Last news in Fakti
  Тема: Украйна

26 Септември, 2015 14:24 1 757 2

Тимошенко: Украинското правителство е под контрола на олигарсите

  • юлия тимошенко-
  • олигарсите-
  • правителство

Според нея 72% от украинците не вярват, че страната е поела в правилна посока

Тимошенко: Украинското правителство е под контрола на олигарсите - 1
Снимка: AP/БТА

„Украинският президент Петро Порошенко и неговото правителство не предприемат съществени действия срещу олигархичните кланове“. Това бе заявено от лидера на партия „Отечество“ Юлия Тимошенко в интервю, публикувано в „Шпигел“.

„Няма война с олигарсите, всички работят заедно с тях. Въпреки това, докато техният монопол не бъде разрушен, в Украйна няма да има свободна пазарна икономика. Реформите се изпълняват с неохота и повечето от хората чувстват това. 72% от украинците смятат, че страната се развива в грешната посока.“, заяви Тимошенко.

По нейните думи „новото ръководство на Украйна се намира под влиянието на олигархически кланове, които са се образували през последните 24 години.  На тях принадлежат почти всички телевизионни канали и по-голямата част от украинската икономика. Те продължават да управляват страната.“

Според Тимошенко включването на журналисти в списъка със санкции срещу Русия е „стъпка в миналото“. „Свободната държава се нуждае от свободни медии“, заявява Тимошенко.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Маурчи IV

    0 0 Отговор
    Я изненадани!

    Я някой да ми цитира кога украйна не е била под управление на олигарси?
  • 2 Горбачов

    0 0 Отговор
    Украинец ще се жени за рускиня. Преди сватбата отива да иска съвет от баща си, какво да прави в 1вата брачна нощ. -Сине, като приключи церемонията вдигни на ръце жена си, за да види колко силна е Украйна. Като е на леглото си разкъсай дрехите си, да види колко красива е Украйна.... И от другата стая се чул гласа на дядо му: И си удари една ч, за да види колко независима е Украйна!
Новини по държави: