7 Януари, 2016 05:00 9 589 9

Белгийски и испански изтребители ще патрулират в небето над Прибалтика

  • белгийски-
  • испански-
  • изтребители-
  • патрулират-
  • небето-
  • прибалтика
Белгийски и испански изтребители ще патрулират в небето над Прибалтика - 1

Изтребители на Белгия и Испания ще патрулират във въздушното пространство на Прибалтика в рамките на мисия на НАТО, съобщи пресслужбата на НАТО.

На 7 януари те заменят на ротационен принцип самолетите на Германия и Унгария. Ротацията се извършва на всеки четири месеца. Испания участва с четири самолета Юрофайтър Тайфун, а Белгия с четири F-16. Самолетите са базирани в авиобаза Шауляй в Литва и в авиобаза Амари в Естония.

НАТО заяви, че негови самолети защитават въздушното пространство на балтийските държави 24 часа в денонощието и седем дена в седмицата. Мисията на НАТО за защита на въздушното пространство започна през 2004 г., когато Латвия, Литва и Естония бяха приети в Алианса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хахахха

    1 3 Отговор
    какво са 8 самолета при едно евентуално нападение от Русия? Това защита ли е въобще? Защита, колкото и на нашето ВВС над страната ни.
    Измислици..

    Коментиран от #2

  • 2 Спиро

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "хахахха":

    Това е просто патрул. Не 6-европейска армия, която трябва да изтласка руснаците в японско море

    Коментиран от #3

  • 3 честно

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "Спиро":

    Европейска армия от гей м...л и жени/ виж нашта/
  • 4 Бай хой

    0 3 Отговор
    8 самолета на чужди държави на издръжка от литва и естония. Чужди военни ще получават заплати и осигуровки и ще отглеждат и възпитават деца. Това си е чиста проба окупация.

    Първо ги задължават да си унищожат армията за да ги грабят необезпокоявани по късно.

    По рано с помощта на СССР всеки развиваше своя армия и отбрана и изхранваше свои военни които отглеждаха и възпитаваха свои деца.

    Коментиран от #5

  • 5 гост

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "Бай хой":

    Как да го обясниш на тъпите тролове

    Коментиран от #6

  • 6 999

    0 3 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Стара българска поговорка "Който спре да храни своя армия ще храни чужда" То и проститутките знаят ,че това което вършат не е правилно но парите са по силни от тях същото е валидно и за троловете с изключение на Фесовете.
  • 7 бургас

    0 0 Отговор
    Тия самолети са там за да покажат съпричастност и единство на НАТО с прибалтийските си членки, а не че ще свършат някаква работа ако се наложи. Просто за показност и фасада.
  • 8 Vasik Atanasova

    1 0 Отговор
    НЕКА ДА ИМАМ ПОВЕЧЕ МИШЕНИ
  • 9 бочаров ДА ама НЕ

    0 0 Отговор
    -Руснаците са комунисти демек изповядват утопичната теория на дарвин на сащ и англия че всички народи и мъжете и жените са равни....Това е утопия че сме произлезли или ДНКАТО ни на тази планета е от един негър от африка и щом е така защто искат да са със граници германия и австрия в европа и със граници китай и япония а продадоха за 1-съндък злато аляска на хамериканците и създадоха новата младотурска държава преди 100-години и подкрепят всячески иран а хай-фай техниката и компютрите им е купена от дубай обединените арабски емирства ?!?!?!?!?!?!