13 Септември, 2015 21:23 1 058 0

Възстановен е редът около Ал Акса

  • ал акса-
  • ерусалим-
  • палестинци-
  • евреи

Това стана часове в Израел да започнат да отбелязват еврейската

Възстановен е редът около Ал Акса - 1
Снимка: АП/БТА

Полицията в Ерусалим съобщи, че е възстановила реда около джамията Ал Акса, предаде АП. Не се съобщава за арести или за пострадали.

Силите на реда са били принудени да влязат в храмовия комплекс в неделя сутринта след получена информация, че протестиращи палестинци планират да попречат на еврейски богомолци да влязат в района.

Това доведе до сблъсъци между полицаи и палестинци. Това стана часове в Израел да започнат да отбелязват еврейската Нова година.

Храмовият хълм се почита и от евреи, и от мюсюлмани. Заради спорове около използването му често се стига до изблици на насилие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА