Last news in Fakti

6 Декември, 2015 05:02 996 0

Норвежки вестник публикува некролог на Дядо Коледа

  • дядо коледа-
  • некролог-
  • смърт

Изданието Aftenposten се извини след като заради грешка бе публикувана обява за погребението на 227-годишният Санта в параклис на Северния полюс

Един от най-големите национални вестници на Норвегия се извини след като публикува подробности за погребението за Дядо Коледа, съобщава „Гардиан“.

Некрологът на белобрадия старец в Aftenposten определи възраст му на 227 години.

В него се казва: "Нашият скъп Дядо Коледа, роден на 12-ти декември 1788 ... почина на 3 декември на нос Нуркап", който е най-северната точка на страната.

В обявлението още пише, че погребението ще се проведе в параклис на Северния полюс на 28 декември. Не беше написана обаче причина за смъртта. Като автор на съобщението е подписан "целият свят".

Според вестника: "Грешка във вътрешните процедури на Aftenposten е довела до публикуването на измисления некролог на Дядо Коледа през нашите цифрови системи", се казва в извинението на редакцията. Изданието допълва, че ще проучи как е възникнала грешката.

"Aftenposten има строги насоки за съдържанието и използването на символи в нашите некролози. Тази обява ги нарушава и никога не е трябвало да бъде публикувана."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: