Last news in Fakti

25 Октомври, 2015 08:35 1 536 13

Балканските страни да спрат с политиката на пропускане на имигранти

  • жан-клод юнкер-
  • страни-
  • имигранти

Това бе заявено от председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер

Балканските страни да спрат с политиката на пропускане на имигранти - 1
Снимка: АП/BTA


„Страните, които се намират по пътя от Балканите на запад трябва да се ангажират с гарантирането на процедури и условия, съблюдаващи правилата.“ Това заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, визирайки трасето, превърнало се в един от големите маршрути за имигранти към Европа, в интервю пред „Билд“.

Днес в Брюксел трябва да се състои среща на върха между някои от европейските държави, които са най-силно засегнати от имигрантската криза. В нея ще участват Австрия, България, Хърватия, Германия, Гърция, Унгария, Румъния, Холандия, Словения и Швеция. Към тях ще се присъединят страни извън Съюза, като Македония, Албания и Сърбия. На срещата трябва да бъде обсъден общ подход за действия срещу криза. Юнкер призова балканските страни, които се намират на предната линия в миграционната криза, да преустановят политиката за пропускане на имигранти.

„Очакванията на Европейската комисия са всеки да се придържа към правилата, за да не се поставя под въпрос Шенген. Всеки ден е от значение. Иначе ще станем свидетели на това как цели семейства се давят в студените води на Балканите“, допълни Юнкер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    Хаха тарикат е този а , плаши че ще ни отреже прословутия шенген който го нямаме, и който вече никой не го иска хаха ! Да не сме ги пускали вика да си стоят на балканите - от Брюксел ни заповядват да ставаме нещо като складова бежанска база хахах - тарикатче големо е тоя хахах
  • 2 Кибиците

    0 0 Отговор
    Европейските правила трябва да се спазват само когато ви изнася на вас. Съгласно правилата БГ трябваше да е в Шенген ама не е (може и да е за добре). Интересно дали този жалък дребен чиновник ще е така настоятелен да се разследват монументалните измами на Фолксваген в конспирация с германското правителство, или гузно ще мълчи.
  • 3 Бай хой

    0 0 Отговор
    На това по Български се казва "с чужда пита помен да правиш".

    Те ги канят а ние да ги храним и да им берем гайлето.
  • 4 1234

    0 0 Отговор
    Тогава да си слагаме граничните войски на границата,и да се освобождаваме от бежанците като ги изпратим в Брюксел,и не ни трябва нито Шенген,нито ЕС ние и сами можем да се справим,пускаме си атомните централи,арестуваме предателите,които ни вкараха в тая катастрофа,и за десетина години ще сме по добре от сега.

    Коментиран от #7

  • 5 Мишел

    0 0 Отговор
    А в Люксембург колко мигранти са приели?
  • 6 Цезар

    0 0 Отговор
    Първо пускайте и не ги убувайте а сега не ги пускайте .Еееее Германците имат нужда от м....ли за работна ръка
  • 7 незнайко

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "1234":

    Прав си. С тази глобална миграция, излиза на преден план двуличието на ЕС, спрямо своите членове. Премиера след като гласува, направи много точно изказване по този повод.
  • 8 ЬТЬЬЬ

    0 0 Отговор
    Тоя на снимката, съм го признал за марсиянец..води класацията по неадекватност..
  • 9 Тито

    0 0 Отговор
    Нашите пазители на евроатлантическите ценности тук-Десито,Оня с коня и други ,да ги приемат в къщи....Нали така им казват от Брюксел...Балканите стават депо за афганци и сирийци...
  • 10 Ива

    0 0 Отговор
    Браво. Време беше да се спре миграцията.
  • 11 zoro

    0 0 Отговор
    Албамния ???? Чете ли някой преди да поства ???
  • 12 Вуте007

    0 0 Отговор
    Тоя ке излезе по голЕм тарикат от наще
  • 13 onq s konq

    0 0 Отговор
    Всъщност ние ги пускаме да вървят към Русия през Дунав мост,но те някакси се ориентират на Запад ,щото "не знаели пътя"!
Новини по държави: