26 Февруари, 2015 11:42 1 731 4

Десетки австралийски жени "подкрепят тероризма"

  • жени-
  • тероризъм-
  • австралия-
  • ислямска държава

Жените представляват близо една пета от всички чуждестранни бойци в Сирия и Ирак

Повече от 40 австралийки са участвали в терористични атаки или подкрепят въоръжени групировки, заяви министър на външните работи на Австралия Джули Бишоп, цитирана от Би Би Си.

Тя обяви пред парламента, че се е увеличил броят на жените, които отиват в Сирия и Ирак, за да се присъединят към съпрузите си, сражаващи се в редиците на Ислямска държава (ИД) или за да се оженят за бунтовници.

Смята се, че десетки австралийски граждани са се е присъединил към ИД.

Австралийските власти се тревожат за ефекта, който завърналите се и тези, които ги подкрепят, ще окажат на вътрешната сигурност.

Бишъп каза, че жените представляват близо една пета от всички чуждестранни бойци в Сирия и Ирак, но и че "противно на логиката" тези жени ще се присъединят към групи, като Ислямска държава.

"Ако убийствата и екзекуциите не са достатъчни, ИД е публикувала инструкции как да се отнасят със сексуалните робини, които включва изнасилване и побой над жените", каза тя, цитирана от ABC News.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    0 0 Отговор
    Тия са австралийки колкото и аз. Кръвта вода не става.
  • 2 гост

    0 0 Отговор
    Изроди а не хора.
  • 3 Бай хой

    0 0 Отговор
    Това е резултата от така наречената западна цивилизация. Отглеждат си терористи и всякакви други уроди, разселват ги там където искат да наложат кървав терор и започват с въздушни удари и всякакви други военни престъпления за налагане на кървав терор.
    Не забравяйте че от няколко години разселват в България ислямисти и реформират-редуцират-унищожават Българската армия до положение да не може да защити Държавата. Тогава идва момента който вече почти настъпи да вкарат окупационен корпус под предлог че ще ни защитават а в действителност ще наложат кървав терор за гарантиране на източването на природните ресурси и ограбване на местното население от банките и чуждите компании.

    Коментиран от #4

  • 4 S Doichinov

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Бай хой":

    Как каза,че ти се казват хапчетата?
Новини по държави: