Last news in Fakti

23 Октомври, 2015 15:43 16 021 15

Хенри Кисинджър: Близкият изток е заплашен от ядрен апокалипсис

  • близък изток-
  • ядрен апокалипсис-
  • хенри кисинджър

Близкият изток е заплашен от ядрен апокалипсис, ако страните в региона се сдобият с атомни оръжия, предупреждава в своя колонка за влиятелният делови в. „Уолстрийт джърнъл“.

За да се избегне катастрофата от ядрена надпревара в Близкия Изток, практически съюз на Запада с Русия може да спаси света.

Обама и Европа предадоха ядрения ключ на Иран и Саудитска Арабия пазарува за себе си. Пакистан продава. Дали се намираме пред „неизбежна катастрофа“? Това пита смятаният най-мъдрият анализатор по външна политика.

Той смята, че с намесата на Русия в Сирия, установената от последните четири десетилетия геополитическа структура е в пълна бъркотия.

Израел и останалия свят са в смут от военната кампания на Кремъл в подкрепа на Дамаск, но Путин защитава преди всичко Русия, смята Хенри Кисинджър.

Четири арабски страни са престанали да съществуват – Либия, Сирия, Ирак и Йемен. Всички те са изправени пред опасността да бъдат покорени от Ислямска държава, която би се превърнала в световен халифат, управляван от шериатския закон.

САЩ и Запада се нуждаят от последователна стратегия. Ние не разполагаме с един засега, предупреждава влиятелният американски политик. Според него да се отнасяме към Техеран като нормална държава е самозалъгване.

Колкото по-дълго Ислямска държава удържа и контролира географски определена територия, то тя ще е в основата на напрежението на Близкия изток. Унищожаването на Ислямска държава е много по-наложително от свалянето на Башар Асад.

Путин вижда как джихадистите по южната му граница се приближават все по-близко до ядрени оръжия. Хиляди чеченци се бият в редовете на Ислямска държава и съществува реална заплаха те да се върнат в Русия и Китай и да надигнат отново глава. Представете си хиляди крайни и безмозъчни фанатици по нашата южна граница и вие ще добиете представа за картината, която вижда Москва.

Като се вземе в предвид общият провал на политическата воля на Запад, в съчетание със стратегическа яснота на Путин, практическият съюз между тях бих могъл да работи. Руският президент вече намекна, че това е ставало на военно ниво по време на втората световна война, отбелязва Хенри Кисинджър.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 arbo

    1 0 Отговор
    умен човек е този
  • 2 mediator37

    1 0 Отговор
    Костов е виновен.
  • 3 Волен Сидеров

    1 0 Отговор
    търсете срещата в нета на Путин с посланици и джурналисти в Сочи и който разбира руски да слуша внимателно.
    П,тин е много умен човек и много нерни неща говори.американзите създадоха тази бъркотия и още продължават да искат тази бъркоия-за да трупат богатства без да се съобразяват със света....Жалко е но евреите,хамериканците които са може би 90% с еврейски корени както и тъпите англичани техни съюзници съсипват европа и света-Отворете си очите-Хубав и лъскав е техният сват -но беше-прекалено интересите си защитават за бързи и огромни печалби без да ценят обикновеният човешки живот ,а гледат само техният си на определени касти и по роднински -еврейски-помислете,отворете си сетивата и вижте реално света ,а не да гледате материалните неща.Единствено Путин се изправя срещу тях защото и тях се опитаха да съсипят особено сега и религиозно-та те са православни като нас...опитват се да ни затрият и вярата тези евреи и американци...СЪБУДЕТЕ СЕ и мислете с главите си -горните.....

    Коментиран от #9

  • 4 гост

    0 0 Отговор
    "Четири арабски страни са престанали да съществуват – Либия, Сирия, Ирак и Йемен."....благодарение на кого ли? Май цялостната картинга започва да се избистря. Само дето май не са съвсем били предвидили явлението ИДИЛ.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 солен

    0 0 Отговор
    Хенри,Хенри-и ,къде беше толкова време та чак сега се сети когато всички пътеки са така жестоко о.рани ,че и Путин не може изрина и оплакна..Те, платените онанисти неуморно изсипват плявата от празните си тикви ден след ден за да докажат колко велики били хамериканците и как Путин бил най-омразния диктатор на всички времена но струва ми се съвсем скоро и бащица ще му викат...
  • 7 123455

    0 1 Отговор
    Само Бойко-гербера не вижда какво става и продължава да се противопоставя на руснаците без да мисли,че американците при първа възможност ще се върнат в Америка и ще ни оставят на .........................
  • 8 onq s konq

    1 0 Отговор
    Нещо бъркаш посоките-не Бойко се противопоставя на руснаците,а те се противопоставят на Бойко!Що не си купиш компас?...макар и втора употреба:)
  • 9 май всички сме евреи

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Волен Сидеров":

    Та значи казваш, че : „...американците които са може би 90% с еврейски корени...”.
    То излиза, че държавите чиято емиграция е основала щатите и тези, които сега продължават да ги попълват са 90% с еврейски произход! Не знам ти с коя глава мислиш, но според Уикипедия етническия им състав е:

    Германци: 42 800 000 (15.2%)
    Ирландци: 30 500 000 (10.8%)
    Англичани: 24 500 000 (8.7%)
    Италианци: 15 600 000 (5.6%)
    Поляци: 9 000 000 (3.2%)
    Французи: 8 300 000 (3.0%)
    Евреи: 5 275 000 (1.8%)(2006)
    Шотландци: 4 900 000 (1.7%)
    Датчани: 4 500 000 (1.6%)
    Холандци: 4 500 000 (1.6%)
    Норвежци: 4 500 000 (1.6%)
    Шотландско-ирландски американци: 4 300 000 (1.5%)
    Шведи: 4 000 000 (1.4%)
    Руснаци: 2 700 000 (0.9%)

    Коментиран от #10

  • 10 Дядо поп

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "май всички сме евреи":

    Прав си за етническия състав на щатите,но аз съм
    сигурен,че този 1.8% евреи в САЩ го управляват поради
    факта,че те държат парите.А всички знаем,че,който плаща
    той поръчва музиката.
  • 11 германец

    1 1 Отговор
    Тия 43 милиона германци какви мислиш че са ,чистокръвни арийци??
    Това са евреите които са избягали от Германия от Хитлер ,и сега тикат света към трета световна воина.

    Коментиран от #15

  • 12 диан

    0 0 Отговор
    и защо ни набиват в главите че всички
    сме равни и с равни права
    това че някои приличат на хора не ги прави хора
    как ще интегрираме такива
    да отпуснат и на ислямска държава ядрено оръжие
    или за едни има за други няма че са по прости?
    не може така да се интегрира защото прилича на човек
  • 13 Vasik Atanasova

    2 0 Отговор
    Е ТАЗИ ГЛУПОСТ ДА НЕ СТАВА
    ПАЗИ БОЖЕ ОТ ЯДРЕНА ВОЙНА
    ЩЕ СЕ ОТРАЗИ НА ЦЕЛИЯ СВЯТ
    И ЩЕ УМРЕМ В МЪКИ
  • 14 Kcaniba

    0 0 Отговор
    Кой ги е разрушил 4-тте арабски държави и е изсипал милиони арабски и африканцки млади и детородни индивида в Европа!!!!??
    Кой е създал Идил, халифат и т.н. ???
    САЩ продължават пъклените си дела, а дупедавците им се дупят!!!
  • 15 Вълчо

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "германец":

    Етническия произход не се променя с местообитанието! Аз мога да живея 10 г. в щатите, после 10 г. в Япония и след това 10 г. в Русия и каквото и гражданство да имам по паспорт си оставам етнически българин! То всички роми живеещи от столетия у нас са с българска лична карта, но тове не променя етническия им произход!