1 Юни, 2015 10:54 13 462 23

Юнкер: Смъртното наказание може да изхвърли Унгария от ЕС

  • юнкер-
  • унгария-
  • смъртно наказание

Унгария може да бъде изхвърлена от Европейския съюз (ЕС), ако върне смъртното наказание.

За тази опасност предупреди председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. По този начин той коментира изказването на унгарския премиер Виктор Орбан за възможното връщане на смъртната присъда в страната.

Жан-Клод Юнкер припомни, че Хартата на Европейския съюз за основните права категорично забранява смъртното наказание.

Тази държава, която върне наказанието, няма място в ЕС, пише Ройтерс.

Юнкер посъветва Виктор Орбан незабавно да даде сигнал, че той няма намерение да връща най-строгото наказание, иначе ще последва скандал – Унгария може да бъде изключена от ЕС.

Будапеща отмени смъртната присъда през 1990 година.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аз да питам

    6 3 Отговор
    А бе, Юнкер. Като си толкова корав, що не заплашиш САЩ, че вече няма да ги слушаш, ако не премахнат смъртното наказание? Или поне да спрат да сеят смърт навсякъде, където идат да раздават демокрация!
  • 2 Иван

    7 0 Отговор
    Така е , но там където живее този юнак не убиват за 2 лева на улицата!
  • 3 Смешко

    4 2 Отговор
    Тоя Юнки говори и сам не си верва.
  • 4 Jordan

    3 8 Отговор
    Нека проруски настроените болшевики тук не забравят, че вече сме в ЕС, а не при руските пияндета. А относно Унгария бързо ще смени тона, убеден съм защото и при тях 2/3 от икономиката им се крепи от чужди инвестиции и то не руски. И на мен не ми харесва да няма смъртно наказание, но засега това е положението. Завбъдеще сигурно ЕС ще смени позицията с толкоз паплач дето нахлу.

    Коментиран от #6

  • 5 Хуманист

    4 2 Отговор
    Какво смъртно наказание, какви пет лева? Европейската комисия на Жан-Клод Юнкер да ВЪВЕДЕ СПЕШНО примера на България, където законът гарантира ПРИВИЛЕГИРОВАНИ ПРАВА И СВОБОДИ на гражданите за който кражбата и побойщата до смърт са характерен начин на живот. Европа - територия за свободно движение на хора ...... Простете на крадците, социопатите, убийците, терористите и те са хора .....
  • 6 Ь 7777

    4 3 Отговор

    До коментар #4 от "Jordan":

    Това,че не ни харесва политиката и заповедният тон на Е.С. НЕ означава,че сме "проруски настроени болшевики"--просто на хората им се отвориха очите за измамата наречена Е.С.--чиста диктатура.

    Коментиран от #8

  • 7 гражданин

    2 2 Отговор
    Изхвърлянето от ЕС не е опасност! Това е благоденствие!!!
  • 8 onq s konq

    2 7 Отговор

    До коментар #6 от "Ь 7777":

    Естествено че не сте "проруски настроени болшевики"-прислойката ви в политическия спектър е ЕДИНСТВЕНО ПРОТИВ ЧЛЕНСТВОТО НА БГ В ЕС!А тънката ви сметчица е,че веднъж иэвадена от ЕС,България эакономерно ще премине под руско владичество.Немедлено!!!...Какви сте ми палавници:)))

    Коментиран от #9

  • 9 Гост

    7 3 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    Ако беше на мястото на родителите на Вероника, друга песен щеше да пееш! Тук няма никакво значение ЕС, Русия, САЩ и Глобалното затопляне, а единствено е важно справедливото наказание.
    Ако имаше смъртно наказание, Вероника щеше да е жива, защото гнусния циганин е убивал и преди това - факт, който ЕвроГейския съюз не го вълнува и за това хората се обръщат срещу извратените му ценности!!!
  • 10 Пламен

    3 3 Отговор
    Тъжно е, че в България още има хора, които вярват в ползата от членство ни в Е.С.Нито сме станали повече европейци, нито живеем по-добре, а напротив.Изтривалка сме на "приятелите" ни от Е.С. , европейските закони важат за нас, но само когато това е изгодно за другата страна.Браво на унгарския премиер-защитава интересите на страната си и мисли за своя народ, дано и при нас се появят двама-трима като него.
  • 11 todor

    3 2 Отговор
    браво на унгария и преди и сега си защитават интересите,а ние .....
  • 12 223355

    3 2 Отговор
    Почти винаги сме биле роби,
    роби сме и сега.
    Имаме само по един смартфон и по един компютър,за да могат лесно да ни следят и контролират.
    Искат да разтурят Русия и ще почнат да ни продават и въздуха.

    Коментиран от #15, #23

  • 13 88888

    1 1 Отговор
    СССР се разтури за 24 часа!
    До 10 години и ЕС ще даде фира.
    Да знаете че няма вечна дружба както казваха тъпите братушки преди 1989 година.
    Вечна дружба няма,всеки си гледа интереса.
  • 14 я съм от село

    2 1 Отговор
    браво на Орбан голяма работа че няма да е в европейския съюз може и да са по -добре само така
  • 15 Vasik Atanasova

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "223355":

    ТАКА Е БРАТ
    АЗ ЗА ТОВА НЕ ПРАВЯ ФЕЙС
  • 16 МАК

    2 0 Отговор
    Юнкер обаче си живее в средата на Европа и нехае за това, че докато извършват престъпление катилите нито се интересуват от Хартата за правата на хората, нито пък спазват основните права на жертвите си. Защо аз трябва да спазвам техните, така и не ми става ясно? Има престъпници, за които единствената присъда е смъртната, поради причини, че не мога да ги нарека хора. Ако някой накълца темето на Юнкер с тесла дали в последния момент ще се сети за правата му. Не разбират и не разбират тия от Европа. Тези закони са създадени в едни други времена. Как се разправиха с терористите от Париж. Спазиха ли им правата или ги разстреляха? Не че трябваше да ги оставят живи де, но действията на някои престъпници са точно терор спрямо обществото.
  • 17 коперник

    2 0 Отговор
    трябва във всяка една правозащитна организация, която отрича смъртното наказание, да бъде назначен за председател, по един закоравял престъпник( по възможност убиец или изнасилвач, може и двете). нека членовете общуват с него продължително и обстойно и преценят обективно, какво наказание заслужава.
  • 18 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор
    нито унгария ще въведе смъртното наказание нито ше бъде изключена от ес.орбан популиски си прави пиар ,но както и в предния случаи с русия ще си натисне парцалите .унгария извън ес е пълна нула без пазари,технологии финансиране и сигурност,а унгарците не са идиоти и това много добре го знаят!
  • 19 Ivan

    0 0 Отговор
    Ei drugaru,vsqka 1 durjava moje da si vavejda svoi zakoni razbra li.Trqbva da se vuvede smurtnoto nakazanie za da se spat beznakazanite ubiistva,qsno li ti e tova.
  • 20 Ivan

    0 0 Отговор
    Ei,ako az ubiq du6terq ti ili sina ti kakvo 6te napravi6,a.Kato si mnogo otvoren,za6to ne napravi6 taka,4e horata da jiveqt 6taslivo.Ne samo da se 4udete kak da trupate mrusni pari na tehen grub.Takiva kato teb s tvoeto mislene trqbva da gniqt,ili da se po4ustvat na tqhnoto mqsto kak se jivee v mizeriq.
  • 21 mediator37

    1 0 Отговор
    Унгария хиляди години живее и се радва на просперитет, красива архитектура и висок стандарт без изкуствения Европейски съюз. Заедно с Великобритания могат да направят групичка за доброволно напускане на ЕС. И други ще се присъединят. Дреме им на жилетките.
  • 22 усорлица 29

    1 0 Отговор
    ако изключим проруски настроените и прозападно настроените и пеценим реално за България трябва ли да има смъртно наказание аз съм ЗА
  • 23 PlimP

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "223355":

    12, ми те и сега ти го продават
Новини по държави: