Last news in Fakti

28 Юли, 2015 04:00 14 361 13

Милионер иска да създаде държава за бежанци

  • милионер-
  • държава-
  • бежанци

Той иска да купи територия от други държави или да създаде собствен изкуствен остров

Милионер иска да създаде държава за бежанци - 1
Снимка: Facebook

Американски милионер от еврейски произход предложи да се създаде нова държава, която да бъда населена изцяло от бежанци, съобщи „ The Huffington Post“.

Джейсън Бъзи се занимава с продажбата на недвижими имоти в Сан Франциско. Според него реализирането на тази идея ще реши генерално въпроса с бежанците. За да осъществи своя проект, Бъзи предлага да закупи неизползвани от територията на някоя страната или да създаде собствен изкуствен остров в морето.

Бъзи твърди, че Индонезия и Доминиканската република биха му продали свои земи. Той се надява те да станат нова родина на 59.5 млн. бежанци от цял свят. Според него пример за успешен подобен проект е държавата Израел.

„Израел беше основана като страна на бежанци, но само такива то еврейски произход.“, заяви Бъзи.

Според него създаването на такава страна ще е твърде амбициозно, но това се очертава като единствения вариант за решаването на проблема.  Бизнесменът вече е направил сайт и е започнал рекламна кампания за популяризирането на своя проект и вече е инвестирал $ 15 000.

Идеята има и своите критици. Съветникът в австралийското правителство по въпросите с бежанците Хари Минас призоа Бъзи да се откаже от плана си. Според него това може да бъде тълкувано като изолирането на група хора, едва ли не болни от проказа, на място, където няма да пречат на никого.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Димитър

    0 0 Отговор
    Този уникален остров ще може ли да се потапя?
  • 2 гост

    3 0 Отговор
    Много добра идея , НО...ако включи кьм тях и нашите тьмнокожи избиратели !
  • 3 12345

    1 1 Отговор
    Гърците продават острови,
    да съберем пари,да закупим един и да пратим там ,,римляните,,
    и малко полицаи да ги пазят.
  • 4 121

    0 0 Отговор
    има един такъв - остров атлантида
  • 5 аааааааа

    3 0 Отговор
    Вземи и нашите м...ли, на бързо ще ги направим бежанци!
  • 6 popkaro

    2 0 Отговор
    А ако ако т.нар. бежанци не искат да отидат в тази държава? А ако отидат, какво ще правят там? Ще се самоизядат ли? Това са м....ли, които не са свикнали да работят, а да получават помощи. Затова и драпат към Германия и Австрия.
  • 7 омбудсмана мама

    3 0 Отговор
    Да ама бежанците са големи тарикати, щото не бягат само от "войната", както обикновено м...лите казват, а бягат към уредените държави от Западна Европа, където знаят, че ще живеят, като в Рая без да работят!!!!!
    Така, че тия "бежанци" не са никакви бежанци, а най обикновени имигранти, които ги мързи да бачкат и гледат само да се докопат до богатството на интелигентните и работливите народи, като Германия, Англия, Белгия, Франция, Италия и т.н.
    За простите няма проблем, а за българите от ЕС ИМА! Нас никой не ни иска НИКЪДЕ! ФАКТ!

    Коментиран от #8

  • 8 ссссс

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "омбудсмана мама":

    Ти описа случая просто и ясно.
  • 9 РеалиЗ

    0 0 Отговор
    Човекът хубаво го е намислил, ама няма да му позволят, дано само да не го убият Хората. Все пак бежанците са измислени да влияят на държави, политики и събития...
  • 10 БАТ мишо

    0 0 Отговор
    чудесно пращаме нашите нинджи там .... после ще тестваме някоя атомна бомба като на атолите американците . това е супер мечта сичкото м....л на 1 място ....за съжаление не са толко глупави да отидат . просто няма от кого да крадат там
  • 11 jp power

    0 0 Отговор
    Аве никой ли не забеляза че е евреин. Иска да продаде земя да лапне комисионната и толкова. Другото е ала бала за реклама. Кво ще работят тия*бежанци* кво ще ядът пръстта ли...пък и евреите са заграбили тая земя в тъй наречения израел, има много инфо за това пък и ако всичко им е наред защо все са във война със съседите. .аси еврейското псе пак иска да граби..
  • 12 Дошо

    0 0 Отговор
    Ние можем да му изпратим 1.5милиона бежанци от индииски произход
  • 13 009

    0 0 Отговор
    Дали пък ние да не си купим остров и да избягаме и от политиците и от м??галите?