7 Ноември, 2015 11:51 923 0

Два силни труса удариха Чили

  • труса-
  • силни-
  • чили

Те са с магнитуд от 5.8 и 6.8 по скалата на Рихтер

Земетресение с магнитуд от 6.8 по скалата на Рихтрес разтърси Чили, съобщи RT.com.

Според Американската геоологическа служба епицентърът на труса е бил на 100 километра от провинцията Кокуимбо, като е било усетено и в столицата Сантяго. Веднага след труса е имало предупреждение за опасност от малко цунами, което бързо е било оттеглено.

В социалните медии има информации за прекъснато електричество в някои райони. Трусът се е случил малко, след като страната е била ударена от друго земетресение с магнитуд от 5.8 по скалата на Рихтер. Епицентърът на двата труса е бил на съответно 12 и 14 км. дълбочина. Първото земетресение се е случило на около 108 км. от Кокуимбо.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА