3 Април, 2015 19:00 1 352 1

Траян Бъсеску иска да стане гражданин на Молдова

  • траян бъсеску-
  • гражданин-
  • молдова

От своя страна Траян Бъсеску препоръча на властите на Молдова да не бързат да подават молба за членство в ЕС на срещата в Рига, която ще се проведе през май

Траян Бъсеску иска да стане гражданин на Молдова - 1
Снимка: АП

Бившият румънски президент Траян Бъсеску се надява още през 2016 г. да стане гражданин на Молдова. Това стана ясно след негово изявление след срещата му в Кишинеу с молдовския държавен глава Николае Тимофти, съобщават местни медии..

Посланикът на Румъния в Молдова Мариус Лазурке в интервю за радио "Свободна Европа" потвърди, че експрезидентът планира да получи молдовско гражданство.

От своя страна Траян Бъсеску препоръча на властите на Молдова да не бързат да подават молба за членство в ЕС на срещата в Рига, която ще се проведе през май.

Бившият президент на Румъния е на визита в Молдова по покана на Николае Тимофти. Траян Бъсеску беше награден с най-високия военен орден на страната "Стефан Велики".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    0 0 Отговор
    В Румъния върви прокурорски терор (по списък). Въпросът е , че тяхната прокуратура трябва да почне първо от себе си, защото какво са правили прокурорите пет години назад, че не са свършили това, което сега младите прокурори вършат.
    Най-голямата красота е да гледаш как върволица от прокурори и съдии се отправят за затвора - това вече е истинско правосъдие.