Last news in Fakti

7 Август, 2015 14:17 956 0

ООН иска спешен план от Франция за уреждане на кризата край Кале

  • оон-
  • кале-
  • франция

Хиляди имигранти се опитват да преминат във Великобритания през Ламанша

ООН иска спешен план от Франция за уреждане на кризата край Кале - 1
Снимка: БТА/AP

ООН поиска от Франция да изготви спешен план за справянето с имигрантската криза в северния град Кале, съобщи thelocal.fr.

Смята се, че около 4000 имигранти живеят в лагери край Кале, планирайки евентуалното си преминаване във Великобритания чрез тунела под протока Ламанш. Имигрантската криза се превърна в сериозен политически проблем между Великобритания и Франция, като и двете страни получават критики за начина, по който третират ситуацията.

Искането за изготвянето на план за справяне на ситуацията бе отправено от Върховния комисариат на ООН за правата на бежанците. Британският премиер Дейвид Камерън вече обеща, че страната му ще осигури повече ресурси и екипировка за справянето със ситуацията.

В специално комюнике на ВКБООН се настоява за глобален и траен отговор на кризата. Припомнят се и задълженията на Франция за зачитането на човешките права на имигрантите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: