Last news in Fakti

15 Януари, 2016 02:00 5 287 1

Най-големият враг на електрическата мрежа има четири крака и опашка

  • катерица-
  • електричество-
  • електрически кабели-
  • животни-
  • кибер атаки

Сайт има за цел да покаже, че не от хакери трябва да се страхуваме, а от катериците

По цял свят се случват аварии в електропреносните мрежи и токът спира. От Европа до Америка както и в цяла Азия и Африка, хората губят кибервойна. Но врагът не е този, за когото може би си мислите. Врагът са катериците, пиши в. "Гардиан".

Докато сме заети да се притесняваме за хакери и престъпни държави, катериците се ровят в електрическите подстанции и дъвчат електрическите кабели. Те са най-ревностните войни камикадзе на природата във войната й срещу националната инфраструктура.

За да се подчертае колко опасни са тези космати злодеи, сайтът "Кибер катерица 1" се занимава със събирането и описването на всички случаи, когато тези гризачи са отбелязали победа в кибервойната. Разбира се, те имат и подкрепления от други животни - птици, бобри, плъхове, змии, миещи мечки и др.

Към днешна дата (14.01.2016 г.), на сайта са отбелязани 623 прекъсвания на електрозахранването, които могат да бъдат свързани с катериците и още 347, които се дължат на "усилията" на други животни. Според основателите на платформата обаче "има много повече изпълнени операции, отколкото се показват на тази карта".

На картата е обозначено всяко място, където е имало авария с допълнителна информация с датата, на която се е случил инцидентът, кой е злосторникът и  статия, в която се описват подробности за случилото се.

Като например статията в изданието Хирунюз от 05.11.2015, със заглавие „Катерица камикадзе отне живота на трима войници“ или статията в „Ол Африка“ от 30.12.2013 г. в която се казва, че маймуна е спряла тока в Замбия или отборът катерици, които системно причиняват спиране на тока в Тълса, според местния вестник.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гостенин

    0 0 Отговор
    егасимо негерата