12 Януари, 2016 12:55 1 933 2

Нощ на безредици в Лайпциг

  • лайпциг-
  • безредици-
  • германия

В града имаше шествие на радикални фракции

Серия от размирици имаше през изминалата нощ в германския град Лайпциг, съобщи „Ройтерс“.

Това стана по време на мирно шествие на крайно дясното движение „Пегида“, което се проведе в центъра на града. В същото време отделна група от 211 души мина през южния район Коневиц. Там те чупиха прозорци, палиха бомбички и вандалстваха. Горният етаж на една от сградите дори се е запалил.

Според местните медии вандалстващите протестиращи са били част от футболни агитки и крайни десни групи. Полицията е задържала част протестиращите. През същата нощ имаше и контрапротест на местни граждани, които излязоха на нощно бдение, призовавайки за запазване на толерантността.

Напрежението в Германия ескалира след серията от нападения от страна на имигранти срещу жени в нощта на Нова година. Най-сериозни бяха инцидентите в Кьолн. Там близо 90 жени бяха обект на сексуален тормоз и грабежи от страна на младежи – бежанци от близкия изток. Това породи нова вълна от критики срещу политиката на отворени врати на германския канцлер Ангела Меркел. През тази година Германия прие над 1 млн. бежанци.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 киро

    0 0 Отговор
    Айде, Хотел Освиенцим и Хотел Асшвиц да се отворят !
  • 2 Stoich

    0 0 Отговор
    Аушвитц и Освиенцим е едно и също. Подкрепям идеята на Киро, но според мен е по-добре да ги извозят към Сибир. Там трябва работна ръка.
Новини по държави: