Last news in Fakti

2 Януари, 2016 19:11 1 994 6

Турция има нужда от Израел

  • турция-
  • нужда-
  • израел

Това бе заявено от турския президент Реджеп Ердоган

„Израел се нуждае от държава като Турция в региона. Ние трябва да си признаем, че също имаме нужда от Израел.“ Това заяви турският президент Реджеп Ердоган, цитиран от „The Jerusalem Post”.

Той допълни, че двете страни полагат искрени усилия, за да нормализират отношенията по между си. Турция беше ключов съюзник на Израел до 2010 г., когато 9 турски активисти бяха убити при операция на израелски командоси срещу турския кораб "Мави Мармара", опитал се да премине през блокадата на ивицата Газа.

През миналия месец стана ясно, че двете страни се опитват да подобрят отношенията по между си. Все пак Ердоган подчерта, че израелските власти трябва да изпълнят няколко условия преди двете страни да подновят отношенията по между си. Първо те трябва да се извинят за смъртта на турските активисти, да изпълни обезщетения на техните семейства и да осигури на Турция пълен достъп до Ивицата Газа. Вече се работи по въпроса с обезщетенията. Проблем остава въпросът с Ивицата Газа и достъпа до нея.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 компенсатор

    0 2 Отговор
    Ха ха ислямиста разбра че му трябва Израел.Тези ''активисти'' са като онези в Сирия отишли да разширяват Турция до границите на Османската империя.
    Като говори за компенсации кога ще плати фесунгера за сваления самолет и двамата руски войници убити от башибозука пратен от Турция.
  • 2 туз

    2 0 Отговор
    Този луд ли е бе?
    Израел никога някам да клекне на Турция, камо ли да си "свали гащите" и даде достъп до ивицата "Газа".
  • 3 атлас

    2 0 Отговор
    Турция и Израел са играчи от класа ще се разберат не ги мислете.
  • 4 999

    0 2 Отговор
    На тоя мишок му запари на задника и се чуди на къде да го завърти и подложи. Да ама не.
  • 5 РЕАЛНО

    0 2 Отговор
    На Турция и е нужно само 2 ракети "Топол М" и ще се успокои цял свят за 50 години напред...Всички ще са добри и сговорни--и ще си помислят много хубаво преди да спонсорират терористи...
  • 6 нищо лично

    0 0 Отговор
    От 2016 Корана трябвя да има нов прочит!Вместо да обрязват долната глава,трябва да е горната!
Новини по държави: