Last news in Fakti

17 Септември, 2015 15:44 815 0

В Париж евакуираха два бежански лагера

  • париж-
  • евакуираха-
  • бежански

Над 550 имигранти са били разпратени в бежански центрове в града

В Париж евакуираха два бежански лагера - 1
Снимка: БТА/AP

Властите в Париж са евакуирали два палаткови бежански лагера, съобщи L'Express.

Над 550  имигранти са били пренасочени към бежански центрове в града и неговите околности.  Те са извозени със специални автобуси като ще им бъде предложена помощ при кандидатстване за убежище. Мерките са взети,след като френските власти засилиха усилията си за справяне с имиграционната вълна в Европа. Те са се налагали по хигиенични причини и хуманитарни съображения.

Рано тази сутрин социални работници и доброволци са събудили бежанците и са им помогнали да си съберат нещата под надзора на полицията. Процесът е преминал спокойно. Евакуирани са били палаткови лагери край гарата „Аустерлиц“ и на площада пред кметството на 18-ти район. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: