Last news in Fakti

22 Ноември, 2015 12:11 13 709 4

Анонимните твърдят, че ИД планира "мащабен ден на терор" днес

  • анонимните-
  • терористични атаки-
  • заплаха-
  • предупреждение-
  • ислямска държава

Хакерската групировка твърди, че екстремитите планират серия от терористични атаки по целия свят, след като хакнали тайната им база данни

Хакерската група "Анонимните", която обяви кибер война на джихадистите, съобщи, че Ислаямска държава планира осем атаки за 22 ноември - днес, пише Daily Express.

С хаш тагове # 22Daesh и #OpParis, те публикуваха списък на събития във Франция, САЩ, Индонезия, Италия и Ливан, за които твърдят, че ще бъдат цел на атентати.

Според "Анонимните“ не е напълно сигурно, че изброените събития са в опасност, но предупреждават хората да бъдат внимателни.

В съобщението се казва: "Това е предупреждение за всеки, който ще присъства на някое от събитията, за които предупреждаваме или всеки който ще участва в събитие с много хора, включени църковни служби - но рискът за църкви извън Париж, Франция е по-малък. Ако посетите голямо събитие на 22-ри - отивате на свой собствен риск."

След изявлението на хакерската група Федералното бюро за разследвания (ФБР) на САЩ заяви, че  не може да потвърди информацията за планиран атентат в Атланта, Джорджия, по време на кеч шоу на местния стадион.

В писмен отговор на въпрос на местни медии ФБР потвърждава, че знае за предполагаемата заплаха, но няма ясна и достоверна информация за подобно нещо.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тодор

    1 0 Отговор
    Без да съм анонимен,мога да твърдя,че ИД планират атентат!

    Коментиран от #3

  • 2 Волен Сидеров

    0 0 Отговор
    ПАРАНОЯТА ЗАПОЧНА-ей то си има писано на кой какво трябва да се случи кога -съдбата можеш за момент да я прекроиш неможеш обаче я промени -така че споко -каквото ще става ще става-живейте си живота харчете си парите а анонимните като им се занимава с глупости да си играят като не могат да се борят с идил да не създават параноя между хората...
  • 3 Кобрата

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Тодор":

    То не ти трябва анонимност след като е близко до ума. Но тези хакери имат нужда от анонимност, защото казват за предполагаемите места и хакват сайтове на ''Ислямска държава''. Ти би ли си признал на всички ако това го правиш ти? Ако разберат кои са и ще ги екзекутират подобно на други врагове на ИД. Обаче евала им на тези хакери (''Анонимните'').
  • 4 лол

    0 0 Отговор
    статийката си цепи мрака.