Last news in Fakti

22 Септември, 2015 13:13 1 341 2

Бежанската криза поставя под въпрос съществуването на ЕС

  • въпрос-
  • криза-
  • ес

Това бе заявено от външния министър на Франция Лоран Фабиус

Бежанската криза поставя под въпрос съществуването на ЕС - 1
Снимка: БТА/AP

„Европа е преминавала през много кризи, но бежанската криза поставя под въпрос съществуването на самия Европейски съюз“. Това заяви пред Le Figaro външният министър на Франция Лоран Фабиус.

Вътрешните министри на ЕС провеждат извънредно събрание в Брюксел днес, на което се опитват да намерят консенсусно решение за разпределението на 120 000 бежанци преди срещата на лидерите на съюза утре.

„Илюзия е да се смята, че всички ще излязат от кризата с възстановяването на националните граници. Трябва да сме достатъчно честни, за да признаем, че отвъд необходимостта за солидарност към бежанците, ние няма как да държим вратите си отворени за всички икономически имигранти. Иначе какво може да се случи? Хаос и дезинтеграция....., а това са трудни последствия за Европа на всички фронтове. Например как догодина във Великобритания може да се проведе референдумът за бъдещето на страната в ЕС, без проблемът с бежанците да бъде разрешен“, заяви Фабюс.

Според Фабиюс положението може да се разреши чрез създаване на центрове за приемане и идентификация в страните от първа линия на ЕС и с помощта на намиращи се в близост страни като Турция, Йордания и Ливан.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    0 0 Отговор
    Вижда се, че ЕС не може да се справи. Вижда се, че законите на ЕС са едни тъпи закони. Вредни закони. Закони писани от глупави хора.
    Вижда се, че политиката на ЕС за разрушаване на арабските държави е недалновидна. Прости хора управляват ЕС.
  • 2 Пламен

    0 0 Отговор
    до #1: Каква е тази политика за арабските държави, водена от ЕС???
Новини по държави: