Last news in Fakti

20 Август, 2015 09:56 2 199 1

Почина архитектът на Източната политика на Германия

  • почина-
  • почина-
  • архитектът-
  • източната политика-
  • германия

Почина архитектът на Източната политика на Германия. Легендата на германската социалдемокрация е починал от сърдечен удар.

Егон Бар (роден през 1922 г.), заедно с Хенри Кисинджър, е един от най-известните политици от световната сцена на следвоенната история. Професионалният му път започва като журналист.

Наричат Бар бащата на Източната политика заради неговата линия на разведряване при управлението на канцлера Вили Брант, която стана фундамент на германското обединение. С дипломатическите совалки на Егон Бар започва диалогът между Изтока и Запада и се стига до договорите с Москва и Варшава. Той иска да признае разделението на Германия, за да го преодолее. Много оспорван, но ценен много като един от най-значимите майстори на следвоенната германска дипломация. Сигурното е, че, който искаше да разбере геополитическото положение на Федералната република и да намери добър анализ на международните отношения, трябваше да търси интелектуалната арогантност на Егон Бар.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Pepi

    0 0 Отговор
    "Сигурното е, че, който искаше да разбере геополитическото положение на Федералната република и да намери добър анализ на международните отношения, трябваше да търси интелектуалната арогантност на Егон Бар."

    Какво е "интелектуална арогантност" ?
Новини по държави: