28 Ноември, 2015 11:09 1 022 1

Дилма Русеф отмени посещения във Виетнам и Япония заради недоимък

  • дилма русеф-
  • посещения-
  • япония

Бразилският президент все пак ще присъства на конференцията за климата в Париж

Бразилският президент Дилма Русеф отмени планираните си през следващата седмица посещения в Япония и Виетнам, заради бюджетни проблеми, съобщи Inquirer.

Бразилското правителство трябваше да замрази разходите си, след като парламентът не прие законодателство, което да позволи промяна на правителствените разходи през тази година. Правителството трябва да ограничава своите разходи, за да изпълни предвидените финансови показатели.

„Имайки това в предвид, президентът  се завръща в страната по-рано и отменя своите планирани пътувания“, заяви говорителят на бразилското президентство.

Все пак Русеф не е променила плановете си да присъства на конференцията за климата в Париж. От декември кабинетът ще може да прави само разходи, които са ключови за функционирането на страната.

В момента Бразилия се намира в тежка рецесия, като правителството ще завърши годината с дефицит от около $ 15 млрд. В момента има сериозен политически натиск за започването на процедура по импийчмънт срещу Русеф. Президентът се опитва да стабилизира бразилската икономика след години на завишени разходи и на фона на разклатено доверие от страна на инвеститорите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Георгиева

    1 0 Отговор
    БРИКС !!!
Новини по държави: