Last news in Fakti

27 Септември, 2015 14:52 1 191 1

Аятолах Хаменей: Саудитска Арабия да се извини за случилото се в Мека

  • саудитска арабия-
  • случилото се-
  • мека

Лидерът на Иран призова за щателно разследване по случая

Аятолах Хаменей: Саудитска Арабия да се извини за случилото се в Мека - 1
Снимка: БТА/AP

Върховният лидер на Иран аятолах Али Хаменей заяви, че Саудитска Арабия трябва да се извини за 769-те загинали по време на отбелязването на мюсюлманския празник Хадж в Мека, съобщи Гардиън.

„Този проблем няма да бъде забравен и нациите ще го разследват възможно най-сериозно. Правителството на Саудитска Арабия трябва да приеме своята отговорност и да се извини на всички мюсюлмани и засегнатите семейства.

Ислямския свят има много въпроси. Смъртта на толкова много хора не е малък проблем. Мюсюлманските страни трябва да се съсредоточат върху това“, заяви Хаменей

В Иран на няколко пъти са призовавали Саудитска Арабия за по-широко сътрудничество относно случая. Иранският президент Хасан Рохани призова за щателно разследване по време на речта си пред Общото събрание на ООН. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ники Николов

    0 0 Отговор
    алах и той да се извин