Last news in Fakti

17 Октомври, 2015 19:23 2 534 24

Руски самолети са атакували 49 цели на Ислямска държава

  • самолети-
  • ислямска държава-
  • цели

Унищожени са два склада за амуниции

Руските сили са унищожили два склада за боеприпаси на Ислямска държава в сирийската провинция Хомс. През последните 24 часа руските самолети са извършили 39 бойни полети и са атакували 49 цели на терористи, съобщи ТАСС.

Информацията дойде от говорителя на руското министерство на отбраната генерал Игор Конашенков.  По данни на безпилотен апарат, извадени от строя са два танка и пехотни машини на групировката Ислямска държава. Всички руски самолети са се върнали безпроблемно в своите бази на летище „Хамеймим“.

Удари са нанесени в провинциите Хама, Идлиб , Латакия, Дамаск и Алепо. Ударени са били пунктове за управление, тренировъчни лагери и складове. Според Конашенков жителите на превзетите от Ислямска държава райони са оказвали помощ на руските сили.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ниско чело

    2 0 Отговор
    амуниция се казва на конските такъми, а муниции са боеприпаси. Аман от цигания из българското интернет пространство
  • 2 Десислава Димитрова

    2 1 Отговор
    руските самолети са получавали помощ от бомбандираното местно население!!!!тва е новина адекватна за баико и крокодила.явно жителите са се самоубивали за да не харчат руснаците излишни шрапнели .тва е то да си падаш по руските освободители:)))))))))))!

    Коментиран от #3, #4, #5, #6

  • 3 сатаната сс 18

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "Десислава Димитрова":

    аз като ти обяснявам че съм сигурен че жителите на тези села нямат нищо против да дадат няколко жертви но да бъдат освободени от варварствата на американските терористите от идил.....които ги измъчват изнасилват и им режат главите вече 1 година ..

    ти не вярваш хахахахаха

    по добре руски освободители отколкото американо ислямски поробители

    Коментиран от #7

  • 4 Дядо поп

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "Десислава Димитрова":

    Дори и през втората световна война немкините са казвали
    "по добре руснак на корема отколкото американец в
    небето " -показател за варварщината на едните и другите.

    Коментиран от #9

  • 5 европеец

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Десислава Димитрова":

    тая отново с американска пропаганда изскача! какво бомбардиране на мирно население?! за Русия става въпрос, не да хамериканци! Руснаци НЕ бомбардират сватби, болници и електростанции! Руснаци бомбардират терористи!

    Коментиран от #8

  • 6 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Десислава Димитрова":

    Трол, най-много след година от руското намесване в борбата срещу ИДИЛ, те вече няма да са в Сирия, пък ако ще и да е с цената на няколко хиляди цевилни жертви. Ама друго си е борба за демокрация с цената на НЯКОЛКО СТОТИН ХИЛЯДИ цивилни жертви и милиони избягали от Сирия! И не ми пиши лъжи до толкова късно всяка вечер, ами вземи легни да се наспиш та да свършиш утре някаква работа в тия многото фирми дето ги имаш, а не после пак да ревеш, че в българия няма работливи и честни хора! Пак ти го казвам - винаги когато видя, че пише в тоя форум, ще ти затварям л*жлива уста!

    Коментиран от #10

  • 7 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "сатаната сс 18":

    ще видиш в новоосвободените зони каква благодарност ще получат асад и компания от благодарното население:)!
  • 8 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "европеец":

    руснаците лъжат като цигани,а ти им подръжаваш.в руските медии освен датата друго всичко е лъжа.в мрежата е пълно с кадри на безразборно бомбандиране на жилищни квартали от руските самолети и хеликоптери както и с жертвите от тях.
  • 9 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Дядо поп":

    да,така е и после всички немци избягали в американската зона :)!!!!тва също е показателно .особено показателно бе и положението в гдр и фрг,накрая щасливите източни немци с нежелание бутнаха готината стена спретната им от руските освободители :)!!!
  • 10 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "кроко":

    ти не ми бери на мен грижа .чакам да пишеш нещо смислено и нелъжливо.лъжата ти по отношение на сирия ,дори и хиляда пъти да я повториш истина няма да стане .асад и русия са отговорни за трагедията в сирия ,за милионите жертви,бежанци и гражданска война,а сега го загълпиха още повече с тези бомбандировки.та както ти казах на теб,ще ви мачкам навсякъде дето ви срешна в този форум ,така че и да псуваш и да не псуваш тва те чака !

    Коментиран от #11, #12

  • 11 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Десислава Димитрова":

    Ма деске ма ми ти плямпаше че и Дебалцево няма да превземат а го прочистиха за седмица факт. Плямпаше че Минксите договорености няма да ги бъде защото били въпреки терора на сащ а те вече са факт. Плямпаше че за месец неофашистите щяли да прочистят Донецк и Луганск и да "освободят" Крим а нищо подобно не се случи. Краварите две години бомбардираха уж идил а те превземаха село след село. Сега десетина дни след намесата на РУСИЯ И ПРЕЦИЗНИТЕ ВЪЗДУШНИ УДАРИ ДЖАХИДИСТИТЕ ВЕЧЕ БЯГАТ И СЕ ОСВОБОЖДАВАТ СЕЛО СЛЕД СЕЛО ТИ ПАК ПЛЯМПАШ ОБРАТНО НА ФАКТИТЕ. Да не би да си с изцяло обратни рефлекси.България страда и е затруднена от американската агресия в украйна северна Африка и близкият изток ти се опитваш да помагаш на агресорите извършващи етническо прочистване и геноцид. Подпомаганата от краварите умерена опозиция позната още като идил прогони и изби християните, подпали църквите и взриви исторически паметници на хиляди години ти ги защитаваш и ги наричаш западна развита демокрация.

    Сериозно ти обръщам внимание да посетиш психиатър и редовно да приемаш това което ще ти предпише специалиста.

    Коментиран от #14

  • 12 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Десислава Димитрова":

    Мачкай си... сещаш се какво! Кажи к'во правиш тука по това време бе, трол, що не бачкаш във фирмите си ми пишеш по цял ден и цяла вечер по форумите и после ревеш и се оплакваш! А , лъжецо късопаментен, не помниш какво си писал ли?

    Коментиран от #13

  • 13 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "кроко":

    както казах набивам ти канчето и ми доставя удоволствие :)!!!

    Коментиран от #15

  • 14 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Бай хой":

    явно пак почна с лъжите.казах че русия ще блокира минските договорености и тя прави точно това.казвам че без руските военни и потдръжка украинците ще прочистят донбас за седмица,а след месец никой няма да се сеща за великите днр и лнр,както стана да речем в славянск и други освободени от украинската армия райони,но никога не съм тврдял че украинците са способни да постигнат военна победа срещу русия на този етап.те до преди година практически нямаха армия ,а и не се пазеха от руснаците ,понеже ги имаха за братя,но руската агресия промени бързо фактите.
    краварите не са бомбандирали ид в сирия ,а в ирак и ще постигнат резултати каквито русия няма да успее,а именно трайно и устоичиво управление ,както на ирак така и на афганистан.
    за психиатър е човек като теб подкрепящ диктатори и убиици като путин, асад,хизбула и иран.само луд човек може да приеме тези за положителната страна в конфликта особено тежка му е диагнозата след като на всичкото отгоре живее в европа!

    Коментиран от #17

  • 15 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Десислава Димитрова":

    Набиваш си го................ сам :) и понеже нито помниш какво си лъгал, нито ти отърва да кажеш истината, не ти остава нищо друго освен да потвърдиш колко си елемнетарен като започнеш да обиждаш! Е това си ти. Лъжец на дребно!

    Коментиран от #16

  • 16 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "кроко":

    ха,ха,ха....хо,хо,хо...дай доказателства че някъде съм излъгал.четеш ми постовете и пишеш това си казал и е лъжа.големия експерт дето не прави разлика между ал каида и ид!чакам да напишеш къде съм излъгал та да продължа с образованието ти!

    Коментиран от #18, #19

  • 17 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Десислава Димитрова":

    И сам се нахендряш - те америонакците това трайно и устойчиво развитите на Ирак го постигат още от инвазията им през 2003 година, бе късопаментен трол!

    И даже май по модел на цъфналия и вързал Афганистан го правят, а?! Как мислиш!

    Това американскот "ще"...... го гледаме вече 15 години какво става като кажат "ще".

    Коментиран от #20

  • 18 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Десислава Димитрова":

    Най пресния пример - в коментар номер 14 за американското "ще" направим за Ирак.
  • 19 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Десислава Димитрова":

    Освен това самия факт, че пишеш нон стоп във форума е доказателство за това с което се занимаваш - никакви фирми, никакъв износ, никакви работници - ти си паталогичен лъжец!
  • 20 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "кроко":

    афганистан е в пъти по-добре от времето на талибаните.средно икономиката нараства с 8-10 подобно на китаи,ръст в образованието ,нови уневерситети ,нова инфрастуктура и макар да са бедни се движат в правилната посока подобно на латинска америка през 90 те .ирак за твое голямо учудване се разви през последните години икономически и сега има бвп 3 пъти по-голям от този при садам.след като се стабилизира страната политически ,ще бъде един от азиатските икономически колоси.
    https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%AD%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D0%BA%D0%B0_%D0%98%D1%80%D0%B0%D0%BA%D0%B0

    Коментиран от #21

  • 21 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Десислава Димитрова":

    Паталогичен лъжец си - няма смисъл да търся данни коя година какво представлява икономиката на Ирак и Афганистан, че и да ги сравнявам имайки предвид инфлацията по години. Само два факта ще посоча - Ирак от няколко години не владее сигурно половината от територията си, а стотиците хиляди емигранти от Ирак и Афганистан са доказателство за това колко са "добре". За тях какво ще кажеш - направо не издъжат колко им е добре в родините им и са решили да дойда да оправят малко и европейската икономика ли?

    Коментиран от #24

  • 22 Бай хой

    0 0 Отговор
    Извинявам се на всички за това което написа деси. Не им се сърдете .То не е виновно. Просто толкова му е акъла. Виждали сте как понякога дечицата се заинатяват и не искат да възприемат грубата действителност. Това е нормално за дечица но когато възрастен започва да отрича действителните факти и започне да обърква желанията си с това което се случва трябва да се обърне към психиатър и да си пие лекарствата редовно.


  • 23 909

    0 0 Отговор
    Руски самолети атакуваха 49 цели на американска измислена държава ! Трябва да е статията !
  • 24 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "кроко":

    я лъзеца продължава с лъжите.много е лесно да се обижда глупи ,но когато се наложи да си конкретен се вижда колко си елементарен.ирак от няколко години не владял половината от територията си!!!!глупи инвазията на ил не е от няколко години,а иракски бежанци е имало в огромни количества и при владеенето на садам.афганистан при талибаните бе в пъти по-зле .да ти логна ли още веднъж руската википедия ,щото на друга не вярваш,но като те гледам си зле с руския :))))))))))))) и като шопа пред клетктата на кенгурото отричаш очевидното :)!!!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания