12 Октомври, 2015 13:40 1 361 0

Нов случай на насилие в Йерусалим

  • израел-
  • насилие-
  • йерусалим-
  • полестинци

Израелски полицай намушкан в Стария град на Йерусалим

Насилието в Израел не стихва. Днес израелски полицай е бил намушкан, а нападателят му застрелян в последната подобна атака в Стария град на Йерусалим, съобщава Би Би Си.

Според полицията, нападателят намушкал полицая, след като бил спрян заради подозрително поведение. Полицаят е носил бронежилетка, която е спряла ножа, и е останал невредим. Нападателят е застрелян на място от колегите на атакувания полицай.

Самоличността на арабския нападателя, все още не е известна.

Инцидентът е станал в близост до портта на Стария град на Йерусалим, сцена на няколко други предишни убийства на израелци.

Заради зачестяването на подобни инциденти израелските власти затвориха достъпа то Стария град в Йерусалим. Това предизвика напрежение и сблъсъци сред палестинците, той като в Стария град се намира прочутата джамия Ал Акса.

През последните две седмици имаше редица случаи на нападения.

Трима палестинци, сред които и две деца, са били убити, а четирима евреи - ранени при последната вълна на насилие в Израел. Палестинците са били застреляни от израелски военни, а евреите - намушкани при атака в северната част на страната.

Общо 28 са загиналите от началото на октомври, когато избухнаха новите сблъсъци в Йерусалим, на Западния бряг и Газа.

Вчера израелското издание „Ариц Шева“ съобщи, че терористичната групировка Ал Кайда е подкрепила нападенията от страна на палестинци срещу евреи , призовавайки атаките да бъдат „повече и навсякъде“.

Сомалийската групировка Аш Шебаб, която е разклонение на Ал Кайда призова мюсюлманите „да си върнат джамията Ал Акса“.

„Проблемът с Ал Акса и окупираните мюсюлмански територии в района на Храмовия хълм е проблем, който засяга цялата ислямска общност. Всички мюсюлмани трябва да атакуват евреите навсякъде по света със всички възможни средства“, се посочва в съобщение на групировката.

В края на миналата седмица израелските военни прихванаха ракета, изстреляна от ивицата Газа, на фона на продължаващия втора нощ обстрел и ескалацията на напрежението по границата.

В отговор израелската авиация бомбардира обекти на Хамас в Газа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА