Last news in Fakti

3 Януари, 2016 18:01 1 274 0

Хакерска инвазия в Япония

  • хакерска-
  • инвазия-
  • япония

Засегнати са над 2 млн. души

Личните данни на над 2 млн. души в Япония са изтекли, в следствие на множество хакерски атаки срещу правителствени агенции и фирми в страната, съобщи ТАСС, позовавайки се на агенцията Kyodo.

На хакерски атаки са били подложени 140 организации. Половината от тях са разбрали за течовет едва, следа като са били информирани от полицията. Поради тази причина и японските власти смятат, че източените данни може и да са много повече.

Сред откраднатите данни има информация за кредитни карти, адреси и дати на раждане. Най-големият хакерски удар през миналата година в Япония беше атака срещу сървърите на пенсионни фондове, с което бяха ударени сметките на 1.25 млн. местни жители. Според местните власти през годината най-малко 8 основни държавни служби са били засегнати от хакерска дейност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: