Last news in Fakti

17 Септември, 2015 13:03 873 3

Обама покани 14-годишен мюсюлманин в Белия дом

  • ахмед мохамед-
  • барак обама-
  • белия дом-
  • мюсюлманин-
  • бомба-
  • часовник

Ученикът бе арестуван заради ръчно изработен часовник

Обама покани 14-годишен мюсюлманин в Белия дом - 1
Снимка: БТА/ AP

Президентът на Съединените американски щати Барак Обама покани 14-годишен мюсюлманин в Белия дом, съобщи „Далас морнинг“.

Ахмед Мохамед – ученик в Тексас  - бе арестуван заради ръчно изработен часовник, помислен за бомба. Задържането на младока предизвика остри реакции и обвинения в ислямофобия.

Снимка на Мохамед с белезници и тениска на американската астрономическа агенция НАСА бе споделена от хиляди потребители в социалните мрежи.

„Хобито ми е да измислям неща. Направих часовник и исках да го покажа в училище. Те обаче го помислиха за бомба и бях арестуван“, заяви Ахмед Мохамед.

Американският президент написа в Twitter „Готин часовник, Ахмед. Трябва да вдъхновяваме повече деца като теб за любов към науката. Това прави Америка велика” и покани младежа в Белия дом.

Подкрепа изрази и Хилъри Клинтън, която написа „Страхът не ни държи в безопасност – той ни дърпа назад. Ахмед, остани любопитен и продължавай да създаваш“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    1 0 Отговор
    Днес часовник утре бомба с часовник. Обама да си опича акъла. По магазините е бъкано от часовници. Явно този е бил специален.

    Коментиран от #2

  • 2 гост

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "незнайко":

    по-добре да създадеш нещо с ръцете си, отколкото да пишеш тъпи коментари
  • 3 радка пиратка

    1 0 Отговор
    аа ква ислямофобия аре аре

    по времето на Барак Хюсеин исляма е във възход .. от където мина америкаснкия башибузук само правителства на ислямски братя и джихадисти оставя

    пак някви циркове ни разиграват
    д ане говорим за сирия и ислямска държава

    аре аре моля моля