези възможности за въздействие. Това не прави нито Русия, нито "другите" добри или лоши, прави ги просто следващи интересите си!

    Та, нека не се връщаме с носталгия към "доброто старо време" - първо, е безмислено, не можем да го върнем! Второ, днес има немалко перспективи за развитие, немалко позитиви. Трето, всеки от нас е свободен да емигрира, живее, работи другаде, да полага усилия, да очаква резултати, да води смислен живот и носи отговорност за себе си! Четвърто, абсурдно е да се говори кое е най-добро за "държавата", когато имаме предвид себе си - свободни сме да я сменим! Пето, да очакваме, че някой друг ще ни свърши задачите и ще носи отговорност за поетите решения е нелепо! Днес сме в ЕС! Ако на някой не му се харесва, путьовка и вън!

    И шесто - в случай, че имаме идеи, собствени виждания за " правилното" развитие и посока на страната, то гражданското общество дава възможност тези идеи да се споделят (не анонимно), да се предложат на партии, да се популяризират и съответно изведат като изборна програма и цел на настоящото или бъдещо правителство!

    999, предложи излизане от ЕС и сближаване с Русия като мото на "ТВОЯТА" предизборна програма. И ако мнозинството сметне за добре да те последва, какво пък, само печелиш!

    Коментиран от #16

  • 16 Десислава Димитрова

    0 2 Отговор

    До коментар #15 от "Дед Мороз и Снегурочка":

    ти явно в западна европа не си бил или в русия.в русия къде си бил дето е подредено?в сибир или кавказ ,а може би в подмосковието или ставрополския край?подредено е толкова че като дойдат в бг руснаците си мислят че са във вегас :)!другия майтап за гърция и нас в 80 те.явно не си бил и там през онова време ,щото с жалките ти 40 долара заплата би могъл да си купиш там тогава около 20 сандвича ,за другото няма как да коментираме ,като права и свободи.та пита се що като сме били толкова добре цяла южна българия избяга през браздата директно в гърция веднага след като спряха граничарите ни да стрелят на месо?
  • 17 раптор

    3 0 Отговор
    Е миличкия... Какъв е актиор! Разбира се, че ще се направи на обидет, като дечицата! Та все пак в украйна цари тотална анархия и всичко рухва, а той е обикновен далавераджия и не е способен да управлява цяла страна и то толкова неадекватна като украйна!
  • 18 Истината боли

    0 0 Отговор
    Александър Лукашенко предлага на Парушенко помощ за решение н украинския конфликт за 2 дни!
    Първи ден да се разтрелят всички депутати от върховната рада!
    На втория, всички които присъстват на погебенито им!
    А Вие пишете, че говори против Путин!
    Ако нк сте си мерили скоро темпервтурата е време да идете на лекър!