Last news in Fakti

19 Март, 2015 16:27 1 775 20

Петро Порошенко: Русия превърна Крим във военен хъб

  • крим-
  • петро порошенко-
  • военен хъб-
  • превърна-
  • русия-
  • ракети
Петро Порошенко: Русия превърна Крим във военен хъб - 1
Снимка: АП/БТА

Крим се превърна в наши дни във военен хъб на Русия, заяви в интервю за телевизия Евронюз  президентът на Украйна Петро Порошенко.

Доколкото аз разбирам от думите на руския президент, те (руските власти - бел.ред.) са  разположили там ракети, които са способни да носят ядрено оръжие", заяви украинският  държавен глава.

Той добави, че действията на Русия в Крим създават "растяща опасност от голям конфликт в  Черноморския регион. Разположените на полуострова ракети могат да поразяват цели на 500  км. и по тази причина те могат лесно да ударят страни от НАТО".

Порошенко не уточни кои точно думи на Владимир Путин има предвид. От руското  министерство на отбраната съобщиха, че в Крим се прехвърлят стратегическите   бомбардировачи Ту-22М3, а оперативно-тактическите  ракетни комплекси "Искандер" – в  Калининград като  се използват десантните кораби на Балтийския флот. "Искандер" може да  носи ядрена бойна глава и има 500 км. радиус на действие.

Президентът на Украйна смята, че в Крим грубо се нарушават правата на човека. "Цял народ,  коренното население, кримските татари, които са над 300 000 души, са подложени на натиск.  Техните лидери или са хвърлени в руски затвори или както е било по времето на Сталин им е  забранено да живеят в Крим, отбелязва Петро Порошенко.

На 18 март в Русия отбелязаха една година от присъединяването на Крим. На тази дата през  2014 г. Владимир Путин подписа със самопровъзгласилите се ръководители на Крим договор за  присъединяването не републиката към Русия. Бяха създадени два нови субекта на федерацията  - Република Крим и град с федерално значение Севастопол.
Киев продължава да смята Крим за украинска територия и да обвинява Москва в незаконна  анексия.

Започналите от понеделник военни маневри по цялата територия на Русия и придвижването на  стратегическо руско въоръжение в  невралгични точки на Стария континент става на  фона на  последната размяна на дипломатически  реплики между Белия дом и Кремъл за намесата на   Москва в Източна Украйна, припомня Си Ен Ен.

Говорителят на Държавния департамент  Джен Псаки заяви, че Русия не трябва да се надява  на отмяната на санкциите, докато не върне Крим на  Украйна. Псаки припомни, че Кремъл използва сила в  Крим и продължава да я използва за дестабилизация  на положението в Източна Украйна.
"Ние не признаваме и в бъдеще няма да признаем  опита на Русия да анексира Крим, каза Джен Псаки.

Крим е руски регион. Москва няма намерение да  обсъжда въпроса с никого, дори и САЩ, репликира й говорителят на Владимир Путин - Дмитрий  Песков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ани

    0 3 Отговор
    Нашите тиквеници, русофили още не са видели и не вярват за истинското лице на Русия като СВЕТОВЕН АГРЕСОР !!!!!!!!!!!!!!!! Ако така продължава политиката на този психар Путин , жалко за децата и внуците ни !!!!!!!! Въобразяват , че те ще останат при една ядрена война !!! Е, Путин може и да остане като се крие в миша дупка !

    Коментиран от #2, #9

  • 2 Бай хой

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "ани ":

    Анче това на снимката не е Путин а пиетро потрошенко. Не се излагай.

    И като си започнала с истините кажи и твоята истина по отношение но така нареченият ни президент плевналиев и протестната мрежа платена от външни терористи.
    Редно е когато обявиш някой за психар и страна за агресор трябва да се и обосновеш с факти. Психар е оня който обявява даен народ гадове. Гадове са управляващите във вашингтон но не и американският народ който един ден ще трябва да реши проблемите си и тези които ги изнасят на вън.

    Преди стотина години някои разрушиха Руската империя и на нейно място се роди СССР който набра сили и спаси Европа и света на два пъти. Гадовете се уплашиха и разрушиха СССР но на негово място се роди съвременна Русия която за отрицателно време отново се възроди и вече все повече народи се надяват на нея да избави света от световният терорист сащ който разрушава светски държави и образува ислямски халифати за да поддържа въоражен терор и мизерия по света.
  • 3 С343

    2 1 Отговор
    Толко хомосексуализъм лъха от Порошенко...било то морален или физически
  • 4 Киро

    0 1 Отговор

    Бай хой


    Преди стотина години някои разрушиха Руската империя и на нейно място се роди СССР който набра сили и спаси Европа и света на два пъти

    ==================

    МУАХАХАХАХАХАХАХАХА....

    атакистки трол, ти съчини вица на деня!
  • 5 909

    1 1 Отговор
    Тоя на снимката е украински терорист !
  • 6 Киро

    0 3 Отговор
    А тоя под мене е копейкаджия, кесещ за шепа копейки по цял ден по форумите.

    Поне да бяха намерили някои по-умни за тая работа, че спорът с такива си е загуба на време.

  • 7 Ботев

    2 0 Отговор
    А ти Киро си центаджия! И за шепа центчета си готов да говориш какви ли не глупости и безмислици!
  • 8 Русия

    2 0 Отговор
    Ква ядрена война ма Ани! Ако Руснаците активират "ХИБИНИ" на чичо скручовците ще им угаснат компютарчетата и няма да могат да си активират бомбите хахахахахах!
    А САЩ не бяха ли АГРЕСОРИ в Югославия? А не промениха ли границите на Европа с Косово??? А не бяха ли АГРЕСОРИ в Ирак??? Намериха ли оръжията за масово онищожение които бяха предтекст за нападение??? А на милионите загинали хора и сасипани съдби и семейства в тези държави кво ще им кажеш! И на всичкото отгоре американската армия изнасилваше иракчанки в затворите докато не ги раскриха! Добре че нямаме нищо ние Българите иначе ако не им го дадем и нас ще нараднат и тебе и майка ти ще ви ......кат та ще ви спукат в някои затвор!
  • 9 Истината боли

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "ани ":

    Госпожо, вие имате психично разтройство!

    Горките ви деца, да не съм им на местото!

    Като те ви видят на вратата, ще тичат да скачат из прозореца с вик "руснаците идват"!
  • 10 Киро

    0 1 Отговор
    Тролчета, аз не си спомням САЩ да са нападнали и анексирали чиято и да било територия, вие помните ли?

    Това по повод на глупостите, че Русия не била агресор, видиш ли ти, начи...

    А тоя под мене, "истината", когато някой му сложи под атакистката мусура факти и той започва да ръси обиди. К'во да го правиш, толкова му е ай кюто.

    Коментиран от #12, #13

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Истината боли

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Киро":

    Има един сайт- Уикипедия за "клепари", Киро !
    Колко е анексирала САЩ?

    Мексиканско-американската война започнала през 1846 и завършила през 1848 годин, нарича „Северноамериканската интервенция“!
    САЩ присъединяват земите на днешните щати – Тексас, Калифорния, Ню Мексико, Аризона, Невада, и Юта!

    През 1898 г., след испано-американската война, САЩ за $ 20 милиона, получав от Испания, Филипините, Куба, Гуам и Пуерто Рико. Прехвърлянето се извършва в съответствие с Договора за мир в Париж.
    Хавайските острови са присъединени като 50-ия щат на Съединените щати на 21 август 1959 г.

    Нито в едина от новите области, демократичната САЩ преди да се присъедини никога не са проведени референдуми - всичко винаги е решено с позиция на силата!

    Коментиран от #17

  • 13 Бай хой

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Киро":

    Киро бе. Спри бе момченце не се излагай. Ако си мълчиш никой няма да разбере колко си неграмотен. Та нали половината щати са анексирани и най нагла е окупацията на Тексас, Вю мексико, Калифорния. Да не говорим за хаити, Хаваи и къде ли още не.

    На света хората се различават по два отличителни принципа.
    Едните са готови да дадат живота си за свобода а другият вид са тия които продават свободата си за уж по-добър живот като роби на други. В момента същества като теб разрушават Българската държава за да получат благословията на чужди колонизатори.

    Коментиран от #16

  • 14 Истината боли

    2 0 Отговор
    Бай хой, хубаво обесняваш ама няма кой да те разбере!
    Истината е «плачевна», болшинството е «невежо»!
    Аз, ти, Бай хой и още няколко пишем напразно!
    Слагаш му «фактите» на масата и той ти отговаря: «ама оня кара Мерцедес а аз каруца»!
    Обясня̀ваш му: каруцата е «Твоя» а на американеца двете коли са на «Банката»!
    И контрира: вместо «в» си написал «а», ти си неграмотен и вече е велик!
    Има ли смисъл на такъв да обясня̀ваш, че в бързината «неумишленно и погрешка си натиснал» ?!
    В случй, че му отговориш за "капак" ще ти изтърси: Да ама там не са «комунисти»
    Царя за едно беше прав:"трябва да им се смени «чипа»!"

    На Киро кажи: На крив Хой козината му пречи и няма и да те разбере!
  • 15 Истината боли

    2 0 Отговор
    До ани и Киро и други!

    Защо САЩ има геополитически интерес в европа?

    Европееца получава 3€ и харчи 1€, а
    Американец получава 1$ и харчи 3$, как да стане?

    САЩ постоянно търсят Европейци да ги «лекуват»!
    Икономисти №1 са и предлагат «оздравителни програми» в други държави, изсмукват ги до границата на житейски минимум или банкрут!
    После Bloomberg като «велик експерт» им дава оценка три пъти минус и довиждане, а по веме на «доенето» оценка им три пъти «ПЛЮС» и шараните пляскат, Американци ни «ОПРАВИХА»!

    Коментиран от #18

  • 16 стратокастър

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Бай хой":

    Все избягваш Аляска ,може би поради суровия климат?
  • 17 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "Истината боли":

    явно ти не правиш разлика между 1820 и 2014 година.при подобен начин на мислене може спокойно да обвиниш руснаците в геноцид срещу българското население през 10 ти век ,когато заедно с варяжките полкове разрушават първото българско царство или 300 години по-късно в геноцид срещу воложка българия.прави малко паралел във времето и стандартите му!
  • 18 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "Истината боли":

    след този пост трябва да си смениш ника на лъжата не знам кво си.и не се напъвай да даваш икономически анализи щото си смешен.не е вярно твърдението ти че американеца харчи повече от европееца заради някаква спекулация.има данни за бвп на сащ както като цяло така и на глава, провери колко изкарва един американец ,по същия начин може да провериш и за европееца.да не говорим, че ние в европа без американската военна гаранция ще сме е..вани от разни матрьожки и араби постоянно,а и сащ въстановиха европа след втората световна война ,което също не трябва да се забравя ,но за теб тва не е удобно щото е истина нали лъжко?

    Коментиран от #20

  • 19 Виктор

    1 0 Отговор
    Ребята чтобы узнать кто агрессор надо посетить лично Украину и Россию.И поговорить с людьми.
  • 20 Истината боли

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Десислава Димитрова":

    За всичко има гугъл и уикипедия!
    Външен дълг от БВП:
    САЩ - 100%
    България 93.6%
    Русия -3%

    Чети, пише на български!


    http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BF%D0%B8%D1%81%D1%8A%D0%BA_%D0%BD%D0%B0_%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5_%D0%BF%D0%BE_%D0%B2%D1%8A%D0%BD%D1%88%D0%B5%D0%BD_%D0%B4%D1%8A%D0%BB%D0%B3