Last news in Fakti

7 Септември, 2015 16:38 1 268 2

Северна Корея разширява ядрената си програма

  • северна корея-
  • ядрената-
  • програма

Това показват сателитни изображения на Международната агенция за атомна енергия

Северна Корея разширява ядрената си програма - 1
Снимка: БТА/AP

Сателитни изображения на ядрените обекти в Северна Корея показват, че страната разширява ядрената си програма, съобщи Дойче Веле.

Това бе заявено от главата на Международната агенция  за атомна енергия (МААЕ) Юкия Амано, по време на реч по случай международното събрание на организацията във Виена.

„От последния ми доклад насам, ние наблюдаваме възобновяването на строителни дейности на различни места“, заяви Амано, визирайки ядрения комплекс Йонбьон.

Зданието се смята за съоръжение, в което се помещават центрофуги за обогатяване на уран, които могат да произведат гориво за бомба. Комплексът е удвоил своите размери,като експлоатацията на неговите съоръжения остава неизвестна.

В Йонбьон е идентифицирано включването на един по-голям и по-малък реактор, които са в процес на изграждане.  Според изображенията до по-големия реактор се строи електрическа подстанция, а в самият реактор все още не са включени основни технически компоненти.  Ядрената агенция на ООН е засякла и дейности , които да могат да се оприличат като извличане и преработка на уран.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тото

    0 0 Отговор
    Там има ред, законност и справедливост!

    Коментиран от #2

  • 2 сссс

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "тото":

    чудя ти се.. ти какво правиш още тук ? защо не си в северна корея ?
Новини по държави: