Last news in Fakti

21 Май, 2015 16:16, обновена 21 Май, 2015 16:19 4 896 11

Чеченският лидер призова мъжете да заключат жените си

  • чечения-
  • брак-
  • социални мрежи-
  • рамзан кадиров

Кадиров забрана на жените да използват интернет приложения за комуникация като WhatsApp

Чеченският лидер призова мъжете да заключат жените си - 1
Снимка Ап/БТА

Лидерът на руската автономна република Чечня Рамзан Кадиров призова мъжете да заключат жените си и да им забранят да използват мобилното интернет приложение WhatsApp, съобщава Ройтерс.

Причина за изявлението стана възмущението, което се изля в социалните мрежи около принудителната сватба на 17-годишномомиче.

„Заключете ги, не ги пускайте навън и няма да правят глупости онлайн“, заяви
38-годишният мюсюлманин.

Според руския вестник "Новая газета", 17-годишната Луиза Гойлабиева била принудена насила да стане втора съпруга на 47-годишният полицейски началник Нажуд Гучигов. Три пъти по-възрастния мъж дал ултиматум на родителите на булката - или момичето ще му бъде предадено до 2 май (когато навършва 17 години и по местен закон може да се омъжи), или ще я отвлече и няма да пощади семейството. В деня на церемонията село Байтарки, където живеела Луиза, било блокирано от полицейски постове.

Чеченския президент Рамзан Кадиров, който по-рано подкрепи брака, който е в очевидно нарушение на руските закони срещу полигамията, използва интервю за местен телевизионен канал, за да осъди обсъжданията на сватбата в социалните медии.

"Честта на семейството е най-важното, няма да позволим на никого да я засегне. Не пишете в WhatsApp. Мъже, накарайте жените си да спрат с това приложение”, отбеляза той.

Чеченският лидер заяви в Instagram пост миналата седмица, че родителите на момичето са дали съгласие за сключването на брака и разкритикува руското медийно отразяване на "това суетене наредено от някои либерали."

Полигамията е незаконна в Русия, въпреки че е разрешена съгласно ислямското право, ако и първата съпруга и всяка бъдеща булка са съгласни и съпругът им ги третира еднакво.

Кадиров е лоялен към руския президент Владимир Путин, но се радва на голямата автономия в управлението на региона, който основно е населен с мюсюлмани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ссссс

    0 0 Отговор
    кадиров е пич .... не е прост да се продаде на американците ..видя какво стана с ислямските държави от където мина американския башибузук

    вярно куче е на путин .браво
  • 2 нкведе

    0 1 Отговор
    -Президента на Чечня Г-н Кадиров е мъдър и философски настроен човек не е пич и не е куче и е със по-бяла кожа от теб шакал а това че вярва във друга религия си е негова работа но си вдигна държавата за 12-15 години и е чест за целият кавказ и онд а относно жените те трябва да си стоят в къщи и да си гледат децата
  • 3 Силвия

    0 0 Отговор
    да не си забравил да си пиеш лекарствата, или си ги предозирал?!
  • 4 нкведе

    0 0 Отговор
    -Не освободена като тебе съм пълна с комплекси защото съм от село ама се водя гражданка софиянка и двуличниците си скъсват г..а да ходят при тарамбуките в дубай а когато един ръководител и истински държавник от кавказ си възтанови държавата и е добре със православието го плюете ама той има по-бяла кожа от вас и е 10-пъти по-умен.П.С. и не пием лекарства те са за патологични и наследствени болести ние пием амо качествена водка и уиски и то 1-път в седмицата.
  • 5 воридаК

    0 0 Отговор
    До "нкведе":
    Патологично и наследствено уродливо е тълкуването, което вие правите на исляма и се обявихте за истински правоверните и войните на Аллах.
    Някой ден и жените ви ще разберат, че са хора, а не добичета и са равни пред Аллах заедно с вас и тогава няма да имат друг изход, освен да да ви се опълчат.
    Няма добри или лоши религии, има добри или лоши хора, които ги използват, за да подтискат други хора.
  • 6 Силвия

    0 0 Отговор
    До "нкведе"
    В коментара си под № 3 не бях обозначила, че същият се отнася до теб, но те поздравявам, че успешно си се разпознал. Макар да е трудно да се абстрахирам от неграмотността ти, по-смущаващото е, че забелязвам признаци на едни особени състояния, например на биполярно афективно разстройство и т.н. Непонятно е защо говориш в множествено число, вероятно си потомък на Краля Слънце.
    П.С. Много бих искала да се обръщам към теб с уважителната форма, но всъщност ти не ми позволяваш, когато покажеш зачитане към околните, ще го получиш и ти, а до тогава - бъди здрав и намери сили да превъзмогнеш себе си!
  • 7 Талибан

    0 0 Отговор
    Враво на Рамзан Кадиров! Това е мъж на място! Не само че трябва да затворят жените в къщи, без интернет, а и трябва да ги превъзпитават по мъжки, за да разберат къде им е мястото и да спрат с женските безобразия. Тази арабска поговорка и практика - "бий жената всяка сутрин, тя си знае защо" е доста ефективна, и дава добри резултати. Крайно време е, за се вземат положителните практики от арабския свят и у нас. По добре да се възпитават жените у дома от мъжете, профилактично, а не да се пребиват на показ, както става днес у нас, заради женско безумие, да се мислят за равни с мъжете.

    Коментиран от #8, #9, #10

  • 8 Jesika

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Талибан":

    Ти в кой век живееш бе, талибан? Ходи в Арабските емирства и си вземи 10 жени и си ги бий. Интересно ми е само дали баща ти пребива майка ти? Много си зле!
  • 9 Jesika

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Талибан":

    А ми е и интересно дали ако имаш дъщеря и някакъв олигофрен я пребива ще разсъждаваш по същия начин?
  • 10 Jesika

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Талибан":

    Пък и като сте толкова съвършени мъжете, за какво са ви жени, вземи си мъж))))
  • 11 Талибан

    0 0 Отговор
    До коментари 8, 9 и 10 от Jesika! Хей Джесика! Може ли такова отношение от теб, към по-силния, по-можещия и властващ на планетата пол? Защо е това неуважение към мъжете, които са най-силното нещо на земята? Така ли са те учили в училище? Не знаеш ли, че след такова отношение, ще последват шамари и други наказания, които се прилагат, за женско непокорство? В арабските емирства,такъв остър женски език, се наказва подобаващо, и то в 21 век! Там си имат и поговорка-традиция! "Бий жената всяка сутрин, тя си знае защо"! Тази практика е доста ефективна и имунизационно-оздравителна, в случай че проникне от някъде заразата "феминизъм". За това емирствата са най-богати в света, и животът е много лесен, за всички живеещи там.

    "Интересно ми е само дали баща ти пребива майка ти? Много си зле!"

    Баща ми никога не е пребивал майка ми, защото тя не е заслужавала това. Нито пък дядо ми, е пребивал баба ми. Навремето, жените са били истински. Знаели са задълженията и отговорностите си, и мъжете са си ги обичали. Сега жените ядат многократно повече бой от преди, защото заблудени от феминизма си въобразяват, че и те могат да са като мъжете. Да, ама не! Мъжете винаги ще ги бият като тъпани, докато не разберат, че са само за разплод и за удоволствие на мъжете, а не да си врат носа където не им е работата, и да спъват техническия прогрес, намесвайки се в мъжките дела.

    "А ми е и интересно дали ако имаш дъщеря и някакъв олигофрен я пребива ще разсъждаваш по същия начин?"

    Аз вече имам дъщеря, но тя е с патриархално възпитание и знае, че женската слабост е всъщност женската сила. Така че, няма как да дава поводи на разни олигофрани да я пребиват, а по скоро мъжете ще я носят на ръце.

    "Пък и като сте толкова съвършени мъжете, за какво са ви жени, вземи си мъж)))) "

    Вече ти обясних, би трябвало да схванеш, ако имаш поне малко мозък, макар и женски!

    "Жените съществуват единствено само за разпространението на човешкия род и с това се изчерпва тяхното предназначение."
    Артур Шопенхауер!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания