Last news in Fakti

13 Септември, 2015 05:00 1 775 1

Режисьор: Американската изключителност убива страната

  • майкъл мур-
  • филм-
  • изключителност-
  • сащ-
  • американци-
  • страна-
  • режисьор

Според този светоглед американците превъзхождат другите народи

Режисьор: Американската изключителност убива страната - 1
Снимка: БТА/ AP

Режисьорът Майкъл Мур, роден в Мичиган, заяви в интервю за „Ню Йорк таймс“, че американската изключителност убива САЩ.

Според този светоглед американците се различават и превъзхождат другите народи. Известният продуцент и режисьор на документални филми е на мнение, че тази позиция не е здравословна за сънародниците му.

61-годишният Мур, включен през 2005 година в класацията на „Тайм“ за стоте най-влиятелни личности в света, представи в Торонто лентата „Where to Invade Next”.

Във филма, чието заглавие е подвеждащо, американският режисьор прекарва време в страни като Финландия, Италия, Португалия и Франция и разглежда различни социални теми. Във Франция снима за здравословните храни, сервирани в местните училища, разглежда реформата в образователната система във Финландия.

В своите филми Майкъл Мур критично насочва обектива на камерата си към проблеми и феномени като глобализацията, войната в Ирак и американската здравноосигурителна система.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 плявналийчо

    1 0 Отговор
    защо не преведете заглавието на филма да да им стане ясно на читателите за що иде реч. а това долу е пълна глупост, тоя който е писал статията много добре е замаскирал статията с филма маскара ------В своите филми Майкъл Мур критично насочва обектива на камерата си към проблеми и феномени като глобализацията, войната в Ирак и американската здравноосигурителна система. пълна глупост .
Новини по държави: