17 Октомври, 2015 09:39 915 0

Унгария затвори границата си с Хърватия

  • унгария-
  • граница-
  • хърватия

Целта е да се ограничи потока от бежанци

Властите в Унгария затвориха границата на страната с Хърватия, в опит да ограничат потока на бежанци, към своята територия, съобщи Би Би Си.

Мярката бе обявена от унгарския министър на външните работи Петър  Сиярто, след заседание на съвета за национална сигурност.  За мярката се знаеше още вчера, след като ЕС не одобри предлагания от Унгария план за изпращане на сили, които да пречат на достъпа на имигранти  до Гърция.

Границата с Хърватия вече е опасана с голяма телена ограда.  Няколко стотин имигранти успяха да преминат на територията на страната, малко пред финалния срок. Хърватските власти вече заявиха, че ще пренасочват бежанците към Словения.

Унгария вече затвори границата си със Сърбия. Бежанци все още могат да кандидатстват за убежище в страната през два гранични пункта, но само, ако са с изрядни документи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: