Last news in Fakti

16 Октомври, 2015 13:38 2 303 47

Поне 60 убити при удари на руски и сирийски сили в Хомс

  • сили-
  • убити-
  • хомс

30 от тях са били жени и деца

Поне 60 убити при удари на руски и сирийски сили в Хомс - 1
Снимка: AP/БТА

Поне 60 души, 30 от които жени и деца, са загинали при  въздушните удари, които Русия и Сирия извършиха над бунтовнически региони в централната провинция Хомс, съобщи ДПА, позовавайки се на информация на Сирийската обсерватория за човешки права.

17 от убитите са били бунтовнически бойци. Среднощните атаки са били на част от мащабна офанзива, извършена от силите на сирийския президент Башар Асад, подкрепяни по въздух от руските сили, срещу ислямистки бунтовници в северните покрайнини на Хомс.

Основни цели на атаките са били селата Талибсех и Калидийех, които се считат за основни скривалища на бунтовниците. Офанзивата на Асад има за цел да гарантира достъп до главното шосе, свързващо Хомс с провинция Хама. Активисти в Централна Сирия публикуваха видео материали , показващи тежки бомбардировки над Северен Хомс. Все още има много хора, които са погребани под останките на сградите, унищожени след бомбардировките. Счита се, че вече около 250 000 души са били убити в конфликта в Сирия, който започна през 2011 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Десислава Димитрова

    0 2 Отговор
    пак се оказах лош пророк !!!умните руски бомби всъщност са с технология от втората световна и ще направят холмс и алепо лунен пеизаж ,когато влязат там хората на асад няма просто кво да освобождават ни хора, ни инфраструктура,а и въпреки зверските бомбандировки воената операция на асад няма как да сполучи.

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Бай хой

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Десислава Димитрова":

    Стояне стига си се крил зад полата на жена си па бегом към ирак да защитаваш идил.

    Пак високопарни наименования на институти рожба на идил.

    Смешен си с хамериканската анти-Българска пропаганда.

    Всички жертви са в резултат от агресивната и терористична пполитика на сащ които обучиха и изпратиха джахидисти срещу светското управление на асад.

    Защо не бе против когато умерената опозиция режеше глави, палеше църкви и взривяваше исторически ценности.

    Коментиран от #7

  • 3 Експерт

    3 0 Отговор
    До т. н. Деси (1)
    Преди да коментираш умните руски бомби, вземи се пообразовай малко!
    Пише се "ВоеННа", а не воеНа!!! Политическата ти ориентация пък изобщо не я коментирам - просто безнадеждна е, на промитите мозъци...
  • 4 Ярослав Станчев

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Десислава Димитрова":

    Умните руски бомби падали върху беззащитни граждани,а американските къде падат???Последно паднаха върху болница в Афганистан,ама тогава мълча,като ........ риба.Разбирам да лаеш,но да си обективен,както за едните така и за другите.Не може избирателно.На тролене прилича.

    Коментиран от #6

  • 5 Димитър

    1 0 Отговор
    ..."съобщи ДПА, позовавайки се на информация на Сирийската обсерватория за човешки права..."

    Само това е достатъчно да се състави мнение!
  • 6 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ярослав Станчев":

    станчев ,както писах и преди руснаците бомбандират с бомбен килим подобно на бомбандировките от втората световна ,което води до огромни жертви сред мирното население и c много малки военни ползи.при американците има технологии на прецизност при бомбандирането и ефекта е мноооого по-голям,както се видя в югославия или ирак където цивилни почти не пострадаха ,докато в грозни руснаците изтрепаха предимно тях,но за тази информация човек трябва да се интерасува и да ми благодари.има достатъчно клипове в мрежата да видиш къде и как бомбандират руснаците в момента и кво остава след тях ,може да провериш и колко бяха разрушенията на багдат при американските бомбандировки или на белград.

    Коментиран от #8, #9

  • 7 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Бай хой":

    едни отпървите дето се вдигнаха срещу асад бяха християнските интелектуалци в сирия.провери го има конкретни имена ,които са в основата на мирните протести които асад удави в кръв.тва по отношение на християнството в сирия .иначе разрушителите никога не съм оправдавал,но те са вследствие на радикализацията предизвикана от режима.
  • 8 Ярослав Станчев

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Десислава Димитрова":

    Какъв бомбен килим бе трол?Хората изстреляха 26 ракети от 1500 км. и уцелиха мишените ти пишеш бисери на килограм.То да не ти е Дрезден,американците и англичаните да го сринат до основи.Да не е Виетнам,където Б-52 пускаха тонове бомби където им падне.За бомбен килим руснаците трябва да вдигнат една ескадрила ТУ-160 с по 30 тона бомби и след тях няма да има тухла върху тухла.
    Какво ми разтягаш локуми от 2002 нощи.Ефекта от високите технологии на американците го видяхме във войната с Югославия.Събориха къщи в България.Видяхме и в Кундуз колко са точни.Я ни осветли как така високо точните американски ракети уцелиха баш болницата,при положение,че са знаели координатите и са били предупредени по-рано от персонала???

    Коментиран от #12

  • 9 Сконфуций

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Десислава Димитрова":

    Бонбен килим има единствено в главата ти. Имаш ли си представа какви и колко бомбардировача са необходими за тази цел? иначе да, ударили са и цивилни граждани, както и два обекта на сирийската армия. Правителствените медии са ги обявили мъртви в "автобусна катастрофа", а цивилните жертви са 47.

    Коментиран от #13

  • 10 станка

    0 0 Отговор
    аз съм сигурече жителите на тези села нямат нищо против да дадат 17 жертви но да бъдат освободени от варварите терористи които ги измъчват изнасилват и им режат главите вече 1 година ..

    тъй че че имало 17 невини жертви .. аре ся война е ..американците избиха милиони невинни нека и руснаците да убият 17-20 поне това с енарича цивилни жертви няма как

    хлебарките ислямисти са в града и селата сред цивилните

    Коментиран от #14

  • 11 ж6съ

    0 1 Отговор
    Доколкото знам в конфликта има 3 страни - асад , противниците на асад и ислямска държава. Руснаците май думкат най-вече по вторите, щото по ислямска държава е по трудно да го направят. За тях е важно да си тестват оръжията и да покажат на американците мускули.
  • 12 Десислава Димитрова

    0 3 Отговор

    До коментар #8 от "Ярослав Станчев":

    и да врескаш и да не врескаш тва са фактите.изстреляните от 1500 км ракети освен да правят мармалатд от жилищни райони друго не постигнаха.и се почна за дрезден или виетнам ,само че тва са технологии отдавна изоставени от американци и европейци за сметка на руснаците.сравни станчев белград след американските бомбандировки и грозни след руските.ако искаш ще ти пратя снимки?и не ми излизаи с тъпи номера да равняваш американските грешки с руските закономерности,уцелили болницата в ирак ок,но на фона на общите разрушения и жертви от руските бомбандировки тва си е нищо.в българия запалиха една къща ,която после въстановиха ,но благодарение на точността на технологиите загинаха само около 800 човека в бивша югославия,за сравнение там умират повече годишно от автокатастрофи,а бомбандировките постигнаха 100%от целта си ,без нито една жертва от страна на американци и съюзници!
    подобни операции американци и европейци извършиха в ирак ,афганистан, либия.минимални жертви на мирното население и пълна неутрализация на врага.в чечня руснаците и до ден днешен не използват авиация щото нямат подходящите технологии,а в грузия се о.раха тотално,както обикновенно!

    Коментиран от #26

  • 13 Десислава Димитрова

    0 2 Отговор

    До коментар #9 от "Сконфуций":

    точно в тва е основния руски проблем,за да постигнат желания ефект руснаците трябва да докарат много повече самолети и да подкарат наред ,както през втората световна,щото техните нямат степента на прецизност на западната авиация и сега ще страда само мирното население докато руснаците се хвалят кви юнаци са!
  • 14 Десислава Димитрова

    0 2 Отговор

    До коментар #10 от "станка ":

    ти си сигурна ама тва не значи че е така щото за жителите на въпросните села терористите са от армията на асад!

    Коментиран от #15, #18

  • 15 станка

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Десислава Димитрова":

    ами иди поживей малко там ... изродите от идил да ти дойдат на гости да ти продадат децата в робство , да изнасилят жена ти а тебе да ти отрежат главата ако не си додататачно ,,правоверен,,

    и ще разбереш на коя страна са жителите на селата

    и не с аправи на жена на всички ни е ясно че си мъж

    Коментиран от #19

  • 16 ректум

    1 0 Отговор
    аз съм сигурече жителите на тези села нямат нищо против да дадат 17 жертви но да бъдат освободени от варварите терористи които ги измъчват изнасилват и им режат главите вече 1 година ..

    тъй че че имало 17 невини жертви .. аре ся война е ..американците избиха милиони невинни нека и руснаците да убият 17-20 поне това с енарича цивилни жертви няма как

    хлебарките ислямисти са в града и селата сред цивилните


    десислав димитров не се въмути когато американците бомбардитаха боница хахахаа ... д ане беше в отпуска тогава ве троле

    Коментиран от #17, #20

  • 17 Juliy

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "ректум":

    Аз пък съм сигурен ,че рано или късно ще си го върнат на руснаците!
    Както го направиха и афганистанците.
    Ти си един ксенофоб както всички тук присъстващи "руски" мекерета!
  • 18 jp power

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Десислава Димитрова":

    Най-малкото което е, България се пише с главна буква. Разбираш ли какви глупости говориш, американските бомби са хуманни , а руските не. Даваш пример за Югославия и Ирак,само където вече не съществуват. Явно и в казарма не си ходил...

    Коментиран от #21

  • 19 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "станка":

    лельо станке,никога не съм твърдял че съм жена :),макар че ника ми е женски,но тук има хора с никове на полови органи и на никого тва не му пречи :)!що се отнася до ситуацията в сирия ислямистите не нападат мюсулмани сунити ,което ги прави безопасни в 80% от случаите там.демек няма да изнасилят или отвлекат местните селяни,но ако влязат във въпросното село представители на асад не е ясно кво ще се случи на сунитите щото асад и армията му са основно шиити макар ,че ти едва ли знаеш кво е тва и кви са взаимовръзките между шиити и сунити в сирия.та казано опростенчески руснаците изтрепаха селяните от въпросното село ,но като влязат бойците на асад ще стане още по-зле :)!

    Коментиран от #25

  • 20 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "ректум":

    асад за сунитите е окупатор ,а ид са освободители ,което е голям проблем за ситуацията там и руската намеса засилва точно този проблем.за болницата със сигурност съжалявам,но съм сигурен че ще има разследване и виновните ще си платят,за разлика от руските военни ,които ежедневно избиват невинни безнаказано!
  • 21 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #18 от "jp power":

    глупости пишеш ти ,а в казарма съм ходил още преди 1989 година,когато тва бе най-голямата простотия.та пак повтарям днешните американски бомбандировки са в пъти по-прецизни от руските ,а американската военна концепця е много по-хуманна от руската .не случайно сърбите пазеха мостовете си като се събираха върху тях ,което караше американците да ги подминават,при руснаците тва не върви,за което дадох и доста примери.ако направим реторспекция на руските бомбандировки в собствената им страна и на американците в чужди такива се вижда как действат едните и как другите .ето любуваи се на грозни след руска патриотична намеса.за твое инфо грозни е в русия,сети се кво ще се случи на холмс и алепо и сътоветно на мирните им жители.
    https://www.youtube.com/watch?v=goZUqa95gew

    Коментиран от #23, #27

  • 22 tost

    0 0 Отговор
    Деси ,Оня с каруцата и кирчо,какво ще кажете за умните бомби на сащ
    „„„„„„Според нов доклад, публикуван от информационният сайт The Intercept,, почти 90% от хората, убити по време на последните удари от безпилотни самолети в Афганистан "не са били цел" на атаките.

    Удари на безпилотни самолети на САЩ са убили десетки цивилни граждани в Афганистан, Пакистан, Йемен и Сомалия от 2009 г. насам.““““““

    Коментиран от #29

  • 23 Jp power

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Десислава Димитрова":

    Ааа, вече ни стана ясно, защо и от кога се подвизаваш с женско име. Е така е армията не е за путарани. Моите съболезнования. Сега вече разбирам от къде блика тая твоя любов към рязаните п.шки. ама не разбирам що ни го натякваш. Като ти харесва содомията, ей де е Одрин, грабвай един буркан мас и тръгвай. Мини през Средец и обясни на хората там,
    че по -добре и по -европейско, хуманно беше да убият полицая. Аз се чудя как не са ги избили всичките.

    Коментиран от #30

  • 24 тоа ни чака

    0 0 Отговор
    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=994515553946128&id=100001630782931&refsrc=http%3A%2F%2Fwww.peticiq.com%2Fforum%2F145812%2Fstart%2F1600&_rdr

    Кои са тук мирните жители?? Ай да те видя колко можеш да броиш. НЕ Е ЗА ГЛЕДАНЕ ОТ ЖЕНИ И ДЕЦА.18+
  • 25 ганчо

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Десислава Димитрова":

    ей тука да се изкажеш: http://fakti.bg/world/159288- / съседната статия, не се прави че не си я видял :))). Ти, коня, жулиу ???
  • 26 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Десислава Димитрова":

    ето ти прясно четиво трол http://fakti.bg/world/159288-
  • 27 Бай хой

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Десислава Димитрова":

    Стоенчо мноо си първосигнален и елементарен. Кви американски, кви руски бомбардировачи та бият по калфунта.

    Май виждаш само това което ти се иска да се е случило.

    Никъде в статията не се уточнява че са убити точно от руските самолети. А като знаем каква нагла е западната пропаганда основателно можем да съдим че не са убити точно от тях.

    Какви прецизни американски бомбардировки сънуваш. Та те убиха собствените си журналисти в хотел в Багдад, събориха телевизионната кула в Белград, не уцелиха Сърбия а бомбардираха София, разрушиха болница в Кондуз със лекари и болни дечица а да не говорим за терористичните им операции с дронове.

    Досега руските самолети са извършили стотици бомбардировки над Сирия и хамериканците гледат и подсмърчат осъзнавайки че такава прецизност не могат да постигнат и след сто години.

    Четохме твоите простотии и преди освобождението на Дебалцево от неонацистите. То не бяха гола пропаганда за офанзивата, то нямаше котели а в действително ги изметоха като въшки за няколко дни.

    Коментиран от #31

  • 28 сатаната сс 18

    0 0 Отговор
    аз съм сигурече жителите на тези села нямат нищо против да дадат 17 жертви но да бъдат освободени от варварите терористи които ги измъчват изнасилват и им режат главите вече 1 година ..

    тъй че че имало 17 невини жертви .. аре ся война е ..американците избиха милиони невинни нека и руснаците да убият 17-20 поне това с енарича цивилни жертви няма как

    хлебарките ислямисти са в града и селата сред цивилните


    десислав димитров не се въмути когато американците бомбардитаха боница хахахаа ... д ане беше в отпуска тогава ве троле

    Коментиран от #32

  • 29 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "tost":

    секси ,тва е като руските критерии за безопасност.когато западен автомобил има проблем с аербека си или с аибиеса си става сериоeзн проблем при европейския потребител и колата се обявява за ненадеждна,но тя въпреки това е в пъти по-надеждна от руската такава дето няма такива критерии и въобще не я интерасува безопасността ни на пътниците ни на пешеходците .само че руснаците наблягат на инфото за западния гаф без да споменават че нямат никви аербеци и никви аибиеси :)!!!та тва е инфото.американските дронове за година в афганистан са убли по грешка 165 човека ,а руснаците изтрепаха повече за 4 ри дни :),но за руските убииства ни ще има разследване ни ще има критерии за развитие,напротив ще се раздават медали и ще се говорят глупости за непобедимата червена армия.
  • 30 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Jp power":

    хал хабер си нямаш за това как се пазят европейските стандарти.всъщност ти и компанията сте за извън европа ,което и непрекъснато искате ама не правите.хайде сцепваите към русия или сирия ,та да се пооправим,щото мързеливите мрънкалници тук сте ни по-байгън и от циганите.то всъщност с циганите имате еднакво кпд.
  • 31 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Бай хой":

    байко,разгледай ,кво остава след руски бомбандировки и след американски.не е нужно да си военен спец да направиш разликата за пораженията и жертвите.тва е причината сащ да нямат краен успех в ирак, сирия и афганистан.те просто пазят цивилното население ,за което на руснаците не им пука!!!!
    дебалцево е емблематичен пример за руско освобождение.не оставиха камък върху камък уж загрижените за жителите му руснаци.киевската хунта от гадни фашисти не постъпи в ни един от градовете дето превземаше както демократичните и хуманни руснаци с дебалцево,а уж в него живееха руснаци които те дойдоха да освободят!!

    Коментиран от #34

  • 32 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "сатаната сс 18":

    да наистина при война има и цивилни жертви ,има ги при американци има ги при руснаци и т.н. ,но руската военна тактика предизвиква много повече и руснаците нехаят за това.що се отнася до сирииците,сунитите там не биха приели асад и руснаците за освободители,а те са огромното мнозинство .за болницата няма кво да кажа ,освен съболезнования за загиналите.

    Коментиран от #33, #35

  • 33 сатаната сс18

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Десислава Димитрова":

    хахаха как са пениш само да защитаваш идил

    пази нервите малко хихи

    я дай да ти припомня че американците бомбардираха болница хахах

    и като добавим и това

    Безпилотни самолети на САЩ са убивали десетки цивилни
    Близо 90% от хората, убити в последните атаки в Афганистан, Пакистан, Йемен и Сомалия, не са били мишени

    и теориите ти стават на пух и прах

    за това продължавам да твърдя чеееее
    аз съм сигурече жителите на тези села нямат нищо против да дадат 17 жертви но да бъдат освободени от варварите терористи които ги измъчват изнасилват и им режат главите вече 1 година ..

    тъй че че имало 17 невини жертви .. аре ся война е ..американците избиха милиони невинни нека и руснаците да убият 17-20 поне това с енарича цивилни жертви няма как

    хлебарките ислямисти са в града и селата сред цивилните


    десислав димитров не се въмути когато американците бомбардитаха боница хахахаа ... д ане беше в отпуска тогава ве троле
  • 34 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Десислава Димитрова":

    Деске право си само в едно че хамериканците просто вардят. И така просто вардят че оставят след себе си разрушени хотели с избити журналисти, съборени телевизионни кули с избити журналисти, разрушени болници с избити лекари и болни деца.

    А както виждаш дори и след стотици бомбардировки от руснаците такива военни престъпления не са регистрирани.

    Ако не си грамотно и не можеш да четеш никъде не се споменава че няколкото жертви са точно от бомбардировките на руските самолети. Явно обратните ти рефлекси са по силни от разума ти.

    Коментиран от #39

  • 35 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Десислава Димитрова":

    Тролче, викаш те американските бомби са умни и нито трепят невинни хора, нито пък нанасят поражения по инфраструктурата. А руските бомби много зян, няли! Виякш ти си бил в Сирия, знаеш ги тия сунити, знаеш че не понасяд Асад.

    Абе що не вземеш да станеш една информационна агенция направо - защо разни медии да правят харчове и да пращат коренспонденти тук и там, направо към теб да се обръщат - ти всичко знаеш и можеш да им обясниш!

    Я виж тука: http://fakti.bg/world/159288-

    Коментиран от #36, #38

  • 36 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "кроко":

    Тролче, още едно предложение има към теб - така и така гледам, че нямаш много работа във фирмите си и все се чудиш в кой форум да спамиш, та вземи поне да всършиш нешо полезно, а не след това пак да ревеш, че няма кадърни и работливи хора в България и не върви бизнеса!!!

    Вземи да направиш един анализ на резултатите от борбата на САЩ И КОАЛИЦИЯТА ИМ ОТ 62 ДЪРЖАВИ против ИД, Ал-Кайда и световния тероризъм - колко невинни жертви има в резултат на америкаските бомбандировки по нареждане на злия негър Обама, колко милиона цивилни са загинали в резултат от американските революции в близкия изток за близките 4-5 годни и какви щети НЕ са нанесли американските бомби!

    И още един анализ ако не си много зает :) - вземи да анализираш колко милиона бежани са избягали в Европа от американската демокрация (само за тая година са 750 хил., така че няма как да не са в милиони) и зашо бегат тия пусти араби. Главите ли им са твърди и не възприемат или нещо братята американци не праят там демокрацията както трябва. Тоя анализ може да много полезен на твоите любимци, така че поне заради тях си направи този труд!

    Коментиран от #37

  • 37 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "кроко":

    в европа се бяга много преди да има арабски революции.те ускориха процеса ,но тук идва цяла африка,цяла азия и цяла русия .само виж колко руснаци са избягали в европа и сащ за последните деситилетия и ще видиш, че не са само революциите проблем.основната причина е уредеността на европа и просперитета тук ,както и в сащ.що се отнася до убитите от сащ се вижда кви са обемите от зададените от теб статии,за 2013 година в афганистан са убити от дронове 200 човека.за сравнение в българия от автокатастрофи загиват по над 800.разделено на 62 това прави по трима души на коалиционен партньор.русия за миналата година уби над 5000 украинеца само в украйна без ничия помощ,кадиров избива в кавказ в пъти повече .по официални даннни в кавказ липсват около 200000 човека за последните две десетилетия руско управление.ти си силен по сметките смятаи колко е на година и това са само изчезналите :)!революциите в близкия изток са си местно творение ,не лъжи че са били американски ако обаче имаш данни логни .
  • 38 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "кроко":

    продължавам да го твърдя,че руските военни системи са технологично остаряли и че руската военна доктрина е много по-нехуманна от американската.така е било така е и переспективите и за напред са такива.руснаците нямат умни бомби и това ще бъде доказано за сетен път в сирия .може да сравниш американски бомбандировки с руските такива.при американските разрушенията са много по малки за постигане на целите от руските.дадох много примери няма да се повтарям,но ако искаш пиши грозни,дебалцево,алепо и гледаи кво причиняват руснаците на инфраструктура и население,после пиши багдат,белград или кобани.

    Коментиран от #40, #41

  • 39 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "Бай хой":

    ха,ха,ха......вече няма кво да пишеш и забози ,логваики едни и същи постове от два ника :)!
  • 40 сатана сс18

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "Десислава Димитрова":

    колко са остарели или модерни руските оръжия може да видиш в коментарите на американските военни ..

    Двете седмици на въздушни и ракетни удари в Сирия позволиха на западните военни представители и анализатори да разберат сериозността на модернизацията на руската армия под ръководството на Путин, пишат американските медии, предаде “Руски дневник”.
    Руската армия демонстрира способността си да извършва мащабни военни операции извън границите на собствената си страна и показа новите си оръжия, тактики и стратегии, пише The New York Times.
    Произведените от руската авиация удари, включително от новия Су-34, преди това никога не са били прилагани по време на битки. А крилатите ракети с морско базиране “Калибър”, изстреляни от корабите на Каспийска флотилия на разстояние 1.5 км от целта, според някои анализатори превъзхождат американските аналози в технологичните възможности.


    В сряда изданието Foreign Policy съобщи също, че руските пилоти в Сирия показват изключително ниво на професионализъм, летателно майсторство и точност на обстрелa.

    http://www.cross.bg/siriya-armiya-raketi-1484454.html#axzz3orjutxXn


    хахахаха пак си мат ама продължавай да твърдиш колко скапани са руските оръжия ..вярваме ти

    Коментиран от #42

  • 41 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "Десислава Димитрова":

    Абе със старите оръжия ги пукат от 1500 км. разтояние и ако ще и няколко хиляди цивилни да загинат докато унищожат ИДИЛ, пак ще е по-добре от няколко стотин хиляди цивилни, загинали в борбата срещу диктатора Асад! А умните и прецизни американски бомби на 20 улучени терористи избиват още 80 цивилни! Факт, тролче, даже не могат да се разберат ще я стрелят ли болницата или не! Я пробвай да избориш колко държави знаеш от 62-те в американската коялиция и ако не си зациклил в злоба, направи си сметката с какво оръжие разполагат всичките 62 взети заедно и какво направиха за година и половина борба с тероризма.

    Казах ти - ставай направо информационна агенция и почвай да вадиш яки кинти, а не да ми пишеш като физофреник по форумите цял ден и цяла вечер и после да ревеш, че не ти върви бизнеса с многото фирми дето ги имаш :)))))!

    Коментиран от #43

  • 42 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #40 от "сатана сс18":

    руската техника е на едно ниво независимо дали е кола ,самолет ,танк или самобръсначка ,а именно пълен боклук.руснаците произвеждат оръжия не от вчера и всичко дето са създали е боза ,изключая тва дето са купили от германия или сащ.нека да поизчакаме и ще видиш ,кво имам предвид.гледах ги в грузия,украйна,кавказ ,гледам и сега в сирия.в момента трепат бълхи с чук и много скоро сте трябва да вкарат или нови усилия или да се примирят с бълхите!
    и няма как да коментирам всяка руска самореклама логвана от такива като теб.русия днес харчи малкото и останали доларчета за пропаганда ,която такива като теб разнасят нагоре надолу.руснаците никога не са имали надежден самолет ,макaр големите им хвалебствия.при боини условия руските самолети спрямо западните са били като на рали между лади и западни коли ,а именно пълно фиаско.доказателства от втората световна през ,конфликтите в близкия изток,виетнам,ирак има колкото искаш.днес няма да е по различно предвид руската оръженина индустрия ,както и руската инжинерна мисъл .
  • 43 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #41 от "кроко":

    зациклилия си ти .явно не четеш кво пиша ,а си тролиш еи така да минава времето.в сирия не американците избиха стотици хиляди ,а други прогониха,направи го правителството на асад с помоща на русия.не стига че го направиха ,а сега почнаха и интензивни бомбандировки над останалите мирни жители,което ти приемаш за положително!
    голямата коалиция показва едно,а именно съпричастност на света към сирииския проблем ,а малката от другата страна показва че русия ,асад иран и хизбула са изолирани от останалите страни .още повече че качеството е на страната на коалицията там са държавите от европа включително и родината ти,там са държавите по света с висок потенцял ,а от другата страна са няколко диктаторски режима и една терористична организация.демек ти глупи си по умен и знаещ от лидерите на големите западни страни и населението им гласувало за тези лидери ,щото според теб те грешат за сметка на русия,иран,асад и хизбула!

    Коментиран от #44

  • 44 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #43 от "Десислава Димитрова":

    E как, бе трол, руснаците и асад ли дават пари, оръжие и техника на ИД, разни умерени ислямисти и всякакви други "борци" за демокрация, дето режат глави. Те ли им купуват петрола,а ?! Те ли избоват невинни хора, те ли правят трафик на роби?

    Аре бягай в дупката си! Казах ти го - най-малкото което мога да направа е да ти затворя лъжливата уста. А ти ми кажи що не работиш в тея многото фирмидето ги имаш, ами пишеш нон-стоп по форумите - с това ли допринасяш за увеличаването на износа на българия и така ли мислиш че ще се оправим като държава благодарение на такива като теб - с писане по цял ден на лъжи, пък било то и за пари!
  • 45 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор
    прочети бавно тва дето пиша.ти си лъжец ид не се финансира от международната коалиция,а тя и е основния противник,но съществуването на подобни ислямиски групи е пряко свързано с местните диктатори ,които радикализираха населението в близкия изток.както казах в един пост основните радикални групи са в страни през които е минал ссср ,а именно сирия,ирак,,афганистан,либия,палестина.провери за партията баас в интернет ,къде я има ква е тази партия и защо след налагането и запчват местните да се радикализират.всъщност ти с твоите умствени възможност няма как да проумееш ,но поне опитаи.та пак те питам ти по-умен ли си от лидерите на 62 те държави и дали е признак на заболяване да подкрепяш трима диктатори и една терористична организация за сметка на останалия свят ,към които принадлежи и страната ти?

    Коментиран от #46

  • 46 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #45 от "Десислава Димитрова":

    ",но съществуването на подобни ислямиски групи е пряко свързано с местните диктатори ,"

    Ааа, значи тея радикалните групировни дето американците ги наричат "умерени ислямисти" са всъщност свързани с Асад - той ги е направил уж да се борят срещу него, да взимат те оръжия и пари от американците, арабите и турците, а не някои дето да вземат наистина да се борят срещу него! И същевременно ги използва като оправдание да избива невинни хора в собствената си държава!

    Я не ми дрънкай лъжи ми вземи кажи нещо по въпросите дето те питам? Що не бачкаш в тия мнгото фирми дето ги имаш и да увеличаваш нашенския износ, БНП и БВП?

    Коментиран от #47

  • 47 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #46 от "кроко":

    ти по-умен ли си от лидерите на 62 те държави и дали е признак на заболяване да подкрепяш трима диктатори и една терористична организация за сметка на останалия свят ,към които принадлежи и страната ти?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания