29 Юни, 2015 09:51 654 1

Социалистите в Молдoва не признават изборите

  • молдова-
  • избори-
  • кмет
Социалистите в Молдoва не признават изборите - 1
Снимка: АП/БТА

Партията на социалистите в Молдoва не признава резултатите от изборите за кмет на Кишинев. Това е заявил лидерът на партията Игор Додон на пресконференция в нощта срещу понеделник.

Голямата надпревара в Кишинев беше между претендент на опозиционната партия на социалистите – Занаида Гречани, чиято цел е свързана със сближаване с Русия, както и присъединяването на Молдова към Евразийския икономически съюз, и между бившия кмет от комунистическата партия и настоящ кмет Дорин Киртоаке, който е представител на прорумънската и пронатовска Либерална партия.

„Рано се радват либералите. Те спечелиха изборите след като нагласиха изборите като използваха административния си ресурс“, заявил Додон, цитиран от Интерфакс.

Според предварителните данни при обработени 97% от гласовете на втория тур е избран действащият в момента кмет Дорин Киртоаке.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 weth

    0 0 Отговор
    даже и тия не искат руснаци на главата си