Last news in Fakti

17 Септември, 2015 21:59 1 079 0

МААЕ отхвърли предложението за надзор на израелските ядрени съоръжения

  • маае-
  • израел-
  • ядрени съоръжения-
  • близък изток

Спряната резолюция също така призовава Близкият изток да бъде признат като зона свободна от ядрени оръжия

МААЕ отхвърли предложението за надзор на израелските ядрени съоръжения - 1
Снимка АП/БТА

Израел няма да разкрие ядрените си обекти пред Международната агенция за атомна енергия, съобщава вестник jpost на своята интернет страница.

На годишната конференция на МААЕ в четвъртък еврейската държава успя да се пребори с египетската резолюция, подкрепена от арабски и мюсюлмански държави, която призоваваше МААЕ да настоява Израел да отвори ядрените си съоръжения пред инспектори.

Резолюцията също така призовава Близкият изток да бъде признат като зона свободна от ядрени оръжия.

Резолюцията не успя да събере нужния брой гласове по време на конференцията на МААЕ с разлика от 63 на 41 гласа.

Премиерът Бенямин Нетаняху публикува изявление след гласуването, в което обясни, че е провел телефонни разговори с 30 световни лидери, за да ги убеди да отхвърлят предложението. Като довод той е обяснил, че ситуацията в Близкия изток в момента е изключително напрегната, особено имайки предвид усилията на Иран да се сдобие с ядрено оръжие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА