Last news in Fakti

31 Август, 2015 09:42 649 1

Ангела Меркел: Трябва да има солидарност за бежанците

  • ангела меркел-
  • солидарност-
  • бежанците

Тя призова лидерите в ЕС да споделят отговорността за имигрантите

Ангела Меркел: Трябва да има солидарност за бежанците - 1
Снимка: БТА/AP

Германският канцлер Ангела Меркел призова останалите лидери в Европейския съюз да споделят отговороността за даването на подслон на имигрантите, влизащи на територията на Европа, съобщи smh.com.au.

„Това, което се случва в момента не е просто. Ако Европа е място на солидарност, а ние показахме нашата солидарност,  трябва да останем единни по този въпрос.“, заяви Меркел.

В неделя Германския, Франция и Великобритания заявиха, че са отправили искане към Люксембург, страната която в момента държи ротационното председателство в ЕС, да свика извънредна среща на вътрешните министри в Съюза  На нея трябва да се подготвят конкретни действия за редовната среща през октомври.

В открито изявление трите страни призоваха за създаването на гореща точка в Гърция и Италия, където на имигрантите да им бъдат взимани отпечатъци и да бъдат записвани в база с данни.

„За да може да се помогне на тези, които са в беда, ние трябва да сме в състояние да кажем на тези, които не са в това положение, че те не могат да останат с нас.“, заяви Меркел.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тримата велики

    1 0 Отговор
    Солидарно си разделете отговорността за тея хорица с Франсетата и Нагличанте, ако хамериканците са съгласни, пратете им с кораби няколко милиона и на тях, щото и те са вимовни за положението им. И си помислете дали ще продължавате с войните в близкия изток и псевдо ударите по ислямска държава.
Новини по държави: