29 Октомври, 2015 11:24 1 267 0

Ислямисти взеха за заложници пътници от катастрофирал самолет

  • ислямисти-
  • заложници-
  • саомлет

Самолетът е кацнал аварийно в Сомалия

Ислямисти взеха за заложници пътници от катастрофирал самолет - 1
Снимка: AP/БТА

Бойци от радикалната групировка Аш Шабаб са взели заложници от товарен самолет, който направи аварийно приземяване в Сомалия, съобщи ДПА.

На борда на машината е имало 12 души. Той се е приземил на юг от столицата Могадишу. Според информации на местните медии никой от пътниците на борда не е пострадал.

„Мога да потвърдя, че към този момент самолетът и неговите пътници са в ръцете на Аш Шабаб.“ Това бе заявено от представителя на сомалийската администрация Мохамед Хюсейн Шинеа.

Самолетът е летял от кенийската столица Найроби и е превозвал доставки за войските на Африканския съюз в Сомалия. Най-вероятно самолетът е трябвало да се приземи, заради лоши атмосферни условия. От Пентагона потвърдиха за инцидента, но отрекоха на борда да е имало американски граждани или американски товар.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА