Last news in Fakti

11 Май, 2015 09:55 1 314 9

Киев иска $350 млрд. като компенсации от Кремъл

  • киев-
  • москва-
  • компенсации
Киев иска $350 млрд. като компенсации от Кремъл - 1
Снимка: АП/БТА

Украйна иска компенсации от Русия в размер на $350 млрд. за Донбас. Това разкри в интервю за телевизия Канал 5 заместник-министърът на икономическото развитие и търговията на Украйна Александър Боровика.

Той посочи, че сумата не е „изсмукана пръстите“, а са взети за пример парите, които Кувейт е получил заради военната авантюра на Саддам Хюсеин през 1991 г.

Ако сравним иракската агресия срещу Кувейт и действията на Москва в Донбас, виждаме, че двете са съизмерими, отбеляза Александър Боровик.

Киев обвинява Кремъл за намеса в конфликта, но Русия отрича, посочвайки че не може да спре доброволци и не е страна в конфликта.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 джуро

    0 0 Отговор
    А нашите компенсации че вече нямаме излаз на три морета - къде са и от кой да си ги искаме?!?

    Коментиран от #3

  • 2 Тошко

    0 0 Отговор
    Сигурен съм,че руснаците ще им ги дадат!
  • 3 СиС

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "джуро":

    Нашите компенсации ще си ги искаме от тогавашните велики сили--Англия,Франция и Австор-Унгария--Да ви напомня,че Граф Игнатиев е дал предложение след Освобождението на България от турско робство,да имаме излас на три морета-огромна територия--но тогавашните велики сили са го отрязали--Берлинският договор.Тогава България става "футболна топка" на големите....Та паричките да си ги искаме от запада.....
  • 4 УПСсссссс

    0 0 Отговор
    По тази логика--САЩ са длъжни на над 70 държави по света------във толко държави са направили войни или военни преврати......
  • 5 Бахур

    0 0 Отговор
    По скоро ще ги смажат по заповед на джуджето, отколкото да платят.
  • 6 вввв

    0 0 Отговор
    Путин веднага ще ви ги плати в злато направо хахахаха

    тия хептен зазляха в Украйна ...

    тепурва ще го д...те .много добре знаете какво се случва когато някой е тръгвал срещу русия
  • 7 Монго

    0 0 Отговор
    Един народ, който пазари своя територия за пари не е народ. Едва ли украинците са го направили. Друг е въпроса, че в наше лице историята вижда как един народ се разпродава от политиците ни /без значение дали е СерГей,мутра, цар или "етнически толерантна партия"/ и обезличава до пълното му изчезване.
  • 8 Киро

    0 1 Отговор
    Тролещи копейкаджии, вие по-добре с бройте стотинките, на жалка надница, вместо да се занимавате с милиардите на другите!

    там между вас и не се занимавайте със суми, които даже не сте способни да напишете!
  • 9 Монго

    0 0 Отговор
    " вместо да се занимавате с милиардите на другите!"...На батко милиардера...
Новини по държави: