Last news in Fakti

19 Декември, 2015 10:59 865 0

Арестуваха тийнейджър за принадлежност към Ислямска държава в САЩ

  • сащ-
  • ислямска държава-
  • тийнейджър-
  • пропаганда

19-годишното момче разпространявало пропаганда на екстремистите в Туитър и притежавало раница с муниции

Американските власти арестуваха тийнейджър по обвинения в принадлежност към терористичната групировка Ислямска държава, съобщава АП.

19-годишният Джалил ибн Амир Азиз от Пенсилвания разпространявал пропаганда на терористите от ИД в Туитър и имал раница с муниции. Това навежда на мисълта, че той вероятно е планирал атака.

По време на акцията, в дома на Азиз, службите са открили раница, съдържаща "муниции, боеприпаси и модифициран кухненски нож с отстранена дръжка".

Повдигнати са му две обвинения в опит за оказване на материална подкрепа на терористи. 

Според жалбата Азиз е използвал най-малко 57 различни акаунта в Туитър, за да пропагандира насилие срещу САЩ и американските граждани. Той разпространявал и пропаганда и се опитвал да помага на други хора да стигнат до Сирия, за да се бият на страната на джихадистката групировка. 

Си Би Ес съобщава, че Азис е публикувал хиперлинк, съдържащ имената, адресите и друга лична информация на 100 американски военни и е призовал за насилие срещу тях.

Някои американски медии съобщават, че младежът дори е заплашил да "нареже" президента Барак Обама в Белия дом.

Младежът ще бъде изправен пред съд за предварително изслушване следващата седмица.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА