Last news in Fakti

15 Януари, 2016 20:27 2 682 2

Кметът на Анкара гони американския посланик

  • анкара-
  • кметът-
  • посланик

Той е ядосан от неговите критики срещу разследване на турските власти

Кметът на Анкара Мелих Гьокчек призова американския посланик в Турция да напусне страната и да се върне в САЩ, съобщи Todays Zaman.

Това стана, след като Джон Бас остро разкритикува турските власти. Причината за това беше задвижването на разследване срещу 1200 преподаватели от 90 турски университета. Те пуснаха декларация, в която критикуват политиката на правителството в североизточните части на страната, призовавайки за мир. Те са разследвани за „терористична пропаганда“ и „пробуждане на омраза“.

„Ти се опитваш да създадеш един враг (Турция). Поне ти трябва да си се научил да мълчиш. Моля те не трови отношенията между Турция и САЩ. Господин Бас, вие сте грешен избор на Америка за Турция. Призовавам ви да се върнете във вашата страна. Нека тук дойде нов посланик, който ни познава“, заяви Гьокчек в поредица от съобщения в социалната мрежа Twitter.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 браво

    0 0 Отговор
    Много хубава снимка сте избрали за статията! Това е Турция.
  • 2 запасняк

    0 0 Отговор
    Аферим на на този кмет който не се поколебал да го призове да напусне страната им в интерес запазване отношенията между двете страни въпреки че призива е за МИР.
    У нас техния посланик Гьокче има явна намеса във вътрешните проблемина страната ни но Борисов и външния министър не намериха смелост не да го прдупредят да напусне дори забележка не му направиха.
Новини по държави: