21 Април, 2015 18:19 753 0

Насилието в Йемен е взело 944 жертви

  • йемен-
  • жертви-
  • световна здравна организация

Данните са обявени от Световната здравна организация

Насилието в Йемен е взело 944 жертви - 1
Снимка: БТА/AP

Броят на жертвите при насилието в Йемен е достигнал 944, а на ранените 3487.

Данните са до 17-ти април и са оповестени от Световната здравна организация.  Информацията е събрана от здравните заведения в страната. Броят на жертвите обаче вероятно е доста по-висок, тъй като много хора въобще не успяват да достигнат до болниците.

През миналата седмица излязоха данни за 767 мъртви и 2906 ранени след последната серия от насилие в Йемен, започнала от 19-ти март. В извадката се включват цивилни и военни. Страната потъна в хаос през миналата година, когато подкрепяните от Иран шиитски бунтовници – хуси завзеха столицата Сана.

През миналия месец коалиция от араби – сюнити, оглавявана от Саудитска Арабия проведе серия от въздушни атаки срещу бунтовниците. От там обещаха, че ще върнат властта на президента Абедрабу Мансур Хади , който замина за Риад, след като бунтовническите части започнаха да напредват.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА