22 Септември, 2015 20:37 1 297 0

Румънски съд размрази блокирани средства на Лукойл

  • румънски-
  • съд-
  • лукойл

Освободени са половината от активите на компанията в страната

Съдът в румънския окръг Прахова ще размрази половината от блокираните средства на Лукойл, въз основа на частично удовлетворяване на жалба на руската компания, съобщи ТАСС.

Замразени продължават да бъдат средства в размер на € 642 млн. в сметките на  Petrotel и €542 млн в сметките на Lukoil Europe Holdings BV. Общият брой на замразените средства е € 2.2млрд. Съответно размразени са около 1 млрд.  Жалба срещу това решение не може да се прилага.

По-рано този месец съдът постанови забрана на процедурата по ликвидация на дъщерната компания на Лукойл - SC Petrotel-LUKOIL.

В началото на юли прокуратурата в Апелативния съд в Плоещ повдигна обвинения срещу  Petrotel-LUKOIL за пране на при и укриване на данъци.  От Лукойл категорично отхвърлят тези обвинения, заявявайки че компанията осигурява хиляди работни места в региона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: