Last news in Fakti

29 Септември, 2011 10:58 1 814 0

Ердоган „с меле “ влязъл в ООН

  • ердоган-
  • оон
Ердоган „с меле “ влязъл в ООН - 1
Снимка:ЕПА/БГНЕС

Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган беше замесен в неприятен инцидент по време на сесията на Общото събрание на ООН, след като бодигардовете му се сбили с охраната на щабквартирата на световната организация в Ню Йорк, предаде АП.

Ердоган закъснявал за речта на палестинския президент Махмуд Абас пред Общото събрание и гардовете му се опитали да пробият зоната за сигурност, за да може турският премиер да влезе в залата, съобщи британският в. „Дейли Телеграф“.

Охраната на сградата на ООН обаче реагирала незабавно и се стигнало до ръкопашен бой. Инцидентът станал миналия петък.

На пресконференция говорителят на генералния секретар на ООН Бан Ки-мун Мартин Несирки заяви, че се касае за „злощастно недоразумение“.

Заради кратката схватка обаче се включила автоматична аларма, което наложило част от сградата да бъде опразнена от съображения за сигурност.

„Надяваме се, че тези недоразумения вече са преодоляни. Разбира се бяха взети и мерки подобни инциденти да не се случват в бъдеще. Благодарни сме за разбирането от страна на всички засегнати“, допълни Несирки.

„Дейли Телеграф“ разкрива, че един от охранителите на щабквартирата на ООН е настанен в болница.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА