Last news in Fakti

15 Март, 2015 18:59 5 438 66

Русия била готова да използва ядрено оръжие заради Крим

  • русия-
  • путин-
  • крим-
  • ядрено оръжие
Русия била готова да използва ядрено оръжие заради Крим - 1
Снимка: АП/БТА

Русия е разглеждала възможността да използва ядрено оръжие при анексирането на Крим в случай на въоръжен конфликт със Запада. Това става ясно от интервюто на президента Владимир Путин в документалния филм „Крим. Пътят към родината”, предаде БНР от Москва.

Документалният филм на Андрей Кондрашов, посветен на първата годишнина от присъединяването на Крим към Русия,  ще бъде показан тази вечер по централната руска телевизия „Россия 1”, но вече бе излъчен за района на Далечния изток. В него се съдържат две интервюта на президента Путин, в които, според авторите на филма, той максимално откровено разказва за онези драматични дни. 

"Ние бяхме готови да приведем в бойна готовност нашите ядрени сили”, посочва руският президент и обяснява, че в многократни разговори със западните лидери се е опитал да им обясни, че Крим е изконна руска територия и че руското ръководство не е могло да изостави живеещите там руснаци на произвола на съдбата. 

Във филма Путин признава, че анексирането на Крим е било съпроводена от военна операция, но същевременно посочва, че Русия не е нарушила никакви международни закони, тъй като е задействала само намиращите се военни в базата в Севастопол, които са били там по силата на договора с Украйна.  Руският президент освен това вярва, че САЩ са били готови да започнат война заради Крим. Успехът на операцията по завладяването на полуострова Путин обяснява с факта, че той лично е поел цялото ръководство. 

Руският президент за пореден път обвинява САЩ, че стоят зад преврата в Киев, който свали от власт президента Виктор Янукович.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Десислава Димитрова

    2 2 Отговор
    На "АКАЙТЕ" се от страх!

    "Основният недостатък на американската армия е изключително ниския и морал. С една дума, американците не са готови да умрат в битка «за родината си»!"

    В доклад на Американски военен експерт се казва:
    Няма, господа!
    Скоро бойните самолети от свободния свят / има прдвид НАТО/ просто няма къде да се денат!.
    Тъкмо завършихме модернизацията на Patriot, използвайки колосални средства в противовес на техните системи за противовъздушна отбрана S-300 те представиха на пазара S-400 която Иран иска сега да закупи!
    Има ли нужда да инвестираме милиарди в нови ракети когато те оповестиха тестване на бъдеща ПВО система S-400?
    С тези руснаци спешно трябва да се направи нещо!

    "Трябва ни «спешно» ракета да ги «изстреляме» в космоса!"

    "Американският министър на отбраната Джеймс Форестал, подготовяйки различни планове за война с СССР достига до пълно психическо изтущение, дори топ медиците на САЩ не са успели да го върнат в «релния свят».
    1949 Джеймс Форестал извършил самоубийство, скачайки от прозореца с вик: «Руснаците идват»!"

    СПОКО САЩ ни ПАЗИ!

    Коментиран от #2

  • 2 Монго

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Десислава Димитрова":

    Да ама Десито /Стоян/ е регистриран в този форум и не пише така...

    Коментиран от #11, #13

  • 3 Факира

    1 1 Отговор
    Още малко и главата на този недоразвит тъпак ще се взриви като малка ядрена бомба. И с това понятието русофил ще изчезне завинаги !

    Коментиран от #35

  • 4 стратокастър

    2 1 Отговор
    Много си отворен товариш Путин!Щом си толкова курназ опитай с Аляска и тя е стара руска територия?Много удобно е да използваш ядрено уръжие усобенно срешу не ядрена държава -Украйна към която си поел ангажиметн при предаването на едрения си арсенал именно на Русия!

    Коментиран от #5, #6, #14

  • 5 Монго

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "стратокастър":

    "Русия е разглеждала възможността да използва ядрено оръжие при анексирането на Крим в случай на въоръжен конфликт със Запада". Явно изречението, което е казал Путин ти е много дълго за да го разбереш. Погледни го така: "Русия е разглеждала възможността да използва ядрено оръжие...в случай на въоръжен конфликт със Запада". Сега разбра ли какво е искал да каже Путин? Така че израза ти:"Много удобно е да използваш ядрено уръжие усобенно срешу не ядрена държава -Украйна към която си поел ангажиметн при предаването на едрения си арсенал" е лишен от смисъл, за граматиката да не говорим...

    Коментиран от #7

  • 6 onq s konq

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "стратокастър":

    Евала -щом почнат да ти търсят технически грешки с голямата лупа,эначи че си ги праснал в "десятката" и абсолютно нямат кво да кажат!Аре са питай го тоя "беэименния" кво е тва "стратокастър" и ще мълчи като пън след акция на дървената мафия:)

    Коментиран от #8

  • 7 стратокастър

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Монго":

    Ти говоррител ли си на Путин?Нека да опита с Аляска !Там ще го "рендосат"екстра Граматиков!
  • 8 стратокастър

    1 2 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Не чакай от човек който тъгува по времената когато се чакаше 20годити за" жигули"да знае какво животно е Стратокастъра!!!

    Коментиран от #10

  • 9 Гибсън

    3 1 Отговор
    Не го знам дали ще опита с Аляска,но ако американците продължават с правенето на войни и преврати,където им падне някой наистина може да им гръмне някое куфарче насред Вашингтон.Откачалки колкото искаш,а някак странно все ЦРУ ги създава,а после се чудят как да ги чистят.Или може би това е целта,създаваш проблемите а после продаваш оръжие за да ги решаваш.Крайно време е САЩ да си останат зад океана и да не се бъркат в работите на суверенни държави.
  • 10 Монго

    0 2 Отговор

    До коментар #8 от "стратокастър":

    Особено ако е с кленов гриф, прагове Jumbo medium и адаптери by EMG...
  • 11 Десислава Димитрова

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Монго":

    това е този дето пише с ник герб.кво ли няма да измисли завалията,то не бяха смени на никове то не бе чудо.сега има нова идея :)!
  • 12 айбанес

    1 1 Отговор
    Какви животни, какъв бас с 5 струни?! Какво има да се обяснява още за Фендър? Тя темата за китари ли беше или за завладяването на Крим?!
  • 13 Десислава Димитрова

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "Монго":

    кво се оказа все пак?путин е пратил зелените човечета да окупират крим ,както ние добре знаехме и както многократно твърдях,но бях наричан кво ли не от група путинови фенове.освен това путин е взел решението еднолично без консултации ни с парламент ни с институции ,а и не е информирал никого за действията си,напротив руските медии по време на въпросната операция твърдяха, че военните без опознавателни знаци са местни структури на самоотбрана.демек путин е лъгал и е карал да лъжат ,а и е превишил правомощията си щото е действал еднолично ,което в нито една държава не е приемливо в 21 век.освен това на любителите на историята с преврата искам да ги питам ,що путин толкова се е задействал да спасява янукович?нали янукович бе за евроинтеграцията ,демек е бил против путиновата политика!!!значи праща екип в чужда държава рискуваики ядрена война за да спаси президента ,които работи против него!!!както казвам 2+2=100
    що се отнася до преврата и нацистите ,то се видя в последствие къде са нацистите и че преврат няма :)!всеки който иска да спори за това може да провери с какви разбирания са шефовете на днр в коя партия са членували ,а и какво е преврат по опредление.
    та се видя ,колко може да се вярва на путин,утре като обяви, че в донбас са воювали същите дето окупираха крим и че го е направил пак на тъмно ,не знам кво ще правят путинофилите,всъщност знам ,ще мучат :)както обикновенно!

    Коментиран от #15, #26

  • 14 ГЕРБ

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "стратокастър":

    Момчет, не се вълнувайте толкоз «бурно»!

    За родината си явно няма да умрете, прекалено БОЛЬШИЕ «мюхльовци» сте!

    Един ФАКТ:
    Едностранно обявената независимост от Косово през 2008 г. не нарушава международното право, това е становището на Международния съд в Хага!

    Румънският евродепутат от унгарски произход Ласло Тьокеш заяви, че "така, както Косово е получило независисмостта си и унгарците в Трансилвания биха могли да получат автономия"!

    И сега един въпрос с повишена трудност за вас «родолюбци» :

    Какво правим с «наште» турци?

    А кой ще Ви спасява от Туция ако реши да ги «анексирс»?

    Нещо подмерисахте на втори КИПЪР!
  • 15 До Десислава

    3 1 Отговор

    До коментар #13 от "Десислава Димитрова":

    CNN USA
    Според бившия командващ на обединените сили на НАТО Уесли Кларк.
    Владимир Путин е «лидер» в психологическата война със САЩ!
    Предстои САЩ да се «примири» с това, че Русия е готова да тръгне «напред»!

    Американците са «си» създали образ на «непобедими»!
    В същото време, американци никога не са се сблъсквали с държава, която има нормално ПВО, ВВС, и модерна военна електроника и техника.
    "непобедимият" образ на САЩ може да ни изиграе жестока «шега»!


    Коментиран от #16, #22

  • 16 Десислава Димитрова

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "До Десислава":

    кво общо има отговора ти с дискусията ?

    Коментиран от #19, #32

  • 17 Valentin Waltschew

    0 0 Отговор
    Wesley Clark беше кандидат за президент в предизборните на Демократите преди 8 години ...оказа се че е комунист... така че негово мнение не се зачита ... доколкото за Путин и ядрената карта ...тази карта винаги е на масата когато има териториален спор или риск от истинска война ...разбирасе че Путин и съветниците му са мислили за такава възможност ... но може да сте сигурни че той никога не би го направил ...прекалено умен и образован е да направи такава грешка ... победители в ядрена война няма ... всички знаем това
  • 18 The Bear

    4 1 Отговор
    Няма да дочакаме да видим бъдещето - ние сами се унищожаваме - признак за това е въпьющата тъпотия на доста от коментарите по-долу, а и предполагам и на пишещите ги:) Стратокастъра, оня с коня, факира и един двама още - за вас става въпрос. Не се опитвайте да вникнете в международната ситуация, в причините за съществуването й и в перспективите й за развитие - твърде много познания са нужни, а и способност да се разсъждава логично. И тъй като не виждам у вас потенциал за справяне със задачката, ще ви обясня накратко какво се е случило и какво може да се случи в бъдеще: САЩ се полакомиха да разширят НАТО до границите на Русия, използвайки за това ЕС, които пуснаха мухата на Украйна, че видиш ли могат да бъдат приети в НАТО и в ЕС. Това бе достатъчно радикално настроените елементи от ненормалната политическа класа в Украйна да не оценят реално обстановката на икономическа и енергийна зависимост от Русия и на етническа примесеност с нейни граждани обусловена от лекомисленото придаване на Крим и югоизточна Украйна от РСФСР на Украйна в рамките на СССР, като дори Крим остава автономна република. Ритнаха против Русия, непремерено и необмислено, затваряйки след себе си вратата към по-големия брат, наивно мислейки, че ЕС и НАТО ще ги приемат като топъл хляб веднага. Но - не - и двата блока "дипломатично" се отказаха от обещанията си.... Защо ? - Главната цел на САЩ бе постигане на геостратегическо предимство със заместване на Руските сили във базата в Севастопол със свои - така Русия губеше контрол над Черно Море. Путин изпревари с гениален ход - осигури на Кримчани възможност за необезпокояван законен (според устава на ООН) избор на държавно самоопределение. Така отне възможността за настаняване на САЩ в Севастопол. Тогава вече Украйна не е интересна за НАТО и слугите им ЕС. И те сега замазват положението и постепенно ще изоставят Украйна на съдбата й - но вече порутена и банкрутирала. Сегашните лидери ще бъдат сменени с нови, които ще търсят сближаване с Русия. И ЕС вече видя лъжливата политика на САЩ, които принудиха ЕС, Русия и Украйна да направят това, което направиха. А САЩ води обидно елементарна пропаганда и разпространява обидно лъжливи новини и информация. Надявам се, че в най-близко бъдеще ЕС ще се дистанцира от тях или ще се разпадне. Много мога да ви обяснявам още, но нямам време...

    Коментиран от #42, #58

  • 19 ллкк

    2 1 Отговор

    До коментар #16 от "Десислава Димитрова":

    Деске / Стоянчо бе . Мамин златен !!! Къде ходиш , като те няма ?
    Мозък ли събира ? Събрал си много , гледам чак прелива . Ние тука да не сме ти тоалетна ? И да се черпиш по - по малко еййй ! Виж се само какви си ги писал .
  • 20 prtop

    0 1 Отговор
    Във филма Путин казва, че лично е наредил да изкарат ядрените ракети от хангарите, мисля че се казваха бастион, така че да се виждат от космоса и да са засечени от сателитите..
  • 21 Stoyan

    1 2 Отговор
    Фашизма е жив в лицето на Путин.
    За него Украйна е плячка от втората световна война, нямаща право на свободен избор.
    За него всички избори са машинация на САЩ.

    За да си реализира имперските амбиции, е готов да заложи бъдещото на цялото човечество.
    Защото не всички ракети ще стигнат целите си.
    За да не рискуват, най-добре е да ги детонират на място и след това цялата планета ще бъде унищожена.

    Коментиран от #34

  • 22 Stoyan

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "До Десислава":

    Ами спечелиха три световни войни.
    Та затова имат такъв образ...

    Индустриално са около 10 пъти по големи от Русия.

    СССР/Русия същества само защото с ядреното си оръжие държи човечеството като заложник.

  • 23 некойси

    4 0 Отговор
    Тези така наречени световнилидери, които от край време си карат на успокоителни, стимуланти и барбитурати взимат спокойно съдбоносни решения които рефлектират върху целия свят.
    Само да припомня че за един гръмнал реактор се гърни и се тръби в продължение на 20 години за последствията от него.
    При един евентуален ядрен конфликт няма да има печеливша страна.
    Вярно е че господата взимащи решенията си имат бункер под земята, храна и вода за 2 години (примерно), но това не решава проблема и за тях.
    Две неща са безгранични: Вселената и човешката глупост! - Алберт Айнщайн
  • 24 Каун

    2 1 Отговор
    ДО СТОЯН
    С какво си изкарваш прехраната ?
    С какво си образование ?
    На какъв хал си в живота ?
    СЛАВА РОССИИ !

    СЛАВА ПРЕЗИДЕНТУ ПУТИНУ !

    СЛАВА РУССКОЙ ФЕДЕРАЦИИ !

    СЛАВА РУССКОЙ АРМИИ !

    ПРАВДА ЗА ВАМИ И ПОБЕДА БУДЕТ ЗА ВАМИ !

    ПУСТЬ ВСЯ СВОЛОЧ ДРАЖИТЬ И БОЯТЬСЯ !
  • 25 ПОМИЯР

    2 1 Отговор
    Андрейчо,
    Има много ляп да ручаш, но и туй не е гаранция, че ще станеш някога журналист.
    Много не вярно посочваш фактите.
    Не ще ти свеждам всички подробности от интервюто с президента Путин, което за мен лично бих казал че ме възхити, но ще те корегирам.
    Ядрените сили, президента Путин не е заявявал, че бяхме готови да приведем в ….. а заяви, че нашите ядрени сили са в постоянна бойна готовност.
    И втори факт, там в Крим не се провждат както ти споменаваш АНКЕТИРАНЕ А СЕ ПРОВЕЖДАТ ПАРЛАМЕНТАРНО ГЛАСУВАНЕ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ВСЕОБЩ РЕФЕРЕНДУМ НА ЖИТЕЛИТЕ НА ПОЛУОСТРОВА с учстието на 64 народни парламентаристи с резултат 61- ЗА и 3- не гласували.
    В референдума / а не анкета както ти Андрей Симеонов пишеш/ учасвува 96% от населението на Крим и рзутатът категориче 91% - ЗА РИСЪЕДИНЯВАНЕ НА КРИМ И СЕВАСТОПОЛ КЪМ РУССИЯ.
    След което президента Путин, внася в парламента на Русия ПРЕДЛОЖЕНИЕ за пазглеждане приемане на ДВА НОВИ СУБЕКТА В СЪСТАВА НА РУССИЯ.
    Пиши така че да повишиш знанията на народа а не да го дезинформираш.
  • 26 Монго

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "Десислава Димитрова":

    The Bear в своя пост №18 го е обяснил Деси прекрасно, като за малоумни, аз няма какво да добавя. Освен да се повторя, че Крим никога не е бил украински а е бил "придаден" към Украйна от Хрушчов преди 60 години, когато републиките в СССР не са били нищо друго освен административни териториални единици.

    Коментиран от #60

  • 27 ПОМИЯР

    2 1 Отговор
    Андрейчо,
    нека да добавя, че резултатът - протокола от РЕФЕРЕНДУМА в КРИМ бе подписан от Президента на УКРАИНА Януквич, който бе законният президент на цяла Украйна за момента.
    Така че всичко е много идеално законно, без ни най-малки забележки.
    А той що сега се твори в Киев днес е ФАШИЗЪМ, ГЕНОЦИД И ВАРВАРСТВО наричано ЗАПАДНАИ ЦЕННОСТИ И ДЕМОКРАЦИЯ.
    За които аз лично казвам - НЕ БЛАГОДАРЯ !
  • 28 ккк

    1 3 Отговор
    Всички русофили да ловат влака за Москва и ходят там да се кланят на своя идол. На нас не ни трябвате тук. Вие се насрахте бе.Такова поклонничество и по времето на Тодор Живков нямаше.Да,живял съм по онова време.На 42 съм.

    Коментиран от #29, #30

  • 29 СССР

    2 2 Отговор

    До коментар #28 от "ккк":

    И ти се вживяваш като диктатор май ама не те огрява (Всички русофили да ловат влака за Москва и ходят там да се кланят на своя идол)много бързо взе да издаваш заповеди. По добре да си поклонник отколкото г.зеблизец.
  • 30 Монго

    1 2 Отговор

    До коментар #28 от "ккк":

    Постта ти ми напомня един виц от времето на бай Тошо: "Бай Тошо си хванал гадже и я попитал какво иска да направи за нея. Тя му казала, че има едно желание-да отвори границата на България за свободно пътуване. Бай Тошо и отговорил:
    -Ааа, хитрушо, искаш да останем насаме ли?"
    А ти "ккк" имаш ли си приятелка?
  • 31 ккк

    2 2 Отговор
    Аз си имам всичко,мой човек.Не ми трябват нито Путин,нито Обама за да си изживея живота нормално.А вие се кланяйте колкото си искате.И така в писане на възхвали към тая или оная империя,като се обърнете -живота ви ще е минал в блянове по великия голям брат

    Коментиран от #36

  • 32 До Десислава

    3 1 Отговор

    До коментар #16 от "Десислава Димитрова":

    Имам желание да ти просветне, "паднало ти е пердето!!
    Уикипедия
    Държавният преврат или преврат, или пуч, е завземане на властта в държавата чрез неконституционни средства от страна на участници в държавни структури. Често се извършва чрез военен метеж, но може и да не бъде насилствен.

    Гледайте документалния филм „Крим. Пътят към родината” и после коментирайте!
    Ще видите Руска екипировка, снаражение и техника в дйствие.
    В нито един репортаж от Домбас, войска с такава екипировка не съм видял!
    Филма е по-скоро с научно-популярен жанр и иска да покаже «военната мощ на Русия» Заглавието «Не се сравнявайте с Русия» или «Русия е велика Държава» му подхожда по-вече
    Путин иска да покаже, че:
    Който още не е разбрал до къде води война с Русия, вече му е време - «само тежко военно поражение»!

    Подобен е и докладаът на военен експерт до Американският конгрес:
    Няма, господ!
    Срещу тези руснаци трябва да се предприеме нещо!
    Скоро бойните самолети от свободния свят / има прдвид НАТО/ просто няма къде да се денат!.
    Тъкмо завършихме модернизацията на Patriot, използвайки колосални средства в противовес на техните системи за противовъздушна отбрана S-300 те представиха на пазара S-400 която Иран иска сега да закупи!
    Има ли нужда да инвестираме милиарди в нови ракети когато те оповестиха тестване на бъдеща ПВО система S-400?

    "Трябва ни «спешно» ракета да ги «изстреляме» в космоса!"

    Коментиран от #59

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Истината боли

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "Stoyan":

    Стояне, прочети в Уикипедия що е Фашизъм!

    И скачай из прозореца с ВИК: "Руснаците идват!", като американският министър на отбраната Джеймс Форестал !!!
  • 35 Истината боли

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Факира":

    Филма е прекрасен за про американсми превътженици!

    Това не е "холивудска" евтина рклама а "Документален" филм!

    След руския десант в Крим, САЩ «иска» да покаще мукрли и изпраща есминеца "Доналд Кук".
    Руснаците решават, че трябва да им кажат, приатечета « спрете, ло тук»!

    Заповед, покажете им на какво са способни и ги неотрализират «ТОТАЛНО»!

    И за тези с «ЗАПЕК» изпращат су-24 да ги «разхлаби», за тези с по-голямото затруднение самодета се е «грижил» в продъжение на полин час!то и

    След като и «Капитана» се разхлабил, размахал бял флаг и руснаците им «разблокират» комппютрите, на екрана им изписало «до свидание товарищи» - "Goodbye comrades"!
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Бай хой

    3 1 Отговор
    Голямо реване за глупости и пропаганда предназначена и адресирана до малоумници.

    Първо Крим не е и никога не е бил украйна а Автономна Кримска Ребублика която марионетките от киев се опитаха да присвоят.

    Второ Руските вайски са в крим от повече от 100 години след Кримската Руско-турска война.

    Трето реват на чужд гроб и нищо не споменават за зелените черни човечета които хюсеин обанана II вкарва в момента в България.
  • 38 раптор

    3 1 Отговор
    Гледам, Порошенко разправя - опълченците си изтеглят тежкото въоръжение по план, но решава да продължи офанзивата! Защо ли? Държавата му е в криза, армията пред разгром, но все пак е по-важно истината, че Русия е справедлива изцяло да бъде потулена! Конфликта да продължава! Да се трупат негативи за Русия, а той да обяснява на украинските си идиотчета - заради руснаците сме толкова зле! По принцип, трябва руската армия да влезе и да ги смете всички м...ли в украйна, но за сега няма да стане! Ние сме уверени обаче, че справедливостта ще възтържествува и всички парцали ще бъдат наказим защото ПУТИН МОЖЕ!

    Коментиран от #39

  • 39 ГЕРБ

    0 1 Отговор

    До коментар #38 от "раптор":

    Защото "изпълнява" заповед!

    Ако не продължи войната коалицията се разпада и на 10 май 2015 ще има предсрочни избори!

    В Русия неможе да избяга, фабриката му там се нацинализира за изплащане разходите на бежанците!

    Забранили са му вноса на акумулатори за завода на Рено в Русия!

    Сега той пропагандира бойкот на световното по футбол.

    Защо пишем тук, като знаем кой ще победи?

    По-силния!
  • 40 раптор

    2 1 Отговор
    Пишем защото ни пука! Злите езици са много и настървени! В България енергията на русофобите извира от там, че в началото на 2000та година разправяха наляво и надясно какъв провал е Русия, а днес виждат Русия да става все по-силна! Та вътрешната им злоба от това, че не са прави, захранвана от комплексите им за малоценност ги движи! Това виждам аз в повечето русофоби! Някои може и да са платени наистина, но повечето са задвижвани от комплекси!
  • 41 раптор

    1 1 Отговор
    Искам г-н Десислава да ми разкаже защо му пука какво прави Русия? Чувства ли се застрашен? Запада саботира Русия още от началото на 90те! Колко грандиозни проекти са прецакани заради тях! Колко много от финансирането на чеченските терористи е минало през ръцете на запада... Колко много терористи се укриват в Англия, Германия, Австрия и зап. страни... Какво искат от Русия? Да си стои мирна и да съгласува всяко свое действие с тези лицемери? Може и някои от политиките на Русия спрямо Укр. да не влизат в рамките на световно приетата практика, но в случай, че ги пренеберегват какво трябва да направи?

    Коментиран от #43

  • 42 стратокастър

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "The Bear":

    Много интересни неща се получават когато човек като The Bear започне да се упражнява на гео политически теми стъпвайки на "опорни "точки !Пре- любопитно е как САЩ са се "полакомили"да се разширят НАТО до Русия?НАТО отдавна е на руската граница /ако не го пише в опорните виж Прибалтика , Полша..../Русия изгуби студената война още с разпада на Вършавския договор-спечели НАТО Защо ?Анализирай!Ти си умно момче!Отговора е че Русия е икономическо джудже.Икономиката и е прекалено зависима от износа на петрол и газ!!!Щатите с лекота влияят на международните цени и поставят руснаците до стената.88г.-89г когато комунизма си "отиде" цената стигна 18 $ руснаците бяха на колене .Остави България и Румъния големи страни като Чехословакия ,Полша или Из.Германия заминаха, на къде ? Към НАТО!Но такава е съдбата на бедните -никой не ги обича ,всички бягот и искат да приличат на богатите и успели държави!!!За черноморския басейн ще ти пиша друг път,а ти пали жигулата и карай към сибир.

    Коментиран от #48

  • 43 стратокастър

    1 1 Отговор

    До коментар #41 от "раптор":

    Русия е неандърталец в политическо и всякакво друго отношение !!!Гермагия загуби две световни войни и въпреки това владее Европа?Защо ?Как стана така?
    Така стана защото Германия по бързо си направи изводите ,анализира ситуацията и взе правилните решения !!!Всички Европейски сателити на Русия сега кръжат около кого -ГЕРМАНИЯ.При това Германия не ни буха с танкове и тн . а така направи че ние /и другите разбира се /чукаме на нейната врата и сконфузено питаме -МОЖЕ ЛИ!Русия /притисната от уроците на историята /също ще се научи урока но се пита КОГА?Може би след Путин ?Може би след 50 години ?Мое би.... и так дали ,и так дали....!

    Коментиран от #44, #45, #47

  • 44 Монго

    0 1 Отговор

    До коментар #43 от "стратокастър":

    "неандЪрталец" си ти щом не можеш да напишеш правилно думата. Относно Германия, тя се възтанови благодарение на плана "Маршал", в ползу и угода на САЩ. Но, и пак НО, това не значи, че не свалям шапка на тази нация, напротив. Мога само да се поклоня пред нейния дух, рационализъм и просперитет. Едно време са казвали, че българите са прусаците на Балканите /няма да навлизам в истореческата същнтост кои са прусаците и кои германците, за простаците, съвсем". И не се казва " и так дале, и так дале", а трябва да добавиш още едно е-далее. Не знаеш руски, а аз знам и турски, имам две висши образования, едното е юридическо, имам фирма, давам хляб, малко, но давам, не крадъ, не карам джипове, не говоря и пиша глупости, като тебе. Не съм русофил, а ръсъждавам трезво, а ти кой си стратокастър, нищо не каза относно коментара ми за китарите...
  • 45 раптор

    1 1 Отговор

    До коментар #43 от "стратокастър":

    Какво ми дреме за немците? Били сме ги много пъти... Стегнати роботчета! Например българите - нямат нищо общо с тях! Подозирам, че ти е мъчно за това, че хитлер беше унищожен! И кво? Мислиш ли, че преобладаващо селското българско общество щеше да се ползва уважението на Германия, която предаде и прецака доста от своите сателити... България щяха да я направят южен курорт, немския щеше да стане официален език и великия вермахт щеше да претопи българите! Много лезно щяха да ви презрат на базата на това, че докато са умирали супернемците да победят комунистите, вие нищо не сте правили! Грозно е това което казвам, но Бай Ганю няма как да е мил на "висшата" раса!

    Коментиран от #46

  • 46 Монго

    0 1 Отговор

    До коментар #45 от "раптор":

    Рапторе, из виртуалния свят има достатъчно форуми, които "включаят" т.н. историческо моделиране. За това китариста "стратокастър" няма интелектуален капацитет. Така, че да му обясняваш какво би станало, ако се е случило това или онова..., просто казано RAM-а ще му се бъгне, до степен на шашардисване, че няма да може и самолета да вдигне. Нека да си троли на нискоинтелектуално ниво и да получава еякулация в резултат на това.
  • 47 Истината боли

    1 1 Отговор

    До коментар #43 от "стратокастър":

    Да взема да те светна малко за «милмта ми родина», благодаря което толкова осърдно рекламираш!

    Германия е разделена на три зони, Руска, Френска и Американска, не е имала право на собствена армия, която струва неимоверно много средства и за това е излетяла напред!
    Да си чул случайно за плана «МАРШАЛ» нещо? – За това САЩ ни води за «носа» защото сме им длъжни и държи за «токите» - златния резерв е там! За това Меркл лети като сувалка до Вашинктон и обратно!
    Опростени са и «дългове» - това иска и Гърция сега!
    И т.н. и т.н. , преди да пишеш нещо се «подкови» с информация и не пиши «Глупости»!

    Истината е, че Русия без Германия «може», Германия без Русия «неможе»!
    Без Руски газ 40% от фабриките в Германия трябва да затворят!
    Ясно ли ти е какво става с «единна» Европа? Колко държави на синджира след Германия потъват - идват Испания, Италия, Франция барабар с Турция които са свързани с автомобилната индустрия.
    Ето за това Меркел не иска война с Русия и се унижи до толкова, че трябва за всичко да се допитва зад океана!
    Клепар, не ми /се / «чукайте» пред вратата и си стойте вкъщи, като искате фирми и работни места!

    Коментиран от #49

  • 48 Монго

    0 1 Отговор

    До коментар #42 от "стратокастър":

    Стратокастъре, любопитен съм каква е разликата между Фендер American Standard 87 и Stratocaster 79, просто така, щото съм прост, за разлика от теб, всезнаещия и всеможещия. Ако се затрудняваш, питай оня с мулето. Давй отворко...

    Коментиран от #50

  • 49 стратокастър

    1 1 Отговор

    До коментар #47 от "Истината боли":

    Коя част е просперирала и защо ?От коя част хората бягаха към другата ?И защо източно германците се опитваха да преминат "желязната завеса " дори през нашата граница?

    Коментиран от #51

  • 50 стратокастър

    1 0 Отговор

    До коментар #48 от "Монго":

    Щом си доловил разлика само между тези две китари значи ти е празна китарата ! Рови се в нета ,прелиствай че темата е много голяма и не е за твоята главичка !!!

    Коментиран от #53

  • 51 Истината боли

    1 0 Отговор

    До коментар #49 от "стратокастър":

    Бягат тези които немогат- "некадърните"!

    Мислят си, че на "там" е по-лесно!

    Който си неможе и "там" не може!

    Умният на всякъде е умен!

    Ако не можеш да пробиеш сред 8 милиона, още по-трудно е сред 80 милиона!
    Това е истината!

    Коментиран от #52

  • 52 стратокастър

    0 1 Отговор

    До коментар #51 от "Истината боли":

    Бягат тия които не искат да карат жигулки и да ядът банани само на коледа и не искат да ближат руски задници/пресници/?Ха ха ха аааа ха на здраве !Аз ще пия едно две питиета произведени в омразния от вас империалистически свят а вие поддържаите огъня че руските пари трябва да се заслужат?
  • 53 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #50 от "стратокастър":

    Не си струва да коментирам човек с IQ под 90. Ограничението си е ограничение /съжалявам за тафтологията/, но да си огроничен под ограничението..., ако го осъзнаваш, ще се извиниш ти. Едва ли ще го направи човек ,който няма и един ден смислен живот, т.е. от късен пубертет в ранна критическа. Хормоните бушуват в главата ти, но само те, иначе няма нищо...
  • 54 стратокастър

    0 1 Отговор
    Н си струва...? В смисъл няма да ти платят ...може би???Колко жалко.

    Коментиран от #55

  • 55 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #54 от "стратокастър":

    Китариста, гледай си кухите инструменти и не се занимавай с анализиране на подобни теми. Просто ги бъркаш с аналЛизиране, а това е лошо, но за теб може да е хубаво.
  • 56 стратокастър

    0 0 Отговор
    Супер коментар! Може би изкара 20 копейки?
  • 57 Хрисофор Карамфилов

    1 0 Отговор
    Не свикнахте ли вече да се преиначават думи извадени от контекста с цел пропаганда и промиване на мозъци от платени „журналисти„ . Думите на Путин са ,нашите ядрени сили са били винаги в готовност.

    Коментиран от #61

  • 58

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "The Bear":

    Съгласен съм напълно, много добър коментар
  • 59 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "До Десислава":

    демек по определение в уикпедията не е извършен държавен преврат.хората които свалиха янукович не бяха структури от властта!!!
    униформите се сменят лесно ,но убитите терористи с ордени за крим са доста :)!има ги в тубата ако ти се гледа след руското филмче пробваи с груз 200 за русия!
  • 60 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Монго":

    след поканата ти в челябинск за да ме трепаш ,тва е нов твой пореден бисер,бера спами ,а ти го подкрепяш.писал съм конкретно ако има нещо дето не ти оттърва обори го!
  • 61 стратокастър

    0 0 Отговор

    До коментар #57 от "Хрисофор Карамфилов":

    Кави журналисти какви пет лева ?Това са децата на червените комунисти които добре си живуркаха по Татово време !Понеже нито учеха нито работеха сега им е малко "бучаво" -няма от къде да се краде ,няма какво да се яде и какво да правят -станаха сидерасти .Пишат по цял ден глупости а вечер се отчитат та да има по някой лев за шлокавица !
  • 62 гост

    0 0 Отговор
    Да Живей Комунизма долу американските подлоги !

    Коментиран от #63

  • 63 стратокастър

    0 0 Отговор

    До коментар #62 от "гост ":

    "Да Живей Комунизма..."при комунизма са чакаше 20 години за жигулка и се ядяха банани на нова само година!Сидерасти от всички страни съединявайте се !/вие си знаете как/
  • 64 ало

    0 0 Отговор
    рубладжийте с насълзени очи комунизмът ги изостави ха ха ха
  • 65 гражданин

    1 0 Отговор
    Крим е изконно РУСКА територия.Всяка нормална страна защитава националните си интереси.А и огромна част от населението гласуваха за присъединяване към Русия.Просто братчетата американчета постоянно си търсят места за локални конфликти,за да събудят умрялата си икономика.Просто този път объркаха мястото и противника.Което не им пречи отново да се държат меко казано нагло и арогантно.Само,че Русия не е нито Ирак или Косово,нито Либия или Сирия,нито Никарагуа,за да им позволи да си създават гнезда на терористи,нацисти и ислямисти.Жалко,че нашите продажни политици ни предават за комисионни и вземат отношение по въпроси,които не касаят България.
  • 66 севаст Огнен

    0 0 Отговор
    Като се абстрахираме от правописните ти изгъзици да ни пробутваш спомена за Будапещенския меморандум на който бяха дадени гаранции на Украйна но никой не си направи труда да го ратифицира включително и украинския парламент На всичко отгоре гаранциите бяха дадени и се основаваха на неучастието на Украйна в военни и други блокове и в момента в който след първия майдан се заговори за влизане в НАТО и ЕС отпаднаха и основанията за неговото спазване Като искат да влизат в НАТО да върнат всичко което беше дадено като територии на УССР по време на СССР и да вървят на м....та си
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания