Last news in Fakti

28 Юли, 2015 13:46 618 1

Близо 2000 бежанци са спасени край Италия през последните 24 часа

  • бежанци-
  • спасени-
  • италия-
  • имигранти

Извършени са пет отделни спасителни операции

Близо 2000 бежанци са спасени край Италия през последните 24 часа - 1
Снимка: БТА/AP

1810 нелегални имигранти са били спасени през последните 24 часа след серия от спасителни операции в Сицилийския пролив, съобщи Ла Република.

13 души са загинали на лодка, пътуваща от Либия към Италия. Спасителните отряди са открили телата на мъртвите и са спасили останалите 522 души, пътуващи с плавателния съд.

Спасителната операция е била координирана от центъра за операции в Рим. Съдействие на бреговата охрана е било оказано и от иралндския военен кораб „Ле Наим“, който е част от евроипейската програма „Тритон“.

Стотици хора са били спасени в пет отделни операции. Във всяка една от тях са участвали екипи от „Лекари без граница“. Отделно патрулиращ плавателен съд е откарал още 270 имигранти от различни националности до пристанището в Кротоне. Всички са настанени в център за прием на бежанци. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сссс

    0 0 Отговор
    ужас докато не почнте да ги разтрелвате така ще прииждат

    бум с един изтребител докато са наътре в морето и акулите ще си свършат работата никой няма и да чуе за тази измет
Новини по държави: