Last news in Fakti

2 Септември, 2015 11:11 1 194 1

Заловиха кораб с нелегални оръжия в Гърция

  • кораб-
  • оръжия-
  • гърция-
  • либия-
  • оон-
  • ислямска държава

Пратката е била предназначена за Либия

Товарен кораб, плаващ под боливийски флаг, е бил задържан в Гърция днес, съобщава Yahoo. Причината са откритите нелегални оръжия на борда му при проверката на бреговата охрана.

Плавателният съд е заловен в близост до най-големия гръцки остров - Крит. При идентифицирането се установява, че корабът "Хадад 1" е отплавал на 29 август от турското пристанище Искендерун и е пътувал към Мисрата в Либия. 

Транспортното средство, чийто екипаж е от 7 души, ще бъде закарано до пристанището на Ираклио, в северната част на Крит, където ще му бъде направен щателен оглед. 

ООН наложи оръжейно ембарго над Либия. В момента страната е в разделение между редовно избран парламент, правителството в пристанищния град Торбук и правителството в Триполи, подкрепено от групировката "Ислямска държава".

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 0 Отговор
    Ислямисти помагат на Ислямска държава, това го знае цял свят. Тогава не трябва да се учудваме, че от Турция е тръгнал кораба.
Новини по държави: