Last news in Fakti

1 Май, 2015 15:15 842 1

Отмениха велопоходът във Франкфурт заради опасения от терористичен акт

  • франкфурт-
  • тероризъм-
  • велопоход

Властите са задържали семейна двойка, разполагаща с материали за направата на самоделно взривно устройство

Отмениха велопоходът във Франкфурт заради опасения от терористичен акт - 1
Снимка: БТА/AP

В Германия отмениха ежегодния велопоход във Франкфурт заради опасения за подготвян терористичен акт, съобщи „Нюзуик“.

През вчерашния ден местните власти са задържали семейна двойка в Обрузел, провинцията Хесен, за които се счита, че имат връзки с организация на ислямистите – салафити. В техният дом са били намерени автоматично огнестрелно оръжие и химикали, които обикновено се използват за домашно направени бомби.

Мъжът от двойката е на 35 години и има турско-германско гражданство. Неговата съпруга е туркиня, като те имат две деца. Полицията е започнала да разследва мъжа, след като той бил забелязан да купува големи количества химикали, които могат да бъдат използвани за направата на експлозив. Той е бил забелязан да се навърта около трасето, където се провежда ежегодното велосипедно състезание във Франкфурт, привличащо стотици ентусиасти от целия свят. Властите смятат, че е възможно двойката да е подготвяла удар именно по време на състезанието Ешборн де Франкфурт.

Според германския вестник „Ди Велт“,  двойката е имала връзка със салафитите във Франкфурт и мрежата на Ал Кайда. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Толераст

    1 0 Отговор
    "Добро ютро" Европа! Територия на свободно движение на хора, терористи и всякакви други .....
Новини по държави: