27 Декември, 2015 19:42 4 625 13

"Россия 24": Ислямска държава воюва с български калашници (Видео)

  • калашников-
  • даеш-
  • ислямска държава-
  • оръжие
"Россия 24": Ислямска държава воюва с български калашници (Видео) - 1

България въоръжава ислямисти. Това твърди в репортаж държавната руска телевизия „Россия 24”.

Според медията представители на САЩ купуват българското оръжие. След това го изнасят о го предоставят на определени като умерени бунтовници в Сирия. В крайна сметка обаче българското оръжие попада в ръцете на най-радикалните ислямисти от "Ислямска държава", известна и като Даеш, разказва „Россия 24”.

Финансираната от Кремъл медия гради своята версия около трагичния инцидент от преди половин година, при който загина американски инструктор, а негов колега с канадски паспорт беше ранен.

На 6 юни американски гражданин стана жертва на некачествен боеприпас, който избухна по време на стрелба с гранатомет на полигона Анево. Трагедията се разигра около 11.30 ч., когато при планови експериментални стрелби боеприпасът се е взривил. Той е произведен във ВМЗ-Сопот през 1984 г., а преди 4-5 години е закупен от частна фирма.

При инцидента бяха ранени още двама чужденци, както и двама българи.

Това не е първият случай, в който обвиняват България за износ на оръжие за ислямисти. Дни след инцидента в Анево, Ройтерс лансира същата версия.

От своя страна Министерството на икономиката като принципал и ВМЗ – Сопот отрекоха, че въоръжават Ислямска държава. Страната ни не изнася оръжия и боеприпаси за ембаргови или съмнителни държави.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    2 0 Отговор
    Че тук никъде не се твърди ,че България изнася оръжие за ИД ,а че го продава на американски фирми които ко доставят на ИД.И накрая когато се хване такова оръжие естествено ,че ще има българси щемпел а американците ни лук яли ни лук мирисали.
  • 2 Kcaniba

    4 2 Отговор
    България е окупирана територия!!!
    Ще въоръжава терористите, ще приютява терористите, ще бяга , където Големият досподар каже!!!
    Без газ, без АЕЦ, но със силен бигбрадър!!!!

    Коментиран от #3

  • 3 FR V

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "Kcaniba":

    Ти кво предлагаш?!
    Пак да ни гушнат руснаците и да минем на купонна система!!!
    Много ти домиляло да ни продават газ на двойна цена и АЕЦ-а и тего да ни сметнат гьоторе, както бяха сметнали Южния паток!
    Това ,че си руско мекере от разстояние смърди.

    Коментиран от #5, #8, #9

  • 4 TODOR STOYANOV

    3 0 Отговор
    В МОМЕНТА "АРСЕНАЛ"-КАЗАНЛЪК ПРОИЗВЕЖДА КАТО ЛУД!РАБОТИ СЕ НА 100% МОЩНОСТ!СИГУРНО ПРАВЯТ БАРБИТА...НЕ Е НЕВЪЗМОЖНО, НО СВД-ДРАГУНОВ МОЖЕ ДА СИ ИМА ВСЯКО ДЕТЕ В СИРИЯ ИЛИ ПЪК "КОЛТ"...КАКВО ОЗНАЧАВА ТОВА?!С "КАЛАШНИКОВ" НЕ Е ВЪЗМОЖНО ДА СЕ СЪПРОТИВЛЯВАШ НА "СУ", "МИГ", КРИЛАТИ РАКЕТИ И Т.Н. АРЕ МЛАТЕТЕ ГИ ТЕЗИ ТУЗЕМЦИ ВЕЧЕ. А ТЕ НЕКА СИ НОСЯТ КАЛАШНИЦИТЕ!
  • 5 Kcaniba

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "FR V":

    ти турско мекере ли си? ))
    Че все още си на купонна система, като ти следя изблиците))))
  • 6 Насо

    0 0 Отговор
    Ами точно затова,"за да не продаваме оръжие на рискови държави" ,на изхода на нашите военни заводи стоят американски фирми и продукцията я изкупуват те. След това вече къде отива,ние не знаем,но според мен,в статията си това издание точно го е написало...!
  • 7 onq s konq

    2 1 Отговор
    Може и да са български автоматите но тук само се произвеждат,докато ИСТИНСКИЯТ СЪЗДАТЕЛ НА ОРЪЖИЕТО Е РУСНАК и точно той го е измислил със ясното съзнание че ще се отнемат човешки животи!Трагедията е,че точно тия руско-съветски демагози са ни глозгали кокалите цели 45 ГОДИНИ уверявайки ни ,че "светлият комунизам" е на крачка....В което естествено българите "вярваха" прилежно под зоркото око на всесилната ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ!!!

    Коментиран от #10

  • 8 ктк

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "FR V":

    А ти какво мекере си хамерикано-фашистко ли?
  • 9 Бай хой

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "FR V":

    Га на "гушкаха" Руснаците имахме и образование и здравеопазване и то безплатни. Тока бе 2,5 стотинки, киселото мляко 22ст. за 500гр, армията бе мощна и Българска, в България работеха предприятия с лицензи от най-развитите държави, произвеждахме качествени стоки за износ по целият свят, Българи летяха в космоса, Българският спорт бе златен и т.на т.

    ДС значеше България и когато предателите я разрушиха разрушиха и България.

    Оръжия се се произвеждали и ще се произвеждат за борба с терористите. Позорно е когато се произвеждат за терористите.

    Руснаците са конструирали калашников преди повече от половин век и в днешно време се произвежда дори и в сащ. Гениалното си е гениално.

    Коментиран от #12

  • 10 Бай хой

    0 2 Отговор

    До коментар #7 от "onq s konq":

    Много си объркан и трябва да потърсиш сериозна помощ докато не си се озовал някъде на югоизток в редиците на идил.

    Коментиран от #13

  • 11 ва

    2 0 Отговор
    на руснаците всички са им криви . да ги е.а
  • 12 стратокастър

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Бай хой":

    Га на "мушкаха" руснаците твърдяхме че имаме образование и здравеопазване но неможехме да отидем никаде зада видим дали това е така!Руснаците бяха спуснали "желязната завеса"и твърдяха че живеем в рая"Хранехме мощна армия която беше по -вярна на Русия отколкото на България !Тока освен че беше скъп за ония заплатки но затова пък и на режим!Бълтарските заводи съоръжени с руски технологии и бълваха нискокачествени и евтини стоки които естествено само руснаците купуваха !ДС беще страшилище и репресираха всеки казал един политически виц! Между другото провала ни на олимпиадата в Сеул беше предизвикано от РУСНАЦИТЕ !Погледнете истината в очите и уважавайте историята!
  • 13 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Бай хой":

    Аре без "сталински" номера,успешно копирвани от родната ДС-ВСИЧКИ ИНАКОМИСЛЕЩИ-В ПСИХИАТРИЯТА!А логиката е желязна-НЕ МОЖЕ НОРМАЛЕН ЧОВЕК ДА НЕ ВЯРВА В СВЕТЛОТО КОМУНИСТИЧЕСКО БЪДЕЩЕ!...И ДА НЕ ОСАЗНАВА ЧЕ "БЪЛГАРОСЪВЕТСКАТА ДРУЖБА ЗА БЪЛГАРИЯ Е КАТО СЛЪНЦЕТО И ВЪЗДУХА ЗА ВСЯКО ЖИВО СЪЩЕСТВО"!В кой век живееш бе Хойооо...и в коя България:)
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания