Last news in Fakti

9 Август, 2015 13:56, обновена 10 Август, 2015 12:14 13 162 8

Тежка катастрофа с български автобус в Румъния

  • катастрофа-
  • автобус-
  • румъния-
  • украинци-
  • български

Загинали са двама украинци, други 48 са пострадали

Тежка катастрофа с български автобус в Румъния - 1
Снимка: StirilePROtv

Двама души загинаха, а 48 души са пострадали при катастрофа на автобус, превозваш украинци, съобщи ТАСС.

Инцидентът е станал на територията на Румъния, а сред ранените са 21 деца. Сред загиналите е 17-годишно момиче, предаде УНИАН.

Румънското министерство на вътрешните работи съобщи, че автобусът е български. Според Франс прес украинците се връщали от почивка в България.

Полицията изяснява причините за катастрофата. Според предварителната версия, шофьорът е българин на 33 години, който е заспал зад волана. Той е с черепно-мозъчна травма в тежко състояние и все още не е разпитан  от разследващите. Румънските власти ще направят експертиза на автобуса, за да установят точните причини за катастрофата.


Проверка на Факти.бг установи, че фирмата, която се вижда на разпространените снимки в социалните мрежи на Румъния, е регистрирана в Асеновград с предмет на дейност "Друг сухопътен пътнически транспорт без разписание".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 су 35

    0 0 Отговор
    всички кадърни шофьори избягаха в чужди фирми.Тук пък всички бармани,сервитьори,готвачи и трактористи станаха шофьори.Едно време ако се обърнеше камион или автобус си беше събитие.Сега е ежедневие.

    Коментиран от #2

  • 2 прост народ слаба държава

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "су 35":

    Всички можещи и образовани хора избягаха от България.
    Тук сме държавните и общински служители,дъртаците и м...лите.
  • 3 Красо Зелето

    0 0 Отговор
    Какво да направи шофьора като няма заместник до него? Когато бях дете, и пътувахме със автобус за морето, до шофьора имаше друг, който го заместваше през 5 часа. Ама ние Българите, искаме да се докажем, че можем да караме и без този заместник, да спестим на газдата още една заплата на месец. Но сега, когато каруцата се обърна... какво правим??? И даже има жертви!?? Или това не го броим... случва се на всеки ще кажат. Точно заради това напускат хората държавата. Защото с Българин най-трудно се работи. Няма никакви условия, а само завист, злоба и яко топене зад гърба ти. Само и само той да се докаже на шефа и да взима повече пари, а тебе да те остави на улицата. Лошо племе сме, затова си патим!
  • 4 Люти чушки

    0 0 Отговор
    Какво да направи ли?Ми няма да приема да работи такава работа след като го карат да работи повече от установеното.Сега, ще лежи в затвора по добре ли е?
  • 5 Хаджипетрова

    0 0 Отговор
    Иска ми се хората да са по-отговорни,но уви НЕ! Работят като роби на новоизлюпените богаташи/обирджии на човешки труд/ и получават доста лоши заплати.По ведомостите/осигуровки/ се водят на едни цифри по закона за държ.бюджет, а ввсъщност получават доста по-ниско заплащане.Повярвайте-знам го от личен опит.По документи ме водят на заплата по праговете/които са задължителни/,но на ръка ми дават почти половината от тази заплата и съм принудена да се подписвам на по-голяма цифра- получавам половината.Незнам как да се изкажа за новата потосмукателна система на вече настъпилия капитализъм.
  • 6 само селяние карат хонда

    0 0 Отговор
    ясна си ми само с това като кажеш капитализъм при положение че няма такова найменование нима капитала не върти света нима в другите страни хората живеят без капитал тоест пари
  • 7 Гошко

    0 0 Отговор
    Само да спомена,че преди 8-9години мисля,че беше на същата фирма хванаха шофьор с кат.В да кара автобус превозващ пътници..Садово-Асеновград ли беше не помня точно..така,че първо да се провери категорията на шофьора-не,че има някакво значение..
  • 8 Коко

    0 0 Отговор
    Най лошо е ,че на работодателя не му пука за работника.Човека иска автобуса да се движи.Законите на ДАИ не се спазват, и винаги шофьора е виновен но уви не нарушаваш ли няма заплата
Новини по държави: